Posta, zle vyplnena dobierka
-
phatres1994
Star
Posta, zle vyplnena dobierka
Zdravim, prv nez napisem co je vo veci, prosim, aby sa vyjadrovali len ludia, co k tomu maju co povedat a nechali si moralne zasady bokom. Zaujima ma to z kazdej strany, preto sa pytam.
Moj problem spociva v tom, ze som si prednedavnom objednal nieco zo zahranicia. Mal som zato platit urcitu sumu, no dnes mi prisiel listok, aby som si vyzdvihol balik. Ked som prisiel k prepazke, pani na poste mi povedala, ze nic platit netreba. Tak som ostal zaskoceny a doma si pozrel podla podacieho cislo na poste odosielatela status k baliku. Tam tak isto pise, ze dobierka je 0 eur. Tym padom si myslim, ze adresat musel nieco zle vyplnit a poslal mi to zadara. Chcem sa teda opytat, ake ma pravomoci on a ake ja. Spravil chybu, no moralka kaze, aby som sa s nim vyrovnal. Ale z vasej strany by som chcel pocut, ake ma moznosti a ake ja. Moze sa so mnou sudit, alebo to nejako vymyhat? Chybu neurobila pravdepodobne posta, ale on. Dakujem. Suma je pod 50 eur.
Moj problem spociva v tom, ze som si prednedavnom objednal nieco zo zahranicia. Mal som zato platit urcitu sumu, no dnes mi prisiel listok, aby som si vyzdvihol balik. Ked som prisiel k prepazke, pani na poste mi povedala, ze nic platit netreba. Tak som ostal zaskoceny a doma si pozrel podla podacieho cislo na poste odosielatela status k baliku. Tam tak isto pise, ze dobierka je 0 eur. Tym padom si myslim, ze adresat musel nieco zle vyplnit a poslal mi to zadara. Chcem sa teda opytat, ake ma pravomoci on a ake ja. Spravil chybu, no moralka kaze, aby som sa s nim vyrovnal. Ale z vasej strany by som chcel pocut, ake ma moznosti a ake ja. Moze sa so mnou sudit, alebo to nejako vymyhat? Chybu neurobila pravdepodobne posta, ale on. Dakujem. Suma je pod 50 eur.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: Posta, zle vyplnena dobierka
Tu niet nad čím premýšľať. Ozvy sa dotyčnému a šup peniaze na účet. Myslím že inú radu tu ani nedostaneš.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
keby si mu nic nevyplatil tak nic nezmoze. na podacom listku je jasne napisana nula a ziadna dobierka
ale kazdopadne by bolo dobre sa s nim vyrovnat
ale kazdopadne by bolo dobre sa s nim vyrovnat
-
audiotrack
VIP
ak si si týmto istý, tak tie peniaze nemá od teba ako vymáhať. Možno ale naozaj spravila chybu úradnička na pošte, a z podacieho lístka tú dobierku neodpísala. V takom prípade treba preštudovať ich reklamačný poriadok aký čas má na reklamáciuphatres1994 napísal:.. Chybu neurobila pravdepodobne posta, ale on. Dakujem. Suma je pod 50 eur.
-
mirak2
Hardcore addict
poznam pripad, kedy si clovek kupil mobilny telefon z ceskeho eshopu a dostal fakturu v CZK a mal zaplatit bankovym prevodom a ked im zavolal, nech mu to prepocitaju na eura alebo nech mu vystavia fakturu v eurach, tak mu povedali, ze mu to poslu na dobierku. a o tyzden ci dva na to volal kurier, ze mate tu balik a dotycna osoba sa opytala kuriera, ze ci vie u neho zaplatit kartou, tak kurier sa ho opytal, ze co chce platit, ze balik nie je na dobierku. doteraz sa mu nikto neozval kvoli tomu a uziva si telefon zadarmo.
-
guess.whoo
Redeemer
aky to bol obchod? 
-
mirak2
Hardcore addict
vobec neviem.
Podla mna by slo o neopravnene obohatenie sa (tak ako ked najdes v bankomate nejake peniaze a nechas si ich, resp. ked ti niekto omylom posle peniaze na ucet...si povinny ich vratit). Cize ako tu uz odznelo - urcite zaplat.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Skôr by ma zaujímalo aký to bol mobilguess.whoo napísal:aky to bol obchod?
-
Soviet
Darca
Bol to eshop, ci priamo od dakeho chlapika zo zahranicia? Aka krajina? Pochybujem, ze nieco by zmohol proti tebe, ale tak moralka kaze sa vyrovnat. A ak je to kupovane cez nejaky portal, ako ebay a pod, tak aby ti tam nenechal zlu "recenziu" na teba co do buducna by si mal problematickejsie objednavat mozno. Samozrejme okolo 50eur vo vacku potesi no ja by som sa vyrovnal.
Predsa objednal nieco na nete, predajca ma od toho objednavku a aj doklad z posty. Je zjavne, ze sa pomylil. Keby to nebolo zo zahranicia ale v ramci jedneho statu, tak si myslim, ze by v pohode uspel na sude, aj ked spravil chybu - objednavka je s dobierkou, zmluva bola uzavreta vzajomne, poslane zadarmo to bolo omylom. A kedze je tam zmluva o kupe (objednavka a nasledne prebratie tovaru), tym padom obe strany suhlasili so zmluvnymi podmienkami a tam urcite stoji to, ze kupujuci sa zavazuje zaplatit vopred dohodnutu sumu za tovar podla objednavky blablabla. Ja teda tvrdim, ze predajca je v prave.
Ako vidiet podla toho o com je tato tema, tak slovenska moralka sa nezaprie a je to len o tom, ze ako niekoho oklamat.
Ako vidiet podla toho o com je tato tema, tak slovenska moralka sa nezaprie a je to len o tom, ze ako niekoho oklamat.
-
phatres1994
Star
Jedna sa o inzertny nakup.
-
arnysimilar
Light Expert
50 EUR je malá suma na riešenie cez políciu a súd. Ja som kúpil niečo na Ebay za 125 EUR od Nemca a neposlal mi to. Vyhováral sa a prešvihol som aj 45 dňovú ochrannú lehotu Paypal platby. Spolužiak je riaditeľ Interpolu na Sk a povedal, že sa s tým nedá nič urobiť. Myslím spodná hranica na trestné stíhanie a súd je 230 EUR.
-
Blackout147
Medium Expert
a ebay take veci neriesi, ci ked si presvihol tych 45 dni tak uplna smola?
Otazka skor znie z ktoreho statu okrem CZ vedia poslat zasielku na dobierku? Vzdy sa plati v zahranici dopredu
Z eBayu ked nic nepride a nahlasis podvod, tak ti vratia peniaze.
-
guess.whoo
Redeemer
no ak presvihnes lehotu tak smola
-
Old Dirty Bastard
Guru
musim ale poopravit uzivatela, ta lehota na ebayi nie je 45 dni, ale 90 dni
ak dovtedy otvoris case proti predajcovi, tak to ebay bude riesit. ak nema ako dokazat, ze ti to odoslal a ze ti to doslo, tak ebay ti vrati peniaze.
-
xH4wK
Na tvojom mieste to zaplatim.. uzavreli ste (ustnu ?) dohodu o predaji, ty si tovar dostal a on peniaze nie..
Mne sa stal zrovna opak, nechal som znameho poslat balik a on ho poslal bez dobierky za mna, potom sa samozrejme clovek ktoremu som nieco predaval ozval a poziadal ma o cislo uctu kde mi poslal peniaze..
Mne sa stal zrovna opak, nechal som znameho poslat balik a on ho poslal bez dobierky za mna, potom sa samozrejme clovek ktoremu som nieco predaval ozval a poziadal ma o cislo uctu kde mi poslal peniaze..
-
guess.whoo
Redeemer
@phatres1994 no ako teda? poslal si mu ich alebo nie?