ja mam tiez radsej slovensky preklad zemeplochy
prave citam
Vladimir Minac - Generacia
uz som docital prvy diel Dlhy Cas Cakania, a chystam sa na Zivi a Mrtvi
mne sa pacia od sestier Bronteovych... Charlotte, a Emily...napr. Burlivé výšiny, Jana Eyrová, Pýcha a predsudok, Vilette... teraz citam knihu s nazvom Zivot sestier Bronteovych, nieco ako zivotopis...
momentalne:
giovani boccaccio - dekameron
douglas adams - mald yzafod hraje an istotou
isaac asimov - zakladna
posledna zmienena vec je z pomedzi tych troch najlepsia
Eritrea napísal:mne sa pacia od sestier Bronteovych... Charlotte, a Emily...napr. Burlivé výšiny, Jana Eyrová, Pýcha a predsudok, Vilette... teraz citam knihu s nazvom Zivot sestier Bronteovych, nieco ako zivotopis...
Tiez som skoro vsetko od nich citala, Janu Eyrovu hadam aj 10krat. A mala som z kniznice aj volne pokracovanie Burlivych vysin, tusim Heatcliff sa to volalo. Len nemam sajnu, kto to napisal. Hladala som to na nete, ale nic som nenasla Bol tam zachyteny zivot Heatcliffa pocas tych rokov, co bol prec z Burlivych vysin. Tiez pekna kniha.
Konecne som zohnal Rivers of Babylon 3, aj ked len z krajskej kniznice takze nemoze doplnit zbierku aj u mna doma natrvalo ale tak aj tak som neuveritelne rad, lebo neklesa uroven, stale najlepsie citanie ake si viem predstavit.
Akurát som dočítal knihu Spolunažívanie Slovákov s Maďarmi, takže kto sa zaujíma o tuto problemtiku jednoznačne odporúčam prečítať, aj keď občas si treba dávať pozor na niektoré fakty a kto by vedel niečo viac o jej autorovi Viliamovi Fábrym nech mi dá pls vedieť. Neskutočne by mi pomohol . Vopred dakujem :-)