Akú laserovú farebnú tlačiareň?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
ThunderBoy
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Akú laserovú farebnú tlačiareň?

Príspevok od používateľa ThunderBoy »

Nadzar ludia

Zakladam si malu firmu a potrebujem poradit nejaku farebnu obojstrannu laserovu tlaciaren formatu A4 na tlacenie roznych oznameni, pozvanok, etikiet, vizitiek a fotografii.
Fotografie nie su podmienkou, tie si dam tlacit inde!
Ide mi hlavne o cenu tlaciarne do cca. 25.000,-, velmi kvalitna a lacna obojstranna tlac a minimalne naklady.
Ak som este na nieco dolezite zabudol, tak sa ma spytajte.

Mate nejake skusenosti?
Thx
RainbowSix
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa RainbowSix »

http://www.alza.sk/barevna-tiskarna-hp- ... d79700.htm

http://www.alza.sk/canon-mf-8180c-a4-d96407.htm
tato ma aj skener/ kopírka

ak sa ti ani jedna nepaci tak http://www.alza.sk/tlaciarne/laserove-f ... 843570.htm tu si viber ale ja by som ti odporucil radsej tu 2 lebo je tam aj skener aj kopirka a to sa vo firme urcite viuzije.
ThunderBoy
Light Expert
Light Expert

dik, no na tej stranke ich maju teda riadne drahe :(
esteze som hladal aj inde :D

Este sa chcem spytat nieco ohladne faxu.
Fax bude fungovat, aj ked nemam pevnu linku, ale len internet DSL?
Ako je to potom s cislom?
RainbowSix
Light Professional
Light Professional

jj to mas pravudu ale ja som myslel hlavne ten typ no podla mna to nejde stym faxsom ale mozem sa mylit
ThunderBoy
Light Expert
Light Expert

Este mi vrta v hlave dalsia vec

Ked by som kupil tu multifunkcnu tlaciaren so skenerom a kopirkou, nie je dako obmedzena kvalita tlace na ukor tych doplnkov?
Skratka ci je tlac rovnaka, ako keby to bola len tlaciaren?
RainbowSix
Light Professional
Light Professional

Ťažko povedať no u daktorých je tomu tak ale u daktorých to nieje ale keď kupuješ stej vyššej cenovej kategórii tak tam by tomu tak bit nemalo .
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

urcite nie!
ThunderBoy
Light Expert
Light Expert

Skor ma zaujala tato tlaciaren od Lexmark nakolko multifunkcne zariadenie ani nepotrebujem, pretoze multifunkcnu atramentovu tlaciaren mam. Skenovat a kopirovat mi staci len do PC.

Lexmark C530dn

Kód: Vybrať všetko

http://www.lexmark.com/lexmark/product/home/908/0,6970,459601955_653293763_888881036_sk,00.html?tabId=1
Mate s nou niekto skusenosti?

Starsiu ciernobielu tlaciaren Lexmark Optra S1650 vlastnim a som s nou nadpriemerne spokojny, aj ked uz pomalicky dosluhuje. Ved uz ma toho aj natlacene. :)

//autoeditácia príspevku ( 01 Dec 2009, 10:27 )
Takze, po takmer rocnych skusenostiach s tlaciarnou Lexmark C530dn som prisiel k jednoznacnemu zaveru.
Takato tlaciaren je vhodna len na bezne domace pouzitie, kde nevyzadujete kvalitu a presnost. :shock:
Preco kvalitu a presnost?
Pretoze ma bezny podavac papiera, ktory si zoberie papier ako sa mu zachce, vacsinou zosikma a nakrivo alebo vobec (pri vacsich hrubkach papiera).
Ked tlacite na jednu stranu, tak to az tak nevadi, ale pri obojstrannej tlaci budete len v kuse nadavat.
Ale ked chcete na vytlacene kusy pouzit rezacku papiera, tak budete nadavat uz aj pri jednostrannej tlaci, pretoze papiere su natlacene krizom krazom z uhla, ako som uviedol vyssie.
Taktiez je nevyhoda ta, ze podavac nezoberie vacsie hrubky papiera. Problemy uz ma s papierom hrubky 200g/m2.
Najvacsou nevyhodou je obrovska cena tonera. Jedna farba cca. 115€ s DPH, co pri kupe vsetkych styroch cartridge minimalne dvojnasobne presiahne cenu tlaciarne.
Celkovo ani s kvalitou tlace som nebol moc spokojny.
Ked tlacite len nejake letaciky, kde je vacsinou len text, tak to az tak nevadi, ale na tlac plnofarebnych letakov alebo dokumentov je nevhodna.

Tuto tlaciaren nikomu neodporucam kupovat, aj ked je najlacnejsia z farebnych laserovych obojstrannych tlaciarni v ponuke. Mozno tak na jedno pouzitie a vyhodit. :lol:

I ked ju budete musiet vyhodit aj s kopou nedotlaceneho toneru, pretoze vsetky farby iste v rovnakom case neminiete :wink:
Napísať odpoveď