Polovnictvo
Polovnictvo
Je niekto na fore polovnik? alebo nim chce byt ako ja
? ma nejake zazitky rady skusenosti 
Re: Polovnictvo
ja polovnik niesom , ale moj ujo je a sem-tam s nim chodim na polovacky , celkom je to zabava , minule sme boli na diviaka . je to super sediet 3 hodiny na posede a potom ked sa nejake zviera objavi tak strelit , ale ja radsej len pozeram , nechcem byt polovnik , lebo nechcem vrazdit zvierata , rad sa na ne kukam z posedu , ale ako osm ohovoril raz za cas idem s ujom na polovacku.Vlado6230 napísal:Je niekto na fore polovnik? alebo nim chce byt ako ja? ma nejake zazitky rady skusenosti
Yop, hlasim sa - polovnik telom aj dusou.
Momentalne sice nie som v ziadnom polovnom zdruzeni, ale neak mi to ani nechyba. Na polovacky chodim, kedze mam na to hafana, zvacsa teda ako psovod. Polovny preukaz mam, zbrojny tiez, takze sem-tam sa nieco pritrafi. Zatial zo svojich ulovkov si mozem pripisat len neaku tu pernatu a zopar sisiek a jedno imelo.
:D:D
Btw, polovnictvo je nadherna a uslachtila zaluba a nemam rad, ked sa niektori zadubenci vyjaruju v tom zmysle, ze je to len strielanie lesnych a polnych zverov. Je v tom ovela, ovela viac a sice laska a ucta k prirode.

Momentalne sice nie som v ziadnom polovnom zdruzeni, ale neak mi to ani nechyba. Na polovacky chodim, kedze mam na to hafana, zvacsa teda ako psovod. Polovny preukaz mam, zbrojny tiez, takze sem-tam sa nieco pritrafi. Zatial zo svojich ulovkov si mozem pripisat len neaku tu pernatu a zopar sisiek a jedno imelo.
Btw, polovnictvo je nadherna a uslachtila zaluba a nemam rad, ked sa niektori zadubenci vyjaruju v tom zmysle, ze je to len strielanie lesnych a polnych zverov. Je v tom ovela, ovela viac a sice laska a ucta k prirode.
Toto je pekne povedane Ja sice este niesom polovnik bol som uz na par polovackach a do lesa sa snazim chodit co najcastejsie. A nahodou nevies ked sa prihlasim do polovneho zdruzenia s urcitym revirom v inom nemozem polovat? alebo ako to je? presnejsie. a inak mas pekne ulovkykinjeril napísal: polovnictvo je nadherna a uslachtila zaluba a nemam rad, ked sa niektori zadubenci vyjaruju v tom zmysle, ze je to len strielanie lesnych a polnych zverov. Je v tom ovela, ovela viac a sice laska a ucta k prirode.
no, ja mam skoncenu lesnicku skolu, a cez nu som sa dostal k " polovnictvu" sice niesom v zdruzeni, ale sem tam si vybehnem na ruju. To je sila, hlavne v noci, ked je clovek sam na posede a zacnu mu tam behat jelene a diviaky
chcel by som ist na ruju s kamaratom - byvaly spoluziak - on je totizto majster europy vo vabeni zveri....je to proste sef...
energy00 tak to mas super ze poznas takeho kamosa moj ujo sice vie tiez super vabit ale este som nemal cest byt s nim pri vabeni na jelena zoci voci.
A vysvetlenie - zabit zviera a ponechat si jeho trofej je len konecna a krajna vec a viac menej sa povazuje za odmenu polovnikovy za pracu v lese - lebo polovnictvo je hlavne ochrana zvery krmenie a staranie sa o nu
naco si myslis ze su zvernice alebo krmelce po lese aby zver prezila a mnozila sa. toto je hlavna napln polovnika udrziavat kvalitnu zver a rovnovahu v priride (privela diviakov napr. je katastrofa pre hospodarstvo preto ju napr. treba zredukovat). tak dufam ze som na nic nezabudol.
A vysvetlenie - zabit zviera a ponechat si jeho trofej je len konecna a krajna vec a viac menej sa povazuje za odmenu polovnikovy za pracu v lese - lebo polovnictvo je hlavne ochrana zvery krmenie a staranie sa o nu
-
webmasterr
Medium Professional
no otec je polovnik a neviem ako to je v inych polovnickych zdruzeniach ale polovnictvo nieje len o strielani zvery ale aj o koseni luk, cisteni policok, noseni soli,sena a ineho krmiva, robia sa pravidelne brigady, scitanie zvery atd...a strielat sa smie iba v urcitom obdobi a iba vtedy ked dostanes povolenku na danu zver a to iba vtedy ked sa pri scitani zistilo ze je zvery dostatok...pinco napísal:síce nie som poľovník a som jeden z tých odporcov, ale nedá mi. Aká je to úcta k prírode zabiť živého tvora? Nechcem žiadny flame, len jedno krátke vysvetlenie, nič viac.
polovnictvo je o prirode, zvieratach a nie iba o ich zabijani..ty co su polovnikmi iba preto aby si mohli nieco ulovit by som skor nazval verejny pitliaci
//lol energy00 skoro to iste si napisal..ale ked som to pisal tak to tvoje tam este nebolo
Presne a preto ked vravim ze si idem spravit polovnicky listok a nastupit do zdruzenia kazdy co ides zabijat bezbrane zvery ty vrah atd... dost mi to vadi. a nahodou tu nie je dakto z BB okoliaenergy00 napísal:nj, ked sa povie polovnictvo, tak si kazdy LAJIK predstavi mrvtu zver, brutalne , chladnokrvne zastrelenu. Ale to, ze sa o nu polovnici staraju celu zimu, prikrmuju, nosia sol pre jelenice, to nevidi nikto.....
A pri scitani aj tak dovolia ulovit v sezone na srnciu zver sa moze napr.: 2- 3 rocne srnce, 2 srny, 1 - starsieho 5 - viac rocneho srnca. a potom ked pride cas diviakov tak isto napisu pocty a u kazdej zvery. A ked sa streli uz sa nesmie.
-
qwerty-xyz
Vlado6230 napísal:Je niekto na fore polovnik? alebo nim chce byt ako ja? ma nejake zazitky rady skusenosti
Ale na ich zbrojny preukazqwerty-xyz napísal:Jednoznacne chcem byt,teda mat aspon ich zbrojny pas,pusky sa mi pacia.
-
qwerty-xyz
Vlado6230 napísal:Ale na ich zbrojny preukazD - drzanie zbrane a streliva na polovne ucely to znamena ze musis mat polovnicku skusku za sebou teda musis byt polovnik