Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa ephramko »

Osobne sa tiez zamyslam nad tym, ake vyuzitie to ma. Mozno pre nejakych hipsterov, co jazdia iba na bajku a s kamosmi maju kazdy vikend LAN party... :D Mozno este v biznis sfere by sa hodila taka kompaktna velkost...

Zaujalo ma to samozrejme velkostou a dizajnom, ale ked sa nad tym tak zamyslim, ze ako casto si presuvam normalny desktop (bednu), tak je to tak mozno raz za rok? A sice si toto mozem vopchat do pracovnej tasky a nemam problem to odniest, ale potrebujem periferie, takze to nie je ani ako herny notebook...

A ano Human, je mi jasne, ze si mozem poskladat vykonnejsiu bednu o 2-3 stovky eur lacnejsie. Ale podla mna sa asi najdu aj ludia, ktori maju predstavu, aky vykon asi chcu a peniaze velmi neriesia, tak nemaju problem si pripratit za nieco taketo dizajnove, male, lahke, prakticke...
mr.joda
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mr.joda »

no neviem si celkom predstavit niest moju define r5 na nejaku LAN party :D hento je pre zbohatlicke americke decka, pripadne ako mini PC ku projektoru do obyvacky na Steam / origin/ uplay hry
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

LAN party este vobec byvaju??? Myslel som, ze dnes sa uz hrava len cez net.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Ďalšie využitie tieto veci majú na internátoch...pri tých rozmeroch to zaberie fakt minimum miesta a máš desktop stále so sebou, preto som hovoril, že je to unikátny formát (form-factor aby som bol presnejší)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko napísal:LAN party este vobec byvaju??? Myslel som, ze dnes sa uz hrava len cez net.
Ak mas takych kamosov, ktori maju takych kamosov...tak je to fajn, ked sa zide vacsia partia a ani vacsinu nepoznas alebo len z videnia. Net ti nemoze dat ten ludsky kontakt. LAN party su aj o pokeci, spoznavani novych ludi, hrani novych hier, vymene nazorov a inspiracii nielen na hry alebo aj o alkohole :D Je to iny zazitok, ako ked hram s kamosmi po nete. To vacsinou dame 1-2 hry a potom koncime.

Takze mala vykonna krabicka moze byt aj o tom. Alebo sa proste nemas problem presunut ku kamosovi a hrate spolu po nete. Tiez je to ine, ako ked si sam doma.

Prenasanie velkych tazkych bedni a este tazsich velkych monitorov bolo to, co ma v minulosti od tych LAN party odradzalo a urcite som nebol jediny. Najma ked nemas auto. Tie monitory uz su vyriesene, aspon do hmotnosti, zmensovat by sa mohli aj ine komponenty...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

LAN party bezali pred 15-timi rokmi, uz 10 rokov s rozvojom internetu to zacalo koncit. Dnes sa ludia stretavaju pri kave a pri pive, pri sportovej udalosti alebo na koncerte. Ak chces niekoho spoznat, opit sa alebo nieco, tak ides na takuto akciu a skutocne neviem, ze ci este dake LAN party vobec byvaju. Sam som bol v minulosti na par takychto akciach, mozno zo 3 akcie to boli, mozno 4, nepamatam sa uz poriadne. Bolo to o tom zahrat do noci, vyspat sa, zase zahrat, nakopirovat nove hry, filmy, hudbu... a ist domov. Dnes si clovek zahra po internet a vsetko z internetu stiahne. V minulosti nebol problem prenasat bednu a tazke CRTcka, problem to nie je ani dnes. LCD su lahke a spratne, bedne su podobne velke, vaha sa moc nelisi. Kto nema auto teraz, tak bol v rovnakej situacii ako 15 rokov dozadu - bud pre teba niekto prisiel alebo si mal smolu, to plati aj dnes. A mozno, dnes je to este jednoduchsie, pretoze je daleko viac ludi na Slovensku co ma auto, funguju taxiky, funguje Uber. Preniest bednu, ktora ma 10 ci 15kg nie je problem, ved to sa da prakticky aj vo vacsom sportovom batohu alebo tazke, to iste LCD. Povedze si tak, z toho co si napisal sa neda povazovat nic za dobry argument. Ked si ten Zotac chces kupit, tak si ho proste kup a neohanaj sa tu dakymi neexistujucimi LAN party alebo niecim podobnym. Ta sranda stoji 1170 eur, klasicku zostavu na tej urovni, teda s lepsim procesorom zlozis mozno za 800 eur. Ak ti stoja tie usetrene peniaze za velkost, tak preco nie, ale to uz mozes uvazovat rovno nad konzolou, ktora je podstatne lacnejsia.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

na konzole ale nespravis nic ine nez hranie sa. hoci aj web stranky je utrpenie na konzole pozerat.
ja mam konzolu doma, sada mi na nu prach, hram sa na pocitaci. konzole su strasne obmedzujuce, zahras si na tom dobre len niektore druhy hier, take strielacky sa tam zrovna dobre nehraju (aspon ja som si na to nikdy nezvykol), strategie detto. mmorpg na konzolach viac menej neexistuju.

nesnazim sa tu obhajovat ten minidesktop, ja by som si to urcite nekupil. nemame nijak minimalisticku obyvacku, ta krabica pod stolom nijak realne neprekaza, toto je urcite super ked si to primontujes zozadu na monitor (mozno preto lebo all in one ti nevyhovoval displej) a na stole nemas jediny kabel. kto ma taku potrebu, urcite mu nebude luto dat za to 1200 eur.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Konzola bola super, ked som mal tak 8 rokov a najlepsi kamos dostal PS1, tak sme to stale hrali (mal cracknute PS a hrali sme napalene hry), ja som mal iba tu napodobeninu nintenda od vietnamcov na zlte kazetky. Ale vtedy bolo PC este pomerne financne nedostupne, internet bol pomaly ako mozog dedka s alzheimerom a celkovo tych moznosti bolo malo a aj sme mali malo rokov na to, aby sme dokazali robit na pc nieco ine ako sa hrajkat. Potom ked som mal tak 16, tak si moj maly brat s tymi velkymi hnedymi ocami vyreval v obchode PS2 (mne by nikdy nic take rodicia nekupili - udel starsich surodencov), chvilu sme sa zahrali a potom bolo PS2 hodene na policke a brat sa dalej chodil pozerat, ako hram na svojom PC... Do konzoly by som ja osobne nesiel. Kupovat to iba kvoli par zaujimavych hram sa podla mna neoplati. Okrem toho ten trh sa stale vyvija. Exkluzivita konzoly a podobne je podla mna na ustupe. Vela hardware alebo software veci, ktore mali iba konzoly sa dnes objavuje aj na PC alebo smartfonoch. Aspon u mna sa konzola vytahovala hlavne, ked dosiel nejaky kamos alebo tak. Ale ako si sam povedal, dnes uz sa to vsetko hra cez net. Okrem toho tie technologie su vsade a vela ludi hlada realne zazitky a nieco hmatatelne, takze ked pridu kamosi, vela ludi vytahuje proste klasicke kartove / doskove hry.

Co som cital nejake clanky o tom ZOTACu, tak v USA tento segment cieli na klasickych APPLE uzivatelov, ktorym ale lezie na nervy to, ze na jablcku si velmi nezahraju a chceli by nieco vykonne, ale zaroven dizajnove, male a vynimocne. Alebo to cieli na ludi, ktorym z roznych pricin zalezi na tom, aby to zaberalo co najmenej miesta alebo maju radi rozne dizajnove vecicky a nezalezi im az tak na peniazoch, co je asi presne opacna skupina PC uzivatelov, ktori su tu (co najlepsi pomer vykon / peniaze) a podobne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pise o hrani a LAN party, takze prepokladam, ze ten PC ma sluzit na hranie. Nemam rad konzolu, zle sa mi to ovlada, chyba mi tam mys a Windows okolo toho, preto som zastanca PC. Ale ak sa chce hrat, je lepsie kupit konzolu ako pocitac za 1170 eur, k tomu dalsie periferie...

Aj ty by si si dokazal teoreticky spravit maly pocitac, lenze problemom bude chladenie. Myslim si, ze vzdy sa najde trochu toho miesta, ci na stole, pod stolom, vedla stola, hoci aj v malom byte. Ten rozmer nie je az taky strasny, tento Zotac ma rozmer 21x20x6cm, napriklad Zalman R1 ma 19x46x45cm, SilentiumPC Brutus S20 ma 19x36x38cm. Je pravda, ze kym ma skrinka na sirku 19cm, Zotac ma len 6cm, ale to je sposobene velkostou mechaniky. Tento Zotac si viem akurat tak predstavit v dakej malej obyvacke, polozeny niekde pri telke a k tomu bezdrotovu klavesnicu a mys, pripadne bezdrotovy gamepad.
DropDead
Addict
Addict

Dosť zlé príklady...jedna skrinka pre ATX a druhá pre mATX...

Každopádne prichádzajú čoraz menšie a menšie škatuľky, ktoré využívajú SFX zdroje, takže to nie je tak hrozné, aj teraz je možné niečo vymyslieť, Silverstone má také skrinky, rovno aj SFX zdroje a tak...GPU sú riešené PCI-e riser-om, takže fakt sa tam dá pomenežovať veľmi malý priestor veľmi efektným spôsobom..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme, ze jedna bola middi tower, druha mini s mATX. Uviedol som to ako priklad z dovodu velkosti, to ti mohlo napadnut aj bez toho, aby som ti to vysvetloval.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

hojko napísal:LAN party este vobec byvaju??? Myslel som, ze dnes sa uz hrava len cez net.
Su aj nie. Uz to nie su typicke LAN parties ale skor take open turnaje byod, popravde, na slovensku je zatial hlucho, ale ak to niekto dobre chyti "za gule" vedel by som si predstavit slusny biznis.
//ad prenasanie PC, do platenej tasky hadzem kable,klavesnicu, sluchadla, mys apod, pod lavu pazuchu LCD na prsty tasku, pod pravu pazuchu PC(skrinka Corsair 400Q) a ides kam chces.
DropDead
Addict
Addict

ty nejako často skladáš niečo nové :lol:

zostava...zostava samozrejme môže byť, nič zlé tam nevidím :) ale...

Myš: https://www.alza.sk/logitech-g502-prote ... 017161.htm
Slúchadlá...ani neviem, čo ti mám na to povedať, určite nie...je to humus - ak chceš niečo s micom, tak HyperX Cloud

Skrinku za mňa jednoznačne
https://www.alza.sk/corsair-400q-carbid ... 121223.htm
alebo
https://www.mironet.cz/phanteks-eclipse ... +dp266097/
DVD mechaniku si kúp externú...kúpiš jednu, vieš ju preniesť, je len na USB a máš do konca života pokoj, napríklad https://www.alza.sk/lg-gp57eb40-cierna-d2418308.htm

GPU sa informuj tu http://www.atinet.sk/pc-komponenty/gain ... i-hdmi-dp/ aká je dostupnosť...ušetríš dvacku a Atinet je tu už veky a dáva plnú záruku

Ale pri zvyšku niet, čo vytknúť :)
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kzS^ »

to je zostava pre kamosa :) dobre zoberem tieto veci dik ;) GPU zoberem uz rovno z alzy radsej nech to mam vsetko z jedneho obchodu

//autoeditácia príspevku (25 Sep 2016, 15:47)
// inak uchladi tu 6700k aj https://www.alza.sk/silentiumpc-fera-3- ... 076308.htm ?
DropDead
Addict
Addict

Jasné, ale bez OC samozrejme, uchladí aj OC ale na vysokých teplotách, vyšších otáčkach a tým pádom aj vyššom hluku
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Ahojte, konečne si idem kúpiť niečo domov - zatiaľ bez GPU

Prosím o radu aké komponenty dokúpiť k tomuto:
CPU: i5 6700k (do budúcnosti ak budme chcieť hrávať...) = 240 EUR
SSD: Patriot Blast 240GB = 68 EUR
RAM: 2x8GB Kingston HyperX Fury DD3 1866Mhz CL10 = 73 EUR
Spolu zatiaľ: 380 eur

Finančne to nechcem siliť. Stačí do 500 EUR všetko.

Zostáva 120 EUR
Skúsme k tomu doplniť nejakú dosku kam to všetko zapadne + zdroj ktorý tomu bude dávať šťavičku
-Doska: s podporou overclockingu (nie predražená prosím)
-PSU: radšej tichší

-Skrinka: bársčo (kľudne aj veľká) (na atx dosku, ak teda takú dosku vyberiete), hlavne lacnú prosím (to už bude nad limit 500e)
DropDead
Addict
Addict

Lol, uvedomuješ si, že pridáš k tomu, čo si dal dosku a už si na 500€ ? :) Takže zabudni na 500€ a to okamžite

Ak chceš niečo dôstojné a kvalitné, tak:
Case: https://www.mironet.cz/Productlist/show ... ks+eclipse
PSU: http://www.tiphardware.sk/catalogsearch ... geance+psu
MB: https://www.alza.sk/msi-z170-tomahawk-d4249085.htm
cca 64+70+120=254€ + 380€ = 634€

A z toho, čo si už vybral:
CPU - https://www.alza.sk/intel-core-i5-6600k-d2905012.htm - tento si myslel, že áno ?
SSD: https://www.alza.sk/samsung-750-evo-250gb-d4354735.htm
RAM: https://www.alza.sk/crucial-16gb-ddr4-2 ... 253098.htm

Btw, odkiaľ berieš tie ceny ? Nejaký shop "tretej strany" ? V podstate alza nemá vôbec vysoké ceny, ak vynecháme tie špinavé obchody na heuréke, tak neostanú oveľa nižšie ceny ako v Alze...k tomu ešte samozrejme nezabudni ešte...

Ak chceš Intelácke káčko, teda taktovať, tak tam musí byť aj chladič (mal by byť) - minimálne https://www.alza.sk/silentiumpc-fera-3- ... 076308.htm a najlepšie https://www.alza.sk/scythe-scnj-4000-ni ... 920693.htm
Miley Cyrus
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Miley Cyrus »

Ktory PC by ste si vybrali??? :)

PC č.1
Procesor: AMD A series A10-7800 / 3.5 GHz ( 3.9 GHz ) 4 – jadro, AMD Turbo CORE Technology
RAM: 12 GB
Hardisk: 2 TB 7200 rpm
Grafická karta: AMD Radeon R7 240-2 GB
DVD napaľovačka, čítačka kariet 7 v 1, WiFi, 4 x USB 2.0, 2 x USB 3.0, VGA, HDMI
Rozmery: 16 cm x 41 cm x 35.5 cm, predinštalovaný windows 8.1 s licenciou,
CENA: 370 €,

PC č.2
MB : Asrock Anniversary Z97
CASE: Zalman Z11 HF1
CPU: Intel G3258 (4.4ghz + FERA 2 HE1224)
MB : Asrock Anniversary Z97
Grafická karta: Gaming Gtx 950
RAM : Kingston HyperX 12GB 1600Mhz
ZDROJ : 600 W
HDD : 1 tb
Cena: 400 €

PC č.3
CPU: AMD FX 6300 - 6 jadro
GPU: GTX 660TI OC 2 GB DDR5
MB: Základná doska ASUS M5A78L
RAM: 8 GB
HDD: 1000 GB
ZDROJ: 600 W
Windows 8
Cena: 350 €

PC č.4
Procesor: AMD A8 Richland 6600K 4x4200 MHz (4 x 3900 MHz normálne, 4 x 4200 MHz s turbom automaticky prepne pri zaťažení) A8-6600K
Základná doska AMD A68 FM2 + (1 x PCIe x16, 1 x PCI, 1x VGA, 1xDVI, 1x LAN, 2xPS2, 2 x DDR3, 2x USB 3.0)
Pamäť 8gb DDR3-1600Mhz
Pevný disk 1000 GB S-ATA II
Optická mechanika 22x DVD + -R / RW
DVD napaľovačka
Power Supply 420W Silent PSU
3D grafika AMD Radeon HD 8570D 2GB HyperMemory DX11 (DVI, VGA)
Windows 7
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ani jeden, vsetky su za zenitom. Teoreticky cislo 2 je ako tak hratelne, vdaka chipsetu Z97 je tam moznost pouzit aj podstatne lepsi procesor: http://www.asrock.com/mb/Intel/Z97%20An ... y/?cat=CPU
Napísať odpoveď