Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa DropDead »

PhYs0c napísal:len pre porovnanie http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-2 ... -A10-7870K
spotreba rovnaká, grafika dominuje u AMD, Intel o 70€ drahší a ani tým "viac muziky" by som si nebol taký istý
AMD procesory sa oplatia brať v nízko rozpočtových zostavách, ktoré bohato stačia na hry, pre náročnejších a majetnejších je tu Intel
to nie je absolútne pravda, Intel procesory porazia v akejkoľvek cene - zober si napríklad od úvahy aj G3258, v hrách lepšie výsledky ako FX-8XXX
a ak si myslel na APU, tak ten krátky neoprávnený hype už skončil...s APU dostaneš trošku lepšiu integrovku a otrasný výpočetný výkon

nakoniec, ak už tak silno spomínaš spotrebu, máš aj testy po OC ? to ti cpuboss neukáže...každopádne porovnávaš low-end AMD APU s k-čkovou i5
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

To by som musel mat realne v rukach a porovnat aby som tomu veril :D ale to sme sklzli niekam inam, spociatku tu bola odpoved ze za ziadnych okolnosti AMD lebo Intel vo vsetkom dominuje, ale nebolo povedane ze aj v cene a prave do low-cost zostav by som sa nehanbil dat ani AMD za 80eur ak to clovek chce na hry. Ja som si tiez kupil Intel preto, lebo som si chcel dopriat a chcel robit aj nieco ine ako hrat sa. Ak by som chcel silou mocou usetrit a zahrat sa, sam si to AMD zoberem. S hrami nemal problem ani ten moj 6 rocny zaprdeny 640.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Tak na hry do cca 80€ je najlepsia volba asi prave G3258. :)

A na hranie je lepsi vzdy intel... no... ako sa to vezme. Ano nejaka 6600K bude lepsia ako FX-8350, ale staci si porovnat rozdiel v cene a rozdiel vo vykone a vznike trosku nepomer. Mam 8320e @ 4.3GHz. Mozno v niektorych specifickych hrach by ma tromfla hocijaka i3 alebo aj G3258. Lenze na taketo "specificke hry" som zatial nemal tu cest narazit. Vsetky hry doteraz mi sli na 60+ fps a nepatrim k tym onanistom typu "ty mas len 80fps? ja mam 190!" (najlepsie ked maju este aj 60Hz monitor. :D ). Nehovoriac o aplikaciach, ktore dokazu vyuzivat vsetky jadra (vlakna), tam je skoda reci porovnavat FX a i3 (neporovnavam s i5, i7, lebo FX-8xxx su cenovo na urovni i3).

Do budget zostavy iba na hranie by som ine ako G3258 nedaval. Na bezne pouzivanie a hranie by som volil FX. A kto nema nudzu o peniaze nech si kupi i5 / i7 (najlepsie aspon 12 jadrove a chvalit sa tym, ako to dokaze vytazit najviac na 7% :D ).
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

No a čo teda tie GPU páni? Nvidia AMD? Nejaká širšia diskusia? :)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

ja teraz nie som uplne doma ale nedavaju sa AMD aj do konzol ??? cize v konecnom dosledku ten AMD moze byt lepsejsi a aj lacnejsi. Ako osobne som tiez INTEL INTEL INTEL ale osobne si uvedomujem ze som len obet marketingu :D
MFa
Medium Professional
Medium Professional

S tymi konzolami mas pravdu. Avsak hry na konzoly su inak optimalizovane ako PC hry. S prichodom DX 12 ale mozu FX procesory byt ovela platnejsie aj v hrach.

A co sa tyka GPU, najlepsi pomer cena / vykon ma momentalne asi R9 380X.
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Maxpayne »

S prichodom DX 12 ale mozu FX procesory byt ovela platnejsie aj v hrach.

nie nemozu,s tym procesor nema nic ale gpu,zial kedze dx12 hier na trhu zatial je malo,teda len prichadzaju,dnesne grafiky niesu na to moc stavane aj tak,ale tu ma vyhodu samotne gpu amd prave, no az neextgen grafiky budu prave orechove,no na to si este pockame
ColdRain
Addict
Addict

MFa napísal:S tymi konzolami mas pravdu. Avsak hry na konzoly su inak optimalizovane ako PC hry. S prichodom DX 12 ale mozu FX procesory byt ovela platnejsie aj v hrach.

A co sa tyka GPU, najlepsi pomer cena / vykon ma momentalne asi R9 380X.
Tá R9 380X vyzerá, ale že celkom dobre. Možno by som ju aj bral. GTX 960 poráža skoro v každom teste. Otázka je, na čo všetko má vplyv vyššia spotreba tej karty? Čo to v praxi pre mňa znamená, že 380X má vyššiu spotrebu ako GTX 960?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ale prosim ta riesit 3-5e rocne na spotrebe karty
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Tiez sa prave rozhodujem medzi tymito dvoma kartami.
https://www.alza.sk/asus-strix-gtx960-d ... d=18855630
https://www.alza.sk/sapphire-nitro-r9-3 ... d=18857854

R9 380X je momentalne asi najlepsia karta na trhu, ak chces hrat v rozliseni 1080p. AMD ju navrhlo tak, ze ma zaplnit tu dieru medzi GTX960 a GTX970, co bol podla mna velmi rozumny marketingovy tah. Statisticky je vykonnejsia o nejakych 13% ako tato GTX960, ale to je statistika. Pozeral som si bechmarky z hier a testy a tam bolo jasne vidiet, ze dost vela vyrobcov hier fandi kartam od NVIDIE - fps bolo totiz na rovnakej urovni, v niektorych hrach na tom samozrejme bola o malinko lepsie R9 380X a v niektorych na hovno optimalizovanych hrach trpeli obe karty fps dropmi (ale to nie je ich chyba).

Dalsim faktorom su ovladace. Nvidia fakt uzko spolupracuje s vyrobcami hier a kartu vie nastavit presne podla poziadaviek tej ktorej konkretnej hry, pravidelne tieto optimalizacie vydava aj na starsie karty. Nehovoriac o XY dalsich funkciach a hrackach od Nvidie. Je otazne, ci tieto funkcie bezny hrac vobec vyuzije.

A ta spotreba? Na to nie som odbornik. A ten rozdiel sa mi zda dost maly. A to ze to viac zere a vydava viac tepla by zacalo hrat ulohu, keby si doma mal takych kariet viac napr. v pripade miningovej stanice. Pre teba to akurat teraz znamena, ze by si si mal zobrat silnejsi zdroj, ktory tu kartu v pohode utiahne.

Tu novu zostavu si planujem kupit do konca marca. A ja osobne asi zoberiem tu R9 380X v pripade, ze jej cena klesne pod 245 Euro, zatial co cena tych GTX960 od asusu zostane nezmenena.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

pri radeone je to 803kWh rocne ak by hral kazdy den 4 hodiny co je okolo 52€ rocne. pri GTX960 je to 628kWh rocne co je pri rovnakom hrani okolo 43e...tak som sa sekol o 4e sorry

//teda trosku zle som to napisal. pocital som spotrebu s odporucanou vatazou zdroja. pre R9 to je 550W a pri 960 to bolo 430W.
ColdRain
Addict
Addict

Tak s tym sa da veru zit. Zatial to teda aj u mna vyzera na tu R9.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

tesim sa na dobu, kedy dropdead a spol s jeho intel prisluhovacmi konecne pochopia, ze na vsetky HRY dnes absolutne vykonom postacuje FX4320 a adektvatna VGA.... za predpokladu ze nejdete do 4K rozlisenia/oculusu... testov je mraky, kto hlada najde, niesme v dobach intel pentium 166mmx, kedy kazdych 20mhz navyse bolo citelnych na fps... howgh... za dalsie, maloktora herna aplikacia dnes vyuzije 8 jadier... mozno ked bude plne zauzivana DX12 tak potom, ktora to utilizuje aj v hrach, ale dovtedy tu bude nova generacia CPU

priklad len tak bez namahy
Prílohy
battlefront-cpu-bench-1080-ultra.png
gta-v-cpu-r9-1080vh.jpg
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

ano 8jadier je zbytocnych a ano testov je mraky,tesim sa ked to amd a spol pochopia

PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Koľko IQ stačí na to, aby sem niekto postol porovnanie procesora za 100€ a za 400€? kde je navyše rozdiel 20FPS
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

Ty slepy, aspon si pozri tie videa poriadne,a nie procesor za 400e ale vidis tam len ten?, amd fanboy
MFa
Medium Professional
Medium Professional

PhYs0c, nechaj ho, prenho je z principu Intel > AMD odhliadnuc od vsetkych ostatnych okolnosti. Ked chce za "300€ o 20fps viac", nech si to kupi. Ale skor ma irituje, ze takto zmyslajucim ludom to vacsinou kupuju (platia) rodicia, nie oni sami. :)
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

Jeden vidi 400e, druhy 300e pozri bazar, po com idu tie procaky a tym nemyslim 6700k,to ze ja si na to zarobim a ty mozno nosis este dudlik, to nikoho nezaujima, keby si pozriete tie videa cele, staci to i5 2500k, krasne tam vidno v urcitych scenach ake su tam prepady, tak ja neviem co tu riesite, keby bolo lepsie amd, odporucim mu to, ale nieje, nekazem nikomu kupovať drahe
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

maxpayne, jedine co tam vidno je to, ze v menej narocnych scenach ma core 2500 navrh, v narocnejsich scenach sa rozdiel potiera... za dalsie, intel ma lepsie procesory, o tom ziadna, vo vykone na jedno jadro im amd nemoze konkurovat, ale nepochopil si moj post a si celkom mimo, snazil som sa tym povedat, ze dnes ti na vsetko staci CPU za 90eur, pokial hras hry a budes este dlho v pohode, pretoze sme sa dostali do doby, kedy mame dostatok vypocetneho vykonu,... v minulosti to bolo opacne (5-10 rokov dozadu) a vychadzali tituly, ktore nedavali aj najlepsie a najvykonnejsie zostavy...

http://www.gamersnexus.net/game-bench/1 ... -9590-more
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

sa mi páči ako si tam zapotil, že na hranie stačí FX-4320 (btw, 10€ len tak do vzduchu za vyšší továrenský takt, čo dozenieš s FX-4300 za sekundu), keď môžeš vidieť ešte v jeho linknutom gradfe ako aj FX-8320 je nízko v porovnaní aj s 120€ i3 (a to pozor, je to haswell, taká i3-6100 by nám ešte trošku šla hore s fps), takže ušetríš na archaickom procesore (v prípade FX-4300 vs i3-6100) 50€ ale zároveň v tej danej scéne ako oni benchmarkovali prídeš priemerne o 20-30fps ?? nehovoriac o minimálnych fps

a teda ešte wtf ??? to video na YT s 4350 je čo ? či ty si to video ani nepozeral, len linkol podľa názvu ? 60fps má akurát pri pozeraní do zeme

zbytočný flame rozťahaný na jeden a pol strany
Napísať odpoveď