Rozhranie neexistuje : Skontrolujte, či je správne zadané a podporované vaším systémom.
čo stým? ešte dnes mi to išlo
Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 3945ABG Network Connection (rev 02)SAmo napísal:skus napisat presny chipset, napis do konzoly sudo lspci
EDIT> tento problem je vacsinou s wifi kartami.
nj tiež to tak vidim mne to tiež išlo v poho až zrazu nič. Naštastie som to mal na skúšku na inom disku tak odskušam znova.manager666 napísal:ja mam na notebooku tiez taku wifinu a nepotreboval som ziadne ovladace...pekne to slo od zaciatku...a mam aj sietovku Realtek..neviem presne aky typ a tiez sla bez problemov...
cize reinstall Ubuntu by mal pomoct
No ja vážne neviem čo tomu môže byťUncle Down napísal:Ahoj, asi ta podcenujem ale mozno si len spatne zadal nazov lebo oni sa volaju eth0, proste za sebou maju cislo, ked das ifconfig alebo iwconfig tak by ti malo vypisat len lo, ked tam mas vypisane dalsie karty tak je to v pohode system ich pozna a staci ich len nastavit. Mozno nemas povedzme nacitane moduly v jadre pre tu sietovu kartu, ale to len strielam...
Neriad sa tymi klikacimi blbostami je to hodne zavadzajuce na tom ifconfigu je krasne vidno ze karta dratova ti ide bez problemov prijate pakety su, ip adresu priradenu mas, neviem ci gateway(pocitac co ti dava pristup do netu)mas spravnu, keby nie tak sudo route eth0 add default gw <tvoja gateway - IP adresa>, zkus pingat nieco v sieti a na tej bezdratovej karte tu nemas spravne nastavenu s bezdratom skusenosti nemam ale predpokaladam ze sa len meni ifconfig na iwconfig, syntax taka ista, zas default routu musis pridat a potom by to malo ist, dns servery si tiez musis dat, edituje /etc/resolv.conf a daj tam nameserver <ipcka dnska>, a potom by to malo slapat..dufaj, wlan0:avahi je vlastne konfiguracia gnome(klikatka), ako vidis mas spatne nastavene nevie kam sa ma pohnut, musis mu to pevno at a ked to nejde klikavo tak zas musis cez konzolu.vladino001 napísal:No ja vážne neviem čo tomu môže byťdal som si ešte raz Ubuntu nazačiatku mi to v poho šlapalo a ked som resetol pc a ani ťuk.
neviem prečo mi to hore pri čase neukazuje vôbec WIFI siete.