Dlhodobý spánok

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
BlackAngelDeath
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Dlhodobý spánok

Príspevok od používateľa BlackAngelDeath »

Caute mam problem ked dám systém do dlhodobého spánku zapína sa aj 4 minúty a neviem čo s tým skúšal som to úplne z čistým windowsom bez ziadnych programov pri uplnej reinstalaci ako aj teraz ked tu mam softov strasne vela stale to trva tak dlho. A druhy problem tiez zavazny ked tam dlhodoby spanok pocitac sa normalne vypne lenze staci ak pohnem mysov alebo stlacim niejaku klavesu hned sa zapne. A urcite davam dlhodoby spanok lebo sa PC vypne ventilatori prestanu fukat atd. proste sa vypne. Diky moc za radu a ide my hlavne o to strasne dlhe zapinanie diky.

Moja zostava: Athlon 64 X2 6200+ 3.2Ghz, MSI K9A2 Platinum, GeForce 8800GT MSI OC, 2GB 800 MHz RAM Kingston, WD 320GB, WIN XP PRO SP3
luky133
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luky133 »

Nemáš povolené v BIOSE zapnutie PC cez klávesu alebo také niečo. Niektoré dosky by to mali mať. A čo máš za OS?
//Jaj sry som si až teraz všimol,že píšeš aký máš OS. Tak dlhé zapínanie... 4 minúty nie sú veľa, neviem ako u teba, ale mne sa stáva, že sa mi zapína PC aj 10 minút, ale to mám Vistu a je to kvôli HDD lebo niekedy nenabehne až po čase začne fungovať... Ale ty máš nový PC ako pozerám...
BlackAngelDeath
Amateur
Amateur

Mne ide o zapinaze z dlhodobeho spanku doma mam omnoho starsi stroj a ten sa z dlhodobeho spanku prebudi do 30 sekund myslim a na tomto novom by to malo byt rychlejsie ale 4 min je fakt vela z dlhodobeho spanku
Arachno
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Arachno »

Ja som mal podobny problem. Ked som zapol stary PC z dlhodobeho spanku tak mi nabehol do par sekund a ked to spravim na novom tak cakam dlhsie. A neviem ci som to spravne pochopil ale je to tak ze cim mas vecsiu ramku tak to trva dlhsie. Preco? Ked sa PC uklada do dlhodobeho spanku tak stahuje vsetky informacie z RAM pamete a uklada ich na HDD. Ked zapnes PC tak ich nacitava z HDD naspet na RAM a cim viac info ma nacitat tak to trva dlhsie. Nacitanie 2GB dat trva dlhsie ako nacitanie napriklad 64MB alebo 128MB (neviem aku ramku si mal na starom PC).
Ak sa milim tak ma niekto opravte.
BlackAngelDeath
Amateur
Amateur

pravde podobne sa asi myslis ja mam tiez na tom starom 2 GB ramky...ale dikes
Arachno
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Arachno »

BlackAngelDeath napísal:pravde podobne sa asi myslis ja mam tiez na tom starom 2 GB ramky...ale dikes
Tak ja potom neviem. No takto mi to bolo proste vysvetlene. tak nic teda.
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Mno ono trochu aj zalezi v akom stave ho hibernujes........

Ak si mal predtym na starom stroji 2GB, ale pouzivala sa len 512MB a tolko sa aj pri hybernacii ulozilo na HDD,tak prebudenie trva urcite kratsie ako ked mas 2GB a aktivne pouzivas 1GB, ktore po prebudeni zase nacitava z HDD do RAM.Takze je tam viac faktorov, samozrejme moze tam byt aj nieco v nastaveniach.........chcelo by to viac podorbosti z tvojej strany.....A este k tomu zapnutiu po pohybe s mysou, ci po stlaceni klavesy..........neviem ako je to u inych, ale u mna bezne, ze ked hibernujem PC, tak po posunuti mysou,ci kliknutim na lubovolnu klavesu, sa system zapne.Jedine ak ho hned po hibernacii vypnem z elektriky vypinacom na zdroji, tak v tom pripade ho zapnem az klasickym sposobom.
Napísať odpoveď