Pomoc 4870
Pomoc 4870
mam Sapphiru 4870 a po urcitej dobe hrania sa monitor akoby vypne a chladic na graf. karte sa roztoci na vysoke otacky a vsetko nabehne do normalu az ked restartujem comp...neviete v com je problem...skusal som aj preinstalovat ovladace mam 8.7
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
-
Lyson2580q
Zablokovaný
semtam sa mi podobne stavalo aj na 7800GT, kde som dlhy cas pripisoval vinu ovladacom, ale ako sa ukazalo - nech uz som robil cokolvek, po 15-20 minutach zatazenia to vzdy zatuhlo a vypadol obraz. Skusal som ju vytazit s 3DMark06 na loop, a ani po zmene ovladacov sa chyba neodstranila - tak putovala na reklamacku. Avsak neviem ti povedat, ci aj vetrak siel naplno.
Zdroj mas na kartu dostatocny, avsak ak je to bezny lacak, nie je vylucene, ze ma zrovna vadnu napajaciu vetvu pre VGA (preistotu skus zapojit napajanie cez redukcie dodavane s kartou, a ak to tak riesis aj teraz, tak skus ine molex kable zo zdroja napojit)
Zdroj mas na kartu dostatocny, avsak ak je to bezny lacak, nie je vylucene, ze ma zrovna vadnu napajaciu vetvu pre VGA (preistotu skus zapojit napajanie cez redukcie dodavane s kartou, a ak to tak riesis aj teraz, tak skus ine molex kable zo zdroja napojit)
-
webmasterr
Medium Professional
hoj, tak asi rovnaky problem som mal aj ja na 4850, a jedine co mi pomohlo bola reklamacia
robilo mi to po par minutach hrania (5-15), btw pozri sa este ci ked sa ti to stane ci ti nezasvieti na karte jedna cervena diodka (musis mat otvorenu bednu) ak ano tak treba kartu reklamovat
este pocas hrania som zozaciatku kontroloval teplotu a vsetko bolo ok, a aj ovladace som mal vtedy najnovsie(tusim 8.6) ale pravdepodobne ani jedna z tychto veci nebola toho pricinou
pricinu nvm pretoze reklamaciu mi uznali a hned mi kartu vymenili za novy kus, bez vysvetlenia oco islo..
robilo mi to po par minutach hrania (5-15), btw pozri sa este ci ked sa ti to stane ci ti nezasvieti na karte jedna cervena diodka (musis mat otvorenu bednu) ak ano tak treba kartu reklamovat
este pocas hrania som zozaciatku kontroloval teplotu a vsetko bolo ok, a aj ovladace som mal vtedy najnovsie(tusim 8.6) ale pravdepodobne ani jedna z tychto veci nebola toho pricinou
pricinu nvm pretoze reklamaciu mi uznali a hned mi kartu vymenili za novy kus, bez vysvetlenia oco islo..
no tak som zistil velmi zaujimavu vec...procesor ma v klude 55 stupnov...pri zatazi sa dostal na 105 stupnov....bude to tym procesorom??...a ked ano tak mam urobit reklamacku??...moze este byt ze som zle zapojil chladic hmm...mam boxovany
//autoeditácia príspevku ( 23 Aug 2008, 21:50 )
a v karte to asi nebude pretoze dal som ju na skusku kamosovy a isla mu v pohode
//autoeditácia príspevku ( 23 Aug 2008, 21:50 )
a v karte to asi nebude pretoze dal som ju na skusku kamosovy a isla mu v pohode
-
AXO
Professional
stoji ti vzduch v skrini ? alebo mas aspon jeden 12cm na nasavanie a jeden na vysavanie vzduchu zo skrine ?
na mam skoro to iste ako ty, C2D E8400, ASUS P5Q-E, Sapphire HD4870, Enermax pro+ 525W akurat mam 2x2GB ram... teploty mam 50/65°C Grafika a 40/53°C CPU(a to sa mi zda ze mam stale vysoke teploty)
oba chladice vymenene ale nerobilo mi to nic podobne ani s chladicmi od vyrobcov
na mam skoro to iste ako ty, C2D E8400, ASUS P5Q-E, Sapphire HD4870, Enermax pro+ 525W akurat mam 2x2GB ram... teploty mam 50/65°C Grafika a 40/53°C CPU(a to sa mi zda ze mam stale vysoke teploty)
oba chladice vymenene ale nerobilo mi to nic podobne ani s chladicmi od vyrobcov
-
XtremeQTXX
Expert
ked mas intelbox tak sa necuduj ze mas take teploty vysoke ...... tu mas porovnanie chladicou : http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=5 a to ze mas otvoreny PC ti velmi nepomoze lebo v PC by mal prudit vzduch, a to aspon jedna 8 na nasavani ..... o odsavanie sa potara uz zrdoj .......... ale potrebujdes minimalne tu 8 abi si tam mal stale chladnejsi vzduch ..... idealne je mat jednu 12 na nasavanie a jednu 12 na odsavanie vzduchu aby si tam mal spravny tok vzduchu
nemaš iba zle nasadeny chladič? popripade zlu pastu? ja som mal na boxe od amd zlu pastu ked som zapol hru do 10 minut my vyplo cele pc. vybral som chladiť dal dole pastu naniesol som tam tu striebornu sračku(pastu) za 20 korun a facha v pohode. predtim mi ani vin xp nenainstalovalo reset reset ale čo je zvlaštne vystu hej
no tak chladic sa dal na miesto...ukazalo sa ze nebol dobre nasadeny...ale problem dalej pretrvava...nakoniec som dospel k dalsiemu zisteniu...mam DDRAM2 2x1GB Kingston HyperX 1066 CL5 ale bios aj windows mi ich beru iba ako 800 a ked som jednu z nich vybral tak mi to prestalo...tak som ich skusal...a na jednej mi to spravilo opet a na druhej nie....tak neviem co je teraz uz fakt chyba

//autoeditácia príspevku ( 24 Aug 2008, 22:46 )
a po naistalovani 8.8 mi uz nevypina monitor iba vyskoci VPU recover
//autoeditácia príspevku ( 24 Aug 2008, 22:46 )
a po naistalovani 8.8 mi uz nevypina monitor iba vyskoci VPU recover
a maš to vyriešene kde ešte hladaš chybu??????? samyzda hore si pisal že u kamarata grafika neurobila ani jednu chybičku. tak laskavo vyhoť tu zlu ram z pc a dajme tomu dva dni frč na tej jednej dobrej ak ti to nespravi tak je vada v tej druhej ramS@k@l napísal:.mam DDRAM2 2x1GB Kingston HyperX 1066 CL5 a ked som jednu z nich vybral tak mi to prestalo...tak som ich skusal...a na jednej mi to spravilo opet a na druhej nie
no problem sa nevyriesil...robil som test ram...pomoc memtestu a su v poriadku.....no s tou kartou je to fakt cudne ze u kamarata isla v pohode....mne proste po nejakych 15 min hrania vyskoci VPU recover a resetne kartu a ide to dalej...ked vypnem VPU tak mi to proste zamrzne a musim reset...to vsetko bolo pod win xp...........do riti i s takym pocitacom najradsej by som ho smaril cez okno
...teploty su ku vsetkemu ok...pred chvilkou som dal vistu...ovladace graf. karty neobsahuju VPU recover ale ked sa to zaseklo asi na sekundu vyskocila cervena obrazovka a daco tam bolo aj napisane ale nestihol som nic precitat....takze tak...to je horsie jak riesit bermutsky trojuholnik 
//autoeditácia príspevku ( 25 Aug 2008, 23:30 )
a este ked som mu daval kartu on mi dal svoju a ma 4850...a urobilo mi to takze kratu naprosto vylucujem
//autoeditácia príspevku ( 25 Aug 2008, 23:30 )
a este ked som mu daval kartu on mi dal svoju a ma 4850...a urobilo mi to takze kratu naprosto vylucujem
-
vendo
Guru
memtest je na pamate total nahovno ukazuje nanic vysledky casto kvoli doske atd atd
daj si na pc OCCT zmiesany test na 8hodin a potom jednotlive testy aspon na 2hod kazde to ti povie ci mas ram/doska/procak v poriadku
a btw neviem ci ti uz niekto radil ale skus v biose zvysit frekvenciu pci express o par hertzov (fakt len o trochu)
daj si na pc OCCT zmiesany test na 8hodin a potom jednotlive testy aspon na 2hod kazde to ti povie ci mas ram/doska/procak v poriadku
a btw neviem ci ti uz niekto radil ale skus v biose zvysit frekvenciu pci express o par hertzov (fakt len o trochu)
oki diky za tip..urcite vyskusamvendo napísal:memtest je na pamate total nahovno ukazuje nanic vysledky casto kvoli doske atd atd
//autoeditácia príspevku ( 26 Aug 2008, 19:34 )
pocuj a aku znacku mas ram??......tak nakoniec su to tie ram alebo skor dosk pretoze ak ich mam zapojene oba tak to robi....ak po jednej tak nie....tak som si zohnal ram Kingtona 2GB 667 a ide to ok....ramky som testoval cez ten OCCT jednotlivo a su ok...ale akonahle su spolu cize v duale tak vyskoci modra obrazovkaa na nej chyba nejaka IRQL ale viac neviem...akurat ze sa tie chyby zapisuju do minidump.dmp ale neviem to otvoritAXO napísal:stoji ti vzduch v skrini ? alebo mas aspon jeden 12cm na nasavanie a jeden na vysavanie vzduchu zo skrine ?
//autoeditácia príspevku ( 28 Aug 2008, 14:36 )
a este ta doska Asus P5Q-E potrebuje zapajat do mb 8pin konektor alebo staci 4???
-
vendo
Guru