Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning
Re: Pre tých, ktorí potrebujú radu so zostavou!
Cavte,
viete mi poradit nejaky kancelarsky PC? Otcovi pomaly ale isto odchadza jeho aktualny a bolo by fajn ho nahradit niecim spolahlivejsim.
Poziadavky su jedine aby tam bezal Office a aby na nom mohol pozriet film. Cenovo by bolo fajn drzat sa pri zemi, predsa len na office tam nebude treba pchat i7cku. Pozrel som eshopy a ich zostavy ale neviem si vlastne vybrat. Riesil to tu niekto v poslednom case?
viete mi poradit nejaky kancelarsky PC? Otcovi pomaly ale isto odchadza jeho aktualny a bolo by fajn ho nahradit niecim spolahlivejsim.
Poziadavky su jedine aby tam bezal Office a aby na nom mohol pozriet film. Cenovo by bolo fajn drzat sa pri zemi, predsa len na office tam nebude treba pchat i7cku. Pozrel som eshopy a ich zostavy ale neviem si vlastne vybrat. Riesil to tu niekto v poslednom case?
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Case format, cenový strop [pri zemi môže byť aj 200, 300, 400 a aj 500 eur], s LCD, klávesnicou, myškou, alebo bez periférií. Treba tlačiareň?
Len tak od pása, optimálny bude Core i3, nejaký nízkonapäťový model, 4 GB RAM, ak zostanú ťukes, tak 8 GB ram, len pre rýchlosť a svižnosť systému, ostane v 90% nevyužitá. Dosku ASUS, nejakého lacáka, kľudne odľahčeného, len nech má USB 3.0 porty a podporuje SATA 6 GPBS. Na OS aspoň 60 GB Intel 520/Samsung 840 Pro/Crucial M4/Corsair GTX Neutron HDD a na storage nejaký lacák od WD, či Seagate. Case format osobne odporúčam minitower, o chladenie sa postará [aj pasívne pri nízkowattážnych CPU] Gelid Tranquillo.
Trochu to bližšie špecifikuj. Chce tam legálny OS? Vrele odporúčam, s nelegal sú len piplačky, avšak je to stovka navyše, život je otázkou priorít.
P.S.: Takto staviam kancelárske PC ja, väčšina ľudí Ti tam pacne Gčkový Intel, 2-4 GB ram, 500 GB platničkový 7200k rpm disk a stockové chladenie. Ja to proste nedokážem navrhnúť a ani postaviť tak poddimenzované, aj keď to stačí. Potrebujem dodať klientovi svižnosť a rýchlosť, aj preto tie SSDčka.
Len tak od pása, optimálny bude Core i3, nejaký nízkonapäťový model, 4 GB RAM, ak zostanú ťukes, tak 8 GB ram, len pre rýchlosť a svižnosť systému, ostane v 90% nevyužitá. Dosku ASUS, nejakého lacáka, kľudne odľahčeného, len nech má USB 3.0 porty a podporuje SATA 6 GPBS. Na OS aspoň 60 GB Intel 520/Samsung 840 Pro/Crucial M4/Corsair GTX Neutron HDD a na storage nejaký lacák od WD, či Seagate. Case format osobne odporúčam minitower, o chladenie sa postará [aj pasívne pri nízkowattážnych CPU] Gelid Tranquillo.
Trochu to bližšie špecifikuj. Chce tam legálny OS? Vrele odporúčam, s nelegal sú len piplačky, avšak je to stovka navyše, život je otázkou priorít.
P.S.: Takto staviam kancelárske PC ja, väčšina ľudí Ti tam pacne Gčkový Intel, 2-4 GB ram, 500 GB platničkový 7200k rpm disk a stockové chladenie. Ja to proste nedokážem navrhnúť a ani postaviť tak poddimenzované, aj keď to stačí. Potrebujem dodať klientovi svižnosť a rýchlosť, aj preto tie SSDčka.
Dik za odpoved, potrebuje iba PC. Tlaciaren, klavesnicu atd ma.
Neviem ci by som na kancelarsky office PC daval 8gb ramky, asi ani 4gb nebude vyuzitych. Aj ked windows je celkom pazravy
Co sa tyka SSD, ako je to s zivostnostou? Ked to davas ako systemovy disk, na ktory sa casto zapisuje atd tak ako to je s zivostnostou?
OS samozrejme legalny.
Neviem ci by som na kancelarsky office PC daval 8gb ramky, asi ani 4gb nebude vyuzitych. Aj ked windows je celkom pazravy
Co sa tyka SSD, ako je to s zivostnostou? Ked to davas ako systemovy disk, na ktory sa casto zapisuje atd tak ako to je s zivostnostou?
OS samozrejme legalny.
-
uplink
VIP
Pnr - ahoj. Niečo Ti vystavám. Životnosť je od 2000 - 5000 zápisov pri MLC SSD diskoch na kus, to znamená pri najhoršom scénari ak máš 60 GB lacný disk, s 2000 zápismi, tak Ti vydržia total NAND Writes pri "bežnom" používaní tak 4-8 rokov. Intely a Corsairy majú ~5000 a tie dajú 5-10 rokov. Vzhľadom na to že sa jedná o kancelársky PC, tak to tipujem na 15-20 rokov ak nezlyhá elektronika. Čo je samozrejme hraničný vek, kedy už disky dávno nebudú v zostave.
8 GB som napísal "len aby bolo". Čudujem sa sám, systém spapá povedzme dokopy cakum pikum 1 GB ani nie a v 4 vs 8 cítim plynulosť, načítavanie programov a iné srandy. Nemá to žiadne matematické opodstatnenie, je to proste len skúsenosť a možno len klamlivý pocit, každopádne tá cena RAMky je teraz tak smiešna, že je to fakt skoro jedno.
Ako som napísal, dorobím work a niečo poskladám.
Takže takto. Osobne by som bral len drahšiu variantu, ceny sú bez DPH uvedené na screenoch:
8 GB som napísal "len aby bolo". Čudujem sa sám, systém spapá povedzme dokopy cakum pikum 1 GB ani nie a v 4 vs 8 cítim plynulosť, načítavanie programov a iné srandy. Nemá to žiadne matematické opodstatnenie, je to proste len skúsenosť a možno len klamlivý pocit, každopádne tá cena RAMky je teraz tak smiešna, že je to fakt skoro jedno.
Ako som napísal, dorobím work a niečo poskladám.
Takže takto. Osobne by som bral len drahšiu variantu, ceny sú bez DPH uvedené na screenoch:
Dakujem pekne. Rozmyslal som este nad http://www.alza.sk/alza-topoffice-3220- ... 362122.htm zostavou od alzy. Akurat by som tam este prihodil nejaky 10k disk. Neviem ci tych 60gb pre system nebude malo
. Asi by som ho nahradil tym 10k 250gb WDckom. Momentalne mam na NB vyhradene na C: 90gb a je plny na ~70gb pricom takmer vsetky programy instalujem na druhy oddiel.
-
uplink
VIP
Pnr - v tom prípade robíš niečo zle
na office Ti stačí s vyupdatovaným systémom 30 GB
s prstom v nose. A 30 je voľných na čo chceš. 10k rpm disky sú zbytočnosť, prežitok. SSDčka sú úplne inde. Ani 15k rpm HDD sú neni už to čo bývali.
Mozno robim, mam ho nahodeny cez 2 mozno uz 3 roky a postupne updaty a neviem co vsetko to zasrali. Povodne som mal 60gb particiu, no minuly tyzden som musel rozsirovat, lebo nebolo miesto. V kazdom pripade by tam siel vacsi disk (mozno ssd, este prediskutujeme s otcom).
-
uplink
VIP
Ak sa Ti 60 GB na OS a Office zdá málo [!], tak 120 to istí
...
Pripájam log z TreeSize z môjho 480 GB SSD raidového poľa...
[OS - 28 GB, office - 1,3 GB, page file - 5-10 GB [tops], a máš ešte 20 GB k dobru pri 60 GB SSD]
Pripájam log z TreeSize z môjho 480 GB SSD raidového poľa...
[OS - 28 GB, office - 1,3 GB, page file - 5-10 GB [tops], a máš ešte 20 GB k dobru pri 60 GB SSD]
-
sobrancan16
Star
čavte mám otázku hlavne na MichalkoOo
ako je na tom s kvalitou Gigabyte GV-N660OC-2GD ????
-
MichalkoOo
Zablokovaný
ako všetky ostatné nereferenčné. 
-
sobrancan16
Star
a nebudem ľutovať že som ju kúpil ??? lebo v tej istej cene sa mi naskytuje na Bazoši XFX HD7870 len jediny problém že je kupovaná v Taliansku 
-
MichalkoOo
Zablokovaný
na tvojom mieste by som bral 7870XT. Na bazoš sa vyje*** a kúp novú
-
sobrancan16
Star
7870XT je lepšia ako tie viem ale nemám na ňu LOVE 
-
MichalkoOo
Zablokovaný
no tak si našetri (určite ti niečo dajú rodičia alebo starí rodičia) alebo zober GTX660
-
sobrancan16
Star
všetko si kupujem sám
a fakt asi zoberem tú GTX660
potreboval by som poradit aky zdroj kupit do pc
procesor: AMD Athlon II X4 640
Ram: 6GB DDR3 1333MHz
Zakladna doska: ASUS M4N68T-M-LE-V2
Graficka karta: SAPPHIRE HD 7790 2GB GDDR5 OC
moj zdroj to akosi nestiha a potreboval by som poradit aky mam kupit aby to bolo kvalitne ale aj cenovo dostupne. potreboval by som aspon 500-550w
procesor: AMD Athlon II X4 640
Ram: 6GB DDR3 1333MHz
Zakladna doska: ASUS M4N68T-M-LE-V2
Graficka karta: SAPPHIRE HD 7790 2GB GDDR5 OC
moj zdroj to akosi nestiha a potreboval by som poradit aky mam kupit aby to bolo kvalitne ale aj cenovo dostupne. potreboval by som aspon 500-550w
-
sobrancan16
Star
Seasonic SS-500ET F3 good choice 
-
sobrancan16
Star
čavte teraz mám GK: Asus EAH5670 1GB čiže mám drivery od AMD ale kúpil som si novú Gigabyte GTX660 ,čiže poradte mi ako odinštalovať drivery od AMD a nainštalovať drivery ku nvidii budem vediet
-
uplink
VIP
Uninstall a install?