Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
Kurz prvej pomoci
Počul som, že test pozostáva z nejakých možností (troch) a potom vraj niekde treba napísať konkrétnu odpoveď. Ďalej som počul, že plný počet bodov bol 20 a stratiť sa mohli max. 2 body. Testy asi nebudú rovnaké, pretože som zas počul, že skupina si mohla vybrať z troch rôznych testov. Napriek tomu by niečo mohlo byť na nete. Môžte sem písať, že čo za otázky ste mali a snáď sa aj zhodnete. 
pochopim ked niekto chce podvadzat na teste teorie, kde je kopa veci co sa hned po odchode zabudnu,ked uz nijak inak tak v tej formulacii, ale proste sofer ich ma v krvi a robi to automaticky, ale kurz prvej pomoci??? mas tym niekomu zachranit zivot, mal by si byt uz dosply ked robis autoskolu tak sa tak skus aspon snazit spravat...
-
Eritrea
Star
- Kontaktovať používateľa:
kedze robim autoskolu teraz ..na kurze som bola v stredu a prebiehalo to asi takto: 5,5 hod sme pocuvali vyklad, robili si poznamky, pricom vyucujuci mlady chalan bol uplne fain takze sme sa nenudili.
no a potom nam dal test ..20 otazok, min pocet bodov 18..niektore A,B, C moznosti..ine dopisat ...zakladne veci sa pytal, na kt aj predtym upozornil...zrobili vsetci ( v podstate musi dat kazdemu lebo pedtym zaplatis poplatok 500 sk) a tym co chybal bod alebo proste nemaju taku pamet bez ucenia..tak sa spytal ..povedali mu spravnu odpoved..a on zakruzkoval...ucel to splnilo vsetci sme sa naucili davat umele dychanie, ozivovat..protisokovu polohu, vytiahnut cloveka z auta..po nehode.a pod..
heh.
vcera som mala prvu jazdu ..hnedma zobral do mesta PO.
tak bacha na mna..
ale celkom mi to slo ..uz sa tesim na dalsie jazdy.
heh.
no mna cakaju skusky tuto stredu tj. 3.9 2008 som zvedavy ako to dopadne lebo testy su neni narocne ale mam trosku obavy s jazdy no ale viem ze pred jazdou netreba stresovat a odjazdit to kludne. Jazdy s instruktorom boly v pohode aj on sam bol v pohode. Len na to ze som polku jazd odjazdil vecer za tmy no ale nemal som stym problem. V tych jazdach som mal zo zaciatku velke problemy obcas sa stavalo take ze jednu jazdu som odjazdil celkom dobre a druhu som nejak pokaslal tym ze som nesledoval znacky a tak sa to striedalo no potom som si vsetko uvedomil a je to do pohodky. Som zvedavy ako dopadnu skusky v stredu a akeho policajta budem mat, no ale ako vidim tu v komentaroch ti policajti su fakt odmerany a mam trosku aj strach. 
Ti môže byť šumafugifuč aký policajt príde, ak urobíš testy (neurobiť ich je teda hanba pričom ak to berieš zodpovedne a sadneš si nad ne poriadne nie je najmenší problem
) cvičisko (tu fakt pomaličky treba na istotu isť
) konštrukcia (to už nie je to čo kedysi chválabohu
) no a čo sa jazdy týka ak nedaš dôvod a pôjdeš s rozvahou opatrne tak proste ťa vyhodiť nemôže.
btw. tiež som nemal bohvieako mileho policajta, ale nijak som sa proti pravidlam neprevinil a iba nabil podpis pod skúšku z jazdy a vybavene
btw. tiež som nemal bohvieako mileho policajta, ale nijak som sa proti pravidlam neprevinil a iba nabil podpis pod skúšku z jazdy a vybavene
Tak zvladol som skusky, Piatok idem vybavit preukaz. V teste som mal plný počet bodov (55), jazda celkom dobrá až na to že som mal velmy velku premavku a policajt mi dal poriadne zabrat pocas jazdy a bola tam aj pomoc zo strany instruktora ktory mi trocha pomahal s pedalmi. Policajt bol celkom dobry, rano mal celkom dobru naladu a potom aj popri jazdy, obcas zavtipkoval, raz mi zhasol motor a dost dlho sme cakali aj na svetelnej krizovatke kde sa premavalo plno sanitiek, policajtov no bolo to proste cele v haptaku
Potom ako sme odjazdili, zastavili sme a sa ma spytal otazku z konstrukcie tj. stav akumulatora s ktorej som bol mimo, tu otazku som si vobec nepozrel no ale nejake blbosti som mu tam zatrepal
Potom ked som nevedel dal mi dalsiu a konecne vyhovujucu aj lahsiu tj. chladenie a zlozenie chladenia. Velmy pekne som mu to sypal z rukavika
. No a potom ako sme vychazdali z auta tak povedal. ,,no spravili ste
Vydychol som si, rozlucili sme sa s instruktormi a pekne kludne som si vykracoval domov
Proste jedno vam poradim, netreba sa z nicoho stresovat ani z testov ani z jazdy, tak ako mi napisal vid. kolega hore. Treba to kludne pomalicky odjazdit aj ked vam zdochne motor je to v pohode lebo pedale su len o zvyku. GL vsetkym ktorych skusky cakaju 
-
DYLYNO
Light Star
coho sa preboha bojis ked sa pohynas s rucnou??? nechapem tomu nejak?? a ked tak sa pohynaj pomocou prevadzkovej ale davaj bacha aby za tebou nestalo ziadne auto....lebo prvu poistnu udalost budes mat za sebou....Mek napísal:Zajtra mam poslednu jazdicku a pozajtra skusku![]()
test a konstrukcia nie je problem, horsie to bude v praxi... bojim sa krizovatiek a rozbehu do kopca z rucnej brzdy![]()
ale instruktor hovoril, ze ked uz tak dlho robime tu autoskolu (nasa skupina), tak nam aspon vybavi dobreho policajta
-
Mek
Addict
Tak to mam uspesne za sebou, trojmesacne trapenie skoncilo
Policajt bol taky sarkasticky, ale inak v pohode. Aj pred tym nas instruktor varoval, ze je sarkasticky a ze bude stale tvrdit jak vsetkych vyrazi
a boli sme tam 10ti a nespravil len jeden.
Na rucnej som sa napokon rozbiehat nemusel, nemal som taku trasu. Ale na otazkach z konstrukcie chcel vediet viac, nez nam bolo povedane, ze bude stacit, no nejako som to ukecal
Na jazdicke nastastie neboli ziadni cyklisti, lebo nam zaprialo pocasie
inac si policajt dava vraj bacha na bocne odstupy od cyklistov, chodcov a aut... tak to sme, myslim si, celkom dobre obisli.
Policajt bol taky sarkasticky, ale inak v pohode. Aj pred tym nas instruktor varoval, ze je sarkasticky a ze bude stale tvrdit jak vsetkych vyrazi
Na rucnej som sa napokon rozbiehat nemusel, nemal som taku trasu. Ale na otazkach z konstrukcie chcel vediet viac, nez nam bolo povedane, ze bude stacit, no nejako som to ukecal
Na jazdicke nastastie neboli ziadni cyklisti, lebo nam zaprialo pocasie
Ach jaj ludia....dneska som mala skusky
Som myslela, ze ma porazi...taky blby test som este nezazila (ale dala som ho na 50b...nie zeby sa bolo cim chvalit, ale...)
A aj konstrukcia isla - otazky ze Povinna vybava a Kvapaliny v aute...(ale co ostatnym davali aj take ze ABS, rozdelovac....proste koniec)
A cvicisko bolo v pohode, policajt vonku, instruktor nam veselo radil....ale jazda...
no ono sa to ma tak, ze tam boli dvaja (jeden "dobry" a druhy "zly") a ja som dostala toho "zleho"...ale dalo sa, ale na konci som uz bola tak v strese nech uz je potom, a potom to prislo....asi ani nie 30 m pred koncom jazdy uz bolo parkovisko, ale aj Prikazany smer jazdy (kt. som si uz samozrejme nevsimla....) co bola moja osudova chyba....na kt. som nakoniec doplatila
Ale nevadi....(teda jasne ze mi to vadi, ale aspon tie ostatne veci som dala....)
I suck.

Som myslela, ze ma porazi...taky blby test som este nezazila (ale dala som ho na 50b...nie zeby sa bolo cim chvalit, ale...)
A aj konstrukcia isla - otazky ze Povinna vybava a Kvapaliny v aute...(ale co ostatnym davali aj take ze ABS, rozdelovac....proste koniec)
A cvicisko bolo v pohode, policajt vonku, instruktor nam veselo radil....ale jazda...
no ono sa to ma tak, ze tam boli dvaja (jeden "dobry" a druhy "zly") a ja som dostala toho "zleho"...ale dalo sa, ale na konci som uz bola tak v strese nech uz je potom, a potom to prislo....asi ani nie 30 m pred koncom jazdy uz bolo parkovisko, ale aj Prikazany smer jazdy (kt. som si uz samozrejme nevsimla....) co bola moja osudova chyba....na kt. som nakoniec doplatila
Ale nevadi....(teda jasne ze mi to vadi, ale aspon tie ostatne veci som dala....)
I suck.
No ja som mal tiež skúšky a tiež som myslel, že ma porazí, ale v inom zmysle...
test v pohode na plný počet, konštrukcia na 100% zodpovedaná a civičisko tiež v pohode.čo Ale tá jazda..Hneď po pár metroch som zabudol na smerovku pri obchádzaní auta a chytil som takú trému, že pri obchádzaní sa mi to stalo ešte 2(!!) krát, ale aj tak som prešiel(
).
Inač jazda zvládnutá dobre ako technicky, tak aj čo sa týka ostatných predpisov, ale aj tak ma to šokovalo...musel mať veľmi dobrú náladu, lebo inak si to neviem vysvetliť ako sa to podarilo.
test v pohode na plný počet, konštrukcia na 100% zodpovedaná a civičisko tiež v pohode.čo Ale tá jazda..Hneď po pár metroch som zabudol na smerovku pri obchádzaní auta a chytil som takú trému, že pri obchádzaní sa mi to stalo ešte 2(!!) krát, ale aj tak som prešiel(
Inač jazda zvládnutá dobre ako technicky, tak aj čo sa týka ostatných predpisov, ale aj tak ma to šokovalo...musel mať veľmi dobrú náladu, lebo inak si to neviem vysvetliť ako sa to podarilo.