PUK kód
PUK kód
chcel by som sa spýtať, že keď použijem kód PUK či sa za to niečo platí, lebo v tomto znalosť nemám 
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
no neviem ako ty ale viem ze ked si bral otec v orange pausal dostak k karte sim aj puk kod a ako teraz pozeram ja mam pausal z t-mobile a tiez som tam dostal prilozeny puk kod...konyk87 napísal:len doplnim, ze k pausalnym kartam neposkytuju PUK...az ked si ho pridete vypytat, tak vam ho za nejaky poplatok (tusim 100,-) daju...aspon u mna to tak je (pausal Orange)
-
nejakymarko
Addict
Suffel: Pravdepodobne dostal BPUK alebo PUK2 ci ako sa to vola a ten je na pristu k bankovym sluzbam cez orange (teleplatba a pod) ale urcite nie ten PUK ktory treba pri zlom zadani PINU. Ten ako bolo spomenute ti vyda operator pri poziadani on za jednorazovy poplatok 100 alebo 150 a ked si tento poplatok uz raz zaplatil, stratis PUK a znovy ti ho bude treba mali by ti ho vydat uz zadarmo
-
Don_Pipino
Darca
Ja len doplnim, ze PUK kod je viazany na SIM kartu, nie na telefonne cislo. Teda ja mam napr. to iste cilso uz 6 rokov, ale uz tretiu SIM kartu (z dovodu mobil banking, 3G atd. vzdy pri skonceni pausalu som si nechal vymeit aj SIM, teda ak mali v ponuke nejaku novu sluzbu, ktoru stara SIM nepodporovala) a u kazdej bol iny PUK kod. Ja len aby si sa neosral, bo ked viackrat nespravne zadas PUK kod, tak SIM dovi dopo.
\\Neviem ako je to u T-Mobile, ale u Orange k SIM karte na pausal PUK nedostanes.
\\Neviem ako je to u T-Mobile, ale u Orange k SIM karte na pausal PUK nedostanes.
t-mobile dava normalne aj PUK kod a posledne 4 cisla z neho su ID kod na identifikaciu pri kontakte s operatorom. a ked ho zadate 10 krat chybne karta je zablokovana uplne
nasiel som narychlo len zmluvu este s eurotelom ale t-mobile to ma stale rovnake. teda aspon dva roky dozadu mal. a orange uz neviem tam uz dlho nemam zmluvu ale je mozne ze puk dava len za ten poplatok kedze aj ID kod zasiela uplne mimo.
-
forgottten
Medium Star
JJ ja som tiež raz potreboval PUK a som paušál orange a museli sme si zavolať a ten puk ani neexistoval, oni povedali, že ho najprv musia VYGENEROVAŤ. Takže simka šla až po zaplatení za ten puk... a jo, viaže sa to na kartu, nie na sim...
PUK môžeš užívať do nekonečna, ale pokusy máš 10. Keď sa Ti podarí trafiť, potom sa Ti pokusy podľa všetkého "resetnú". Mimochodom myslím že to s tými desiatimi neplatí všade, lebo keď som dostal prvýkrát mobil a bol som malý tak som puk skúšal a skúšal a nikdy mi nebloklo... Nie som istý, ale možno to bolo aj viac krát než 10.
/edit, okey teda, neriskovať zbytočne s tymi desiatimi (po resetnuti ale jo) aj tak nechapem, načo by to dakto robil
až tak sa mýliť to by bola fest sila
PUK môžeš užívať do nekonečna, ale pokusy máš 10. Keď sa Ti podarí trafiť, potom sa Ti pokusy podľa všetkého "resetnú". Mimochodom myslím že to s tými desiatimi neplatí všade, lebo keď som dostal prvýkrát mobil a bol som malý tak som puk skúšal a skúšal a nikdy mi nebloklo... Nie som istý, ale možno to bolo aj viac krát než 10.
/edit, okey teda, neriskovať zbytočne s tymi desiatimi (po resetnuti ale jo) aj tak nechapem, načo by to dakto robil
-
Suffel
Guru
nie nie bol to PUK kod od Orange otec si este davnejsie zablokoval mobil a co mal PUK kod napisany kde mal ten obal od sim karty tak ten som pouzial a normalne to slo...Skolacik napísal:Suffel: Pravdepodobne dostal BPUK alebo PUK2 ci ako sa to vola a ten je na pristu k bankovym sluzbam cez orange (teleplatba a pod) ale urcite nie ten PUK ktory treba pri zlom zadani PINU. Ten ako bolo spomenute ti vyda operator pri poziadani on za jednorazovy poplatok 100 alebo 150 a ked si tento poplatok uz raz zaplatil, stratis PUK a znovy ti ho bude treba mali by ti ho vydat uz zadarmo