HDD Seagate 500GB-problem

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

HDD Seagate 500GB-problem

Príspevok od používateľa viper1993 »

Zdravim,
pred pol hodinou som si kupil externy HDD Seagate 500GB, prisiel som domov rozbalil som ho a ako bolo pisane v navode najskor som ho pripojil do elektriny a potom do usb. Zrazu som zacitil zapach ako ked nieco hori. A HDD nefungoval, bojim sa ze sa spalil. Neviem sice preco lebo som postupoval podla navodu. Cim to moze byt? Zajtra idem kazdpadne spat do obchodu nech ho vyskusaju a vymenia.

Mam narok na vymenenie alebo vratenie penazi?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ano samozrejme mas narok na vymenu... ak si to predajca nevylozi ako chybu na tvojej strane... a je samozrejme mozne, ze ten HDD bol vadny uz od novoty... ked je novy, tak to neznamena, ze musi byt aj bezchybny

a HDD vobec sa ani netrase.. tak jemne vybracie kedze sa toci platna... teda ak sa toci
alebo ako to myslis, ze nefunguje ? ako si na to prisiel ?
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

keby si to predajca vylozi ako moju chybu tak co? aj tak mam narok na zaruku nie? nie HDD nic nerobi ako keby ani nebol zapojeny, myslim si ze sa nejako spalil alebo zoskratoval :( , usudzujem podla toho zapachu
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

jj v tom pripade ak vobec ziadne vibracie tak pravdepodobne bude odpaleny...

to co som napisal ako prve o tom predajcovi, tak na to zabudni... musi ti to zobrat ako reklamacku z dovodu poskodeneho kusu
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ok aj ja si myslim ze bude odpaleny,

keby predajca tvrdi ze je to predsa len moja chyba ze som ho odpalil ja vyssim napatim alebo cim(nevyznam sa v tom), tak cim sa mozem obhajit?

edit: da sa odpaleny HDD opravit v servise? alebo je uz definitvne zniceny?
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

viper1993 napísal:ok aj ja si myslim ze bude odpaleny,

keby predajca tvrdi ze je to predsa len moja chyba ze som ho odpalil ja vyssim napatim alebo cim(nevyznam sa v tom), tak cim sa mozem obhajit?

edit: da sa odpaleny HDD opravit v servise? alebo je uz definitvne zniceny?
Opravovat ti ho nikto nebude, vymena kus za kus bude temer na 100%. Nicim sa obhajovat nemusis, mas to v zaruke, povedz im, ze si ho pripojiil, ako bolo napisane v navode a ze si zacitil zapach a odvtedy nejde. Ziadne vysvetlovanie, mas to v zaruke, netreba sa nechat odbit. To, ze nie si super talent ohladne pc, neznamena, ze ma narok ta odbit. V klude prid a vysvetli. :wink:
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

no ok aj tak ma to sere, ze dlho setrim na HDD a pridem domov a akurat ja musim mat pokazeny HDD, bojim sa len toho ze mi to nebude chciet vymenit, no nic uvidim zajtra. btw. je to vraj najvacsia predajna PC v PD a ten isty zamestnanec co mi ho predaval tak mi predaval aj notebook a ten je zatial v pohode

edit: co ked povie ze uz nema ten typ? musi vratit peniaze?
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

takto ten HDD čo je najväčšia položka nemusi byt zničeny je dost možne že ti odišiel iba zdroj adapter ( tym najvecsim obchodom myslis avip, isso, change?)
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

c-ice napísal:takto ten HDD čo je najväčšia položka nemusi byt zničeny je dost možne že ti odišiel iba zdroj adapter ( tym najvecsim obchodom myslis avip, isso, change?)
change! zajtra tam idem a budem tam kym mi nedaju novy :) btw. k tomu HDD NEBOL Slovensky manual, a pozrite co som nasiel v reklamacnom konani pre SR:
Ak treba, aby sa pri užívaní veci zachovali osobitné pravidlá, napr. ak sa užívanie riadi návodom, predávajúci je povinný poskytnúť kupujúcemu návod na používanie v slovenskom jazyku. Ak túto povinnosť nesplní, je povinný nahradiť kupujúcemu škodu, ktorá z toho vznikla.

Kód: Vybrať všetko

POVINNOSTI PREDÁVAJÚCICH 

Povinnosti predávajúcich v reklamačnom konaní upravuje Občiansky zákonník (ďalej len OZ - zákon č. 40/1964 Zb. v znení neskorších predpisov, vrátane poslednej novely zákon č. 150/2004 Z. z.), zákon č. 634/1992 Zb. o ochrane spotrebiteľa v znení neskorších predpisov a zákon č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní v znení neskorších predpisov. 

* 

Na tovar predaný odo dňa 01. 04. 2004 platí zákonná záručná doba 24 mesiacov. 
* 

Za kvalitu predávaného tovaru voči spotrebiteľovi právne zodpovedá predávajúci. Táto zodpovednosť je objektívna, t. j. predávajúci sa jej nemôže nijako zbaviť. Zodpovedá aj za vady, o ktorých nevedel. Nie je rozhodujúce, či ide o vady zjavné alebo skryté, ktoré sa prejavia až pri používaní veci. 
* 

Ak má vec vady, o ktorých predávajúci vie, je povinný kupujúceho na ne upozorniť. 
* 

[i][b]Ak treba, aby sa pri užívaní veci zachovali osobitné pravidlá, napr. ak sa užívanie riadi návodom, predávajúci je povinný poskytnúť kupujúcemu návod na používanie v slovenskom jazyku. Ak túto povinnosť nesplní, je povinný nahradiť kupujúcemu škodu, ktorá z toho vznikla. [/b][/i]
* 

Predávajúci je povinný spotrebiteľa riadne informovať o rozsahu, podmienkach a spôsobe uplatnenia reklamácie, vrátane údajov o tom, kde možno reklamáciu uplatniť, ako aj o vykonávaní záručných opráv. 
* 

Predávajúci je povinný prijať reklamáciu v ktorejkoľvek svojej prevádzkarni, prípadne aj na mieste, odkiaľ riadi svoj podnik. Ak je však v záručnom liste uvedený iný podnikateľ určený na opravu, ktorý je v mieste predávajúceho alebo v mieste pre kupujúceho bližšom, uplatní kupujúci reklamáciu v tejto určenej servisnej firme. 
* 

Na žiadosť kupujúceho je predávajúci povinný poskytnúť záruku písomnou formou, t. j. vydať záručný list. Ak to povaha veci umožňuje, postačí namiesto záručného listu vydať doklad o kúpe.
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

No ak ta tam odbiju ze nemas narok na reklamaciu tak mu spomen ze k tomu nebol manual :lol:
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

DejmiJohn napísal:No ak ta tam odbiju ze nemas narok na reklamaciu tak mu spomen ze k tomu nebol manual :lol:
manual tam bol, ale nie slovensky,ale spomeniem mu to, este si asi aj vytlacim reklamacne konanie :) , inac bojim sa hlavne ze tam uvidi 15 rocneho chalana a bude na mna vselico skusat. a niesom zase taky ze by som sa tam s nim dokazal hadat :?
lol4
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lol4 »

Ty si z Prievidze?! Kde si to kupoval? Keď si napísal, že najväčší predajca, tak predpokladám, že Change alebo Isso..? Len informačne, lebo s tým prvým mám už svoje skúsenosti a už si u nich nekúpim ani prázdne dvd-čko.. :evil:
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

lol4 napísal:Ty si z Prievidze?! Kde si to kupoval? Keď si napísal, že najväčší predajca, tak predpokladám, že Change alebo Isso..? Len informačne, lebo s tým prvým mám už svoje skúsenosti a už si u nich nekúpim ani prázdne dvd-čko.. :evil:
jj v change, za pol hodinu tam idem a ak mi to nevymenia tak neviem co budem robit :cry:
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Musia ti to vymenit, nieje dovod preco nie, si v prave.

Ak sa bojis toho ze mas len 15, tak tam chod s mamou, tatom, ci starsiou sestrou alebo kamaratkou :D 8)
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Don_Pipino napísal:Musia ti to vymenit, nieje dovod preco nie, si v prave.

Ak sa bojis toho ze mas len 15, tak tam chod s mamou, tatom, ci starsiou sestrou alebo kamaratkou :D 8)
no podla mna to bude prebiehat tak: pridem tam, dobry den nefunguje mi HDD, ujko povie ze dobre ze on ho da do servisu aby zistili zavadu, a ja ze nie ja ho chcem vymenit, a on ze nie on to musi dat do servisu, hmm co teraz?

ja nechcem uz opravovany kus, chcem novy, mam pravo aj na to?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

viper1993: Zrejme to musi najskor prejst klasickou reklamaciou, az po skonceni reklamacii mozes pozadovat opravu alebo novy kus.
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

takze som tam bol, povedal som ze nefunguje reklamacny technik ho zapojil, nefungoval, povedal ze objedna novy, taky isty kus, lebo na predajni uz taky nemali, a ze v utorok si mam prist pon. tak uvidim :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no vidis to.. takze seriozna firma (predajna) :wink:
lol4
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lol4 »

Šu-Do napísal:no vidis to.. takze seriozna firma (predajna) :wink:
Heh, je vidieť, že si s nimi ešte nemal tú česť :) Ja tam mám práve zdroj na reklamácií a keď som sa ich na začiatku opýtal, či mi môžu zapožičať nejaký náhradný, tak mi povedali že majú všetki len pokazené.. Úplný potrat výhovorka alebo to je fakt taká chabá predajňa. Kedže ale v robote beriem všetkú výpočtovú techniku od druhého predajcu, nemal som problém zapožičať si ten zrdoj u neho a objednať si nový (konečne kvalitný).. Teraz by bolo ešte fajn, aby mi tú reklamáciu nestihli vybaviť a ja by som si pekne nárokoval vrátenie peňazí :roll: Ale to už je jedno.. Každopádne s Change-om som ja osobne skončil..
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Hmm tak ja som zatial s tou reklamaciou spokojny, ako vravim prisiel som, povedal som ze HDD nefunguje, technik ho zapojil, zistil ze nefunguje a povedal ze ten typ uz nemaju ze ho objedna a ze v utorok mam prist pon.
Napísať odpoveď