Zdravim.Takze mam ADSL router konkretne tentohttp://icecat.ru/cz/p/Linksys/WAG354G-E ... 4-port.htm
Internet mam natiahnuty od suseda klasickym UTP,ktory ma na konci RJ 45.Na svojom routery chcem spravit podsiet,teda aby sused nevidel kolko PC mam pripojene.Problem je v tom,ze moj router ma vstup na internet RJ 11.Nemam port WAN.Na starom routery som WAN mal(RJ45) a vsetko mi fungovalo.Tu mi vsak neostava ine ako pichnut privod internetu do LAN portu avsak podsiet s IP-ckami napevno nefunguje.Ak dam PC ziskat adresu automaticky,tak sice ziska,ale susedovho routera(taktiez DNS)-router sa chova zrejme ako switch.
Takze moja otazka znie-je mozne na mojom routery spravit subnet s privodom internetu UTP kablom ukoncenim RJ45?Mam totiz kamosa co tvrdi,ze to mozne nieje a musim kupit router ktory ma WAN..
Za pomoc vopred vdaka.
Podsiet pomocou ADSL routera?
Hmm..,tak kamos mal pravdu -skoda
.
Dakujem za odpovede.
//autoeditácia príspevku ( 11 Sep 2008, 16:30 )
Takze este by som mal jednu otazku-pokial zapojim vsetko(teda aj uplink,aj jednotlive PC-cka)do LAN portov spominaneho routera,bude sa ten router chovat presne tak ako switch?Pretoze sa mi to nejak nezda..Aspon co som cital,tak SWITCH a ROUTER funguju na inom principe...
Dakujem za odpovede.
//autoeditácia príspevku ( 11 Sep 2008, 16:30 )
Takze este by som mal jednu otazku-pokial zapojim vsetko(teda aj uplink,aj jednotlive PC-cka)do LAN portov spominaneho routera,bude sa ten router chovat presne tak ako switch?Pretoze sa mi to nejak nezda..Aspon co som cital,tak SWITCH a ROUTER funguju na inom principe...
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ak mas na mysli klasicky L2 switch a router, tak tie nefunguju na rovnakom principe. Sluzia na dve rozdielne veci, v podstate router je switch s "nadstavbou". V podstate switch s pridanou routovacou funkcionalitou sa oznacuje ako L3 switch, tzn. ze switchuje a zaroven dokaze routovat. Tie "routery" co sa predavaju na domace pouzitie, su prave switche s routovacim modulom, takze odpoved na tvoju otazku je ano: tie 4 porty na routri sa spravaju ako switch.