Spotreba auta, styl jazdy

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
jasan21
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jasan21 »

fabia je znama vysokou spotrebou hlavte ta
H-ovno
T-o
P-ojede
1.4 16ventil ma trosku prekvapila jazdil som nanej svizne a pocitac ukazoval spotrebu 6 litrov.
zas nieje vyhra jazdit na nizkych otackach.motor zleniveje a ked ides do kopca je lepsie motor vytocit ako dusit pri nizkych otackach z dovodu ze palivo sice bude prichadzat do valcov ale krutak nebude ziadny lebo nemas otacky....
to ma naucil jeden driver a mal pravdu pri rovnej plynulej jazde sa motor moze dusit na nizkych otackach ale ked ides do kopca tak vytoc motor spotreba sa nedvihne
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Este ma napadlo, že spotreba u nových motorov je vyššia, ako po zábehu, ale zábehové kilometre evidentne nie sú jeho prípad a to auto už má niečo za sebou.
Podľa ohlasov je to neduh škodováckych maloobjemoviek a tak draho s tým jazdia viacerí. Dobre vedieť ak by som kupoval vlastné auto... (aj tak by som asi Škodu obišiel, ale teraz je o dôvod viac.) Zaujímalo by ma, či s tým majú problém aj VW alebo Seat, ak montujú rovnaký motor (čo netuším, ale minimálne nejaké Polo by ho mať mohlo).
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

ta 1.4 50kw dokaze jazdit v pohode pod 7, takze vysoka spotreba bude skor zalezitost tvojho stylu jazdenia, aj ked nevytacas motor zrejme moc pridavas
tento motor ma maximum krutiaceho pri 2500 co je v podstate dost nizko, co by mala byt vyhoda, avsak tato fabia je dost tazka a velmi by som neodporucal jazdit na nizkych otackach - auto je dost lenive a najma ked pri nizkych otackach poriadne pridas tak spotreba leti az "do neba"
mozno by nebolo zle, keby si mal moznost aspon chvilku sa previest s autom co ma palubny a sam by si videl ako okamzita spotreba reaguje
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Mateq napísal:Este ma napadlo, že spotreba u nových motorov je vyššia, ako po zábehu, ale zábehové kilometre evidentne nie sú jeho prípad a to auto už má niečo za sebou.
Podľa ohlasov je to neduh škodováckych maloobjemoviek a tak draho s tým jazdia viacerí. Dobre vedieť ak by som kupoval vlastné auto... (aj tak by som asi Škodu obišiel, ale teraz je o dôvod viac.) Zaujímalo by ma, či s tým majú problém aj VW alebo Seat, ak montujú rovnaký motor (čo netuším, ale minimálne nejaké Polo by ho mať mohlo).
To mas pravdu, vlastne som to inymi slovami pisal aj vyssie :)
Ale moj nazor je ten, ze motor 1.9 TDI, ktory davaju do skodoviek je jednym z najlepsich na trhu. Octavia s nim pri sviznej jazde neprekroci spotrebu 7 litrov a v pohode sa vraj da jazdit okolo piatich.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ja na svojej Fieste idem stylom 1-2-3 Plny kotol a 5 a tempomat na 60-100km/h. S tymto stylom sa svizne rozbehnem a priemer mam na 1.4 TDCi 3,8-4,7l/100km. A samozrejme potom brzdim podradovanim.
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

Hm, tak co tu citam ma moc nepotesilo. Myslel som si, ze skodovka s 1,4kou motorom bude mat nizsiu spotrebu. Je to fakt nejako moc. Ja jazdim z 1,2kou japoncom trojvalcovym za 6,8litra na 100. Trasa TN-GA 4 krat tam a s5. po starej ceste, za TT po rychlostnej aj cez 100 az 110kmh. Dvaja ludia, material a naradie, co ej dalsich cca 100kg. Takze na tom aute musi byt daco zle. Ja mam zimne gumy, zakydany vzduchovy filter, zle lozisko zadnej napravy... proste auto zachranene pred zosrotovanim. Takze henta fobia je proti mojmu uplne ako nova. Neviem kde je problem... Jazdim stylom co najplynulejsej jazdy, s lahkou nohou an plyne, ako ma ucil tatko. Mam karburator, takze mam radsej pred dojazdom na krizovatku vyradovat? to som nevedel, skusim jazdit tak a nie brzdit motorom. Diky za rady, hadam ta spotreba trochu klesne.
ProfionQQ
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ProfionQQ »

nečítal som celu temu ale pár príspevkov áno...

fábia 1,4 a spotreba cca 8 litrov je nehorázne vela, prvé čo ma zarazilo bolo že najazdíš pomerne vela km mesačne a jazdíš na fabii :-/

nižšiu spotrebu získaš vecami ktoré ti už kolegovia napísali, možno ešte skús menej používať brzdy /na brzdenie používaj motor/, nesnaž sa zrýchlovať do kopca, využívaj zotrvačnú rychlosť....predvídaj, nešlap zbytočne často hlavne na tie brzdy...opätovné brzdenie a rozbiehanie spotrebu zdvýha o 10 - 15% !!!

ale 5000 km mesačne - volil by som auto možno s vyšším obsahom možno 1.6 16V - nemusel by si ho tak tlačiť do vysokych otáčok => nižšia spotreba a išlo by rovnako dobre ako tvoja fabia. a pri počte najazdenych km predpokladam že jazdievaš aj vačšie vzdialenosti ...porozmyšlaj nad nejakym dieslom /jj nafta stojí 45 Sk ale prerátaj si to či ušetríš alebo nie/
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

jasan21 napísal:fabia je znama vysokou spotrebou hlavte ta
H-ovno
T-o
P-ojede
Tak my take jedno HTP mame, jedna sa o VW Polo 47kW, som vodic zaciatocnik, otec ma siel preskusat tak sme sa boli previest, isli sme po ceste pre motorove vozidla (:D) najprv stupanie potom klesanie, maximalka 90 a priemerna spotreba 5.5l, co je na mna malo a aj otec bol prekvapeny. Zalezi od stylu jazdy urcite to nieje zrut benzinu ked to clovek vie (nemyslim tym seba :D)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Syfon.. si mal skúsiť ísť 130km/h.. a spotreba by atakovala hranicu 8L/100km.. :)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

brm napísal:Syfon.. si mal skúsiť ísť 130km/h.. a spotreba by atakovala hranicu 8L/100km.. :)
Rozpraval som sa o tom s otcom, minuly rok v januari siel on a dalsie 3 dospele osoby s batozinou z BA do Kremnice dialnicou, rychlost 130, na znamych miestach +-160, priemerna spotreba 6,5 litra.
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

na firemnej fabii mam dojazd na plnej nadrzi okolo 770 km. priemerna spotreba je okolo 6,4 l a to auto vobec nesetrim, plyn na podlahe nic neobvykle
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: re

Monako2 napísal:na firemnej fabii mam dojazd na plnej nadrzi okolo 770 km. priemerna spotreba je okolo 6,4 l a to auto vobec nesetrim, plyn na podlahe nic neobvykle
A je to 1.4 MPi 12 ventil?
//wow tak to potom :shock: :shock: nemas tam nejaku poruchu? :D
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

zas nemusi to byt styl jazdy....ak nevytacas motor mozno ani otom nevies ak sa motor dusi je to vadny katalizator ktory tiez dvihne spotrebu lebo ubera vykon...skus trosku aspon minutu samozrejme teply motor vytacat auto pri jazde ci sa nedusi...ak nie potom to je v poriadku ak nebudes vediet vytocit auto mas po.... katalizator...
dalej lambdasonda....ta sposobuje vysoku spotrebu ak je vadna skus dat auto na PC stoji to 600-800 sk a zistia ti elektro zavady....
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Ak by mal nieco s katalyzatorom alebo lamda sondou objavilo by sa varovanie na pristrojovke
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

Re: re

Príspevok od používateľa Monako2 »

GothaR napísal:A je to 1.4 MPi 12 ventil?
1,4 MPi
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Syfon napísal:Ak by mal nieco s katalyzatorom alebo lamda sondou objavilo by sa varovanie na pristrojovke
nie na kazdom aute neviem ako je natom skoda....
ak ti hapruje sonda nemusi ukazat ze vada na agregate
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ja to robim tak, ze ked idem dolu z kopca do protikopca, tak sa trochu rozbehnem, pokojne aj na 120 a potom pri stupani drzim plyn tak, aby som postupne spomalil na tych 80-90.
O tych typoch katalyzatorov nic neviem :)
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

zakony fyziky nic?....cim ides rychlejsie tym vacsi odpor vzduchu...
viac energie das na rozjazd akceleraciu ako na jazdu neutralom....
ked si das okamzitu spotrebu tak vidis ako ti krasne po desiatkach stupa spotreba potom pri konstantnej rychlosti klesne na minimum....
a pri jazde neutralom mas spotrebu cca liter na hodinu mozno viac zalezi od typu auta... golf 5 2.0TDi ma spotrebu 0.6litra na hodinu pri neutrale...
ked ides dole kopcom so zaradenou rychlostou tak mas nulovu spotrebu
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

marian152 napísal:a ako je lepsie jazdit ked mam malo benzinu a pred sebou vela km?

pomalsie alebo rychlejsie? alebo rozbehnut sa a vypnut motor? alebo rozbehnut a neutral?
najlepsie je plynule, nebrzdit zbytocne. brzdit motorom. Urcite nevypinaat motor pretoze ti moe zablokovat volant, prestava fungvat servo, posilovac brzd a podobne. Hlavne je netlacit moc do pedala jazdit rovnomernou rychlostou na spravnmo stupni ;-)
a na prvej pumpe tankovat :-P
Napísať odpoveď