mam ip a chcem zistit nieco o danom pc
-
gego
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
mam ip a chcem zistit nieco o danom pc
mam problem. zacal sa asi pred tyzdnom , niekto kto ma pozna si vytvoril podobny nick ako mam ja na pokeci a zverejnuje moje osobne udaje nasiera ludia potom im dava moju adresu a cislo. to je nepodstatne ale podstatne je ze mam ip adresu pocitaca z ktoreho sa pripaja na danny nick a chcem zistit kto to je proste nieco ako nazov pc alebo nejaky dalsi zachytny bod mozno sa zasmejete ze sa hram na hackera ale nechcem nic viac len zistit kto to je . admini na pokeci na to zvysoka seru , nejaky programik ktorym zisitim kto to je podla nazvu pocitaca . mam zoznam ludi ktory to mozu byt. cize nejaky skener udajov alebo nieco .(pripadne trojanik ktorym vycucam nejake fotky a hned budem vediet kto to je )
chalan touto cestou asi tazko uspejes
.. skusil by som na to ist trosku inac - zahrat sa na nejaku zensku, zacat s nim rozhovor, postupne ho balit a ziskavat o nom udaje. Ano je to uchylne a sproste, avsak to co robi on, je este sprostejsie. Len si priprav fakt doveryhodny profil dievcata
(s odhadom na predpokladany vek obete)
.. urcite schodnejsia cesta ako skusat trojany (skoro kazdy pouziva AV)
.. urcite schodnejsia cesta ako skusat trojany (skoro kazdy pouziva AV)
Re: mam ip a chcem zistit nieco o danom pc
Admini na to urcite neserugego napísal:.... admini na pokeci na to zvysoka seru , nejaky programik ktorym zisitim kto to je podla nazvu pocitaca . mam zoznam ludi ktory to mozu byt. cize nejaky skener udajov alebo nieco .(pripadne trojanik ktorym vycucam nejake fotky a hned budem vediet kto to je )
-
hojko
Site Admin
Preetro: Po prve, admini tam nebudu zasahovat, pokial sa nezacne vystretovanie a to sa zacne az po trestnom oznamenii. Uz sa tu par pripadov na fore o tom riesilo a vzdy to bol takyto postup. Druha vec je IP a podobne - staci pouzit proxy servre alebo nieco podobne a stopa konci, rovnako ako aj vysetrovanie sa nikam neposunie. Tretia vec je, ze co ak je to robene z netcafe alebo nejakej herne kde ma pristup k PC viacej ludi??? A v neposlednom rade je to vec, ze provider nie je povinny logovat co sa deje na sieti (tam je to ohranicene tusim poctom pripojenych klientov, treba pozriet telekomunikacny zakon ako to je definovane).
-
jukaza
Medium Expert
Myslim,ze v tom zakone to asi nieje (ak sa mylim opravte ma).A aj keby bolo tak ako vravel Hojko musel by si najprv podat trestne oznamenie.Chcem sa spytat ci by to bolo klasifikovane ako trestny cin alebo len ako priestupok.
Tak nasiel som to na jednom fore:provider je viazany povinnostami logovat kto, kedy ako dlho bol prihlaseny pod akou IPckou, dokonca je povinny to uchovavat na vlastne naklady ... po dobu niekolkych rokov ...
Nema vsak povinnost tieto informacie zverejnovat.
Tuto povinnost mu vsak moze prikazat sud/sudne rozhodnutie.
Teraz ma napadlo ze skus este polohaip.cz mohlo by to pomoct,ale ak pouzil Proxy server tak ne;)
Tak nasiel som to na jednom fore:provider je viazany povinnostami logovat kto, kedy ako dlho bol prihlaseny pod akou IPckou, dokonca je povinny to uchovavat na vlastne naklady ... po dobu niekolkych rokov ...
Nema vsak povinnost tieto informacie zverejnovat.
Tuto povinnost mu vsak moze prikazat sud/sudne rozhodnutie.
Teraz ma napadlo ze skus este polohaip.cz mohlo by to pomoct,ale ak pouzil Proxy server tak ne;)
-
nejakymarko
Addict
-
Marko5211
Medium Professional
to ako vazne myslite ze sa to neda vystopovat???to si robite srandu????hmmmm takze za prve najprv by som si zistil jednoducho kadial ide...cez co sa pripajal prikazom tracert....dostal by som cestu od seba k nemu...za dalsie dostal by som sa do AP alebo routra alebo cez co ide....ak sa nemylim tak drviva vecsina providerov pouziva blokovanie Mac adries vzhladom na IP a priamo v zariadeni sa logy ukladaju....takze by som si mrkol tie logy podla casu mrkol si IP adresu.Ked uz nic aspon by som ho skusal nonstop bombardovat dakymi trojanmi a siel by som s jeho internou IP za jeho providerom a oznamil by som mu ze tento uzivatel sa mi snazil hacknut na moju stranku a ze ziadam o informacie o jeho bydlisku alebo kontakte na daneho uzivatela...ak by mi dal mail...krasa poslem mu keylogger alebo ine svinstvo....ak nie...no co aspon bola zabava....
-
jukaza
Medium Expert
To s tym providerom bolo ozaj huste.Marko5211 napísal:to ako vazne myslite ze sa to neda vystopovat???to si robite srandu????hmmmm takze za prve najprv by som si zistil jednoducho kadial ide...cez co sa pripajal prikazom tracert....dostal by som cestu od seba k nemu...za dalsie dostal by som sa do AP alebo routra alebo cez co ide....ak sa nemylim tak drviva vecsina providerov pouziva blokovanie Mac adries vzhladom na IP a priamo v zariadeni sa logy ukladaju....takze by som si mrkol tie logy podla casu mrkol si IP adresu.Ked uz nic aspon by som ho skusal nonstop bombardovat dakymi trojanmi a siel by som s jeho internou IP za jeho providerom a oznamil by som mu ze tento uzivatel sa mi snazil hacknut na moju stranku a ze ziadam o informacie o jeho bydlisku alebo kontakte na daneho uzivatela...ak by mi dal mail...krasa poslem mu keylogger alebo ine svinstvo....ak nie...no co aspon bola zabava....
-
Pigesko
King
V prvom pripsevku napisal ze IP adresu ma
najprv by som si overil ci sa mu ta IP nemeni...ak sa nemeni tak nevahaj a podaj trestne oznamenie ved nemozes vediet co ten dotycny o tebe zverejni a ake to bude mat nasledky.
Ak sa IP meni tak to skus este u adminov. Ak ani to nepomoze tak sa opat obrat na policiu. Aj ked sa bude IP menit nemozes vediet ci ten dotycny nepojde napr u kamarata na ten nick akoze zo srandy atd atd...skor ci neskor si ho ajtak vystopuju.
Ak sa IP meni tak to skus este u adminov. Ak ani to nepomoze tak sa opat obrat na policiu. Aj ked sa bude IP menit nemozes vediet ci ten dotycny nepojde napr u kamarata na ten nick akoze zo srandy atd atd...skor ci neskor si ho ajtak vystopuju.
http://www.ip-adress.com/whois/
-napis IP adresu, zobrazi sa ti majitel tejto IP adresy (provider toho, koho chces vypatrat). Mal by tam byt aj nejaky kontakt na dotycneho, mozes mu skusit napisat mail.
-napis IP adresu, zobrazi sa ti majitel tejto IP adresy (provider toho, koho chces vypatrat). Mal by tam byt aj nejaky kontakt na dotycneho, mozes mu skusit napisat mail.