Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Shifty
Expert
Expert

Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Príspevok od používateľa Shifty »

Samsung mas naprikald tu:

Kód: Vybrať všetko

http://www.alza.sk/samsung-gt-c5212-d133966.htm
Ale nieje to dotykovka. Preco nie dual-sim ? Uz len preto ze ako vidim, ziadne dobre dual-sim telefony v tej cene niesu. A za tu cenu si zozenies o dost lepsi telefon podporujuci jednu simku. Ale ked uz potrebujes dve simky tak ako pisal Stopa pozri po nejakych samsungoch.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

teraz poradte mne niekto lebo uz som fakt zufaly..hladam telefon pre otca, nie drahy, ale aby mal dobre viditelny display a pohodlnu klavesnicu (nie drahy znamena aj ojazdeny do 50e)
Shifty
Expert
Expert

display bieda, ale nizka cena + klavesnica vyzera byt pohodlna:

http://www.alza.sk/nokia-1616-cerny-d157837.htm
taktiez biedny displey, drahsia varianta:

http://www.alza.sk/nokia-2330-classic-d125887.htm
Nepoznam tu znacku, cize bude to shit riadny ale aspon trochu lepsi displey v tej cene:

http://www.alza.sk/evolve-gx607-zion-d126152.htm
Do 50 eur mas jedno co vezmes vsetko je to rovnake. Vezmi hocico co sa ti zapaci ale za 50 eur by bolo lepsie zohnat nieco opouzivane.
milos99
Novice
Novice

Príspevok od používateľa milos99 »

Neumím se rozhodnout mezi SE Xperia x10, nebo X10 Mini pro. Mini se mi líbí hlavně kvůli tomu že je menší, šikovnější, a má výsuvnou qwerty. zatím mám ještě starej LG KP500. nejhorší telefon co jsem kdy měl, nikomu nedoporučuju.
Ginger!
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Ginger! »

milos, ja som kúpil mini pro. Som maximálne spokojný s funkciami, dizajnom, foťákom, dohromady, je to vynikajúci fonik, a má velkosť ako kreditná karta. Cena je celkom priatelská (okolo 8 tisíc českých ), ale už sa to dá zakúpiť aj u operátoroch a tam je najlacnejšie s viazanosťou. Inak teraz sa to dá aj vyhrať, pokús sa o to... :)
link súťaže: http://www.sonyericsson.com/catchlife/i ... nisspecial
Shifty
Expert
Expert

milos:

Tazko ti poradit ked nevieme co od telefonu ocakavas a naco bude vyuzity.
Dobry displey na pozeranie filmov ? ber x10.
hranie hier ? ber x10.
Nizka cena a mensie rozmery ? ber x10 mini.
Vyhovuje x10 mini ale potrebujes aj chatovat, pisat emaily ? ber x10 mini pro.

rozdiely mini pro od mini:
www.fony.sk napísal:Čo má X10 mini pro navyše oproti X10 mini:
- 32 gramov,
- pár milimetrov z každej strany,
- QWERTY klávesnicu
- ľahko vymeniteľnú batériu.
co ma lepsie klasicka x10 od mini:
- o 400Mhz lepsi procesor
- ovela vecsie rozlisenie s vynikajucou velkostou displeya (imho najpodstatnejsia vyhoda)
- o 3,1 Mpx lepsi fotak + lepsie nahravanie videa
- viac pamate v telefone aj na dodavanej karte

co ma horsie klasicka x10 od mini:
- nema FM radio
- ma sice lepsiu bateriu ale vidim to na slabsiu vydrz kedze x10 ma vacsi display, lepsi procesor.

Cize pokial vies vyuzit vyhody x10 (s androidom a takym displeyom a procesorom sa da toho fakt vela dosiahnut) a si ochotny dat zan omnoho vyssiu sumu (oproti mini verzii), urcite ber klasicku x10.
Ginger!
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Ginger! »

hry dajú sa hrať aj na mini pro, a naozaj, baterka vydrží viac ako baterka tel. X10. 5mpix kamera úplne stačí, aj tak robí skvelé fotky, lepšie než viacerí telefóny (od normálnych foťákov pravda že nie). Cena je celkom dobrá, a dá sa už zakúpiť aj na paušál aj v Česku :)
Shifty
Expert
Expert

No hry sa daju hrat vsade aj na nokii 3310 dokonca :) ale klasicka X10 je podla mna na hry ovela vhodnejsia. A zalezi aj od narocnosti uzivatela :). Ja mam na N97 mini 5Mpx a nestaci mi to ale moc fotak nepouzivam (skoro vobec) a samozrejme mobil na fotenie nieje to len tak narychlo ked nemas poruke fotak podla mna. Cize mne by bolo jedno kolko ma mobil Mpx ale nieje to ziadny zazrak a toto sa mi zda prehnane.:
Ginger! napísal:aj tak robí skvelé fotky
Ale kazdy ma ine poziadavky samozrejme. 100 ludi 100 chuti .

Mini verziu zvazuj jedine kvoli cene tie nevyhody su dost velke co ma to sa neda nijak vyhovorit :mrgreen: .
milos99
Novice
Novice

Príspevok od používateľa milos99 »

Děkuju každému za rychlou odpověď, určitě vám dám vědět jaký telefon jsem si nakonec koupil, ale ještě se musím rozmyslet :)
mimo76
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa mimo76 »

Poradte co si mam vybrat medzi SE Xperia x10 vs. Nokia n97 :plus: :minus: :!: :?: :smt033
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

N97 je nepodarok aj podla Nokiakov, ja by som bral Xperiu uz len koli tomu Androidu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

suhlasim
Shifty
Expert
Expert

Stopa: Tak to video co si dal je peekna kravina.
- ked to ten chlapik nevie ako to ma ovladat samozrejme ze to nepracuje ako ma ked ani poriadne netukne do displeya
- vsetko to je zalezitost aktualizacie FW
- naprikald ten mobil ani poriadne nenatocil, na ploche mal spustenych kopu aplikacii, mne sa N97 mini otaca krasne
- cele to video je natocene uplne nasilu a problemy s rychlostou pekne zvelicili.

Ak chyty moju N97 mini niekto cudzi do ruky, vacsinou mu to reaguje rovnako zle pretoze vacsinou vsetci prilis silno stlacaju displey a ked im poviem ze to staci slabo, zasa tuknu do toho tak slabucko ze vtedy som si vsimol ze telefon naozaj pomaly zareaguje. V mojej ruke raguje rychlo.

Nevravim ze N97 patri medzi rychlo reagujuce telefony ale urcite to nieje take strasne ako to je na tom videu :wink: .

N97 = zly telefon na hry + biedny symbian + mne nestaci display .

Preto by som bral Xperiu. Musim uznat ze napriklad mne robi N97 mini sarapatu pri prehliadani obrazkov v defaultnom prehliadaci lenze ten nepouzivam a pouzivam lepsie, doinstalovane prehliadace.

Vacsine ludom vadi to, ze N97 nema GPU a ak sa nemylim, xperia ho ma. Proste kazdy kto tam nerozbeha asphalt 5 a asphalt 4 mu seka zacne hned frflat na kazdom fore aky je to srot :mrgreen: .
ALE nevyhody xperie: nema klavesnicu, vyssia cena.
Na android sa tiez bohvieako neda vyhovarat kedze pokial dobre viem je to verzia 1.6.

Lepsia je xperia x10, ber je, ale nenechaj sa znechutit ak niekto tak strasne kritizuje n97 pretoze vacsina z nich ju ani nedrzalo :wink: v ruke. Niekomu moze predsalen viac vyhovovat N97. Ale mozem povedat, ze ja osobne by som uz N97 mini nekupil urcite ale uz ju mam dost dlho takze asi preto :roll: . Teraz je lepsia konkurencia.
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

Shifty napísal:Ak chyty moju N97 mini niekto cudzi do ruky, vacsinou mu to reaguje rovnako zle pretoze vacsinou vsetci prilis silno stlacaju displey a ked im poviem ze to staci slabo, zasa tuknu do toho tak slabucko ze vtedy som si vsimol ze telefon naozaj pomaly zareaguje. V mojej ruke raguje rychlo.
A o tomto to je. Ked mas v rukach kapacitny displej (ako ma aj X10), tak neexistuje prilis slaby, alebo prilis silny dotyk... teda ak tym "dotykom" fyzicky neznicis displej :lol:

A to video som dal navyse iba ilustracne. To, ze Nokia je nepodarok beriem skor z nazorov na roznych tech-blogoch. Este som snad nevidel ani jediny pochvalny clanok. Navyse X10 ma 1Ghz snapdragon, tam som si takmer 100% isty, ze to bude reagovat rychlejsie ako N97 pri lubovolnej cinnosti.
mimo76
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa mimo76 »

diky za rady :smt006 ja sa tiez priklanam viacej k xperii takze uvidime :smt033
Shifty
Expert
Expert

Stopa: Jasne, ja som toho isteho nazoru to mas pravdu ja som chcel len poukazat nato video ze je poriadne, ale poriadne prehnane. Musim tiez uznat ze s60v5 je nevydareny symbian a Nokiu uz nikdy nekupim. Jedine co mi moze zmenit nazor je MeeGo ale od toho cakam asi prilis vela... uvidime co z toho bude.

Skoda ze som kupoval uz davnejsie N97 mini ako zaryty Symbian maniak. Je to dobry telefon a hlavne ked som ho kupoval bol ale teraz mi trpne cele telo ked vidim ake telefony som za tie peniaze mohol mat.
Ale aspon je to imidzovka podla mna.

Cize neuznacam N97 ale ta rychlost nieje az taka strasna. Nahodou, vzhladom na 434Mhz je velmi prekvapiva. Ale nokia serie na zakaznikov :( . Aj ked 3td su vydarene telefony. Alebo 5530 je tiez vyhodna kupa kedze to je pomerne lacny smartphone.
Jirko
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Jirko »

Aj otec kúpil N97, je sním celkom spokojný, ale mne to nepáčil. Ja som kúpil mini pro (anroid telefon), no mám len pozitívne dojmy. Ja som nečakal príliš vela od 1.6 androidu, ale bol som celkom prekvapený, hlavne keď som uvidel tú softvérovú výbavu. Je to pravda, že 1.6 je už zastaralá verzia, ale v októbri príde 2.1 upgrade. Tí ktorí chcú kúpiť smartphone, za dobrú cenu, radím, aby ste kúpili mini alebo mini pro , alebo zapojte sa do toho súťaže, o čom som čítal hore, a vyhrajte :D. Aj ja som to skúsil, tá 3D ilúzia je celkom dobre vypracovaná . Oplatí sa, nebudete sklamaný.. len pozitívy vám môžem povedať, a pre mňa nebolo prekvapivé ani to, že telefón sa stal európskym telefónom roka:).
Alexa
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Alexa »

Ja mám skúsenosti s x10 mini, funguje výborne, aj display reaguje skvelé, len trošku mi chýba klavesnica, ale x10 mini pro aj to má. Aj ja sa zúčastnim, ale ešte neviem otočiť a už mám 2-3 dni :(
Jirko
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Jirko »

:)) musíš na to trénovať:)) Ja som to neotočil preto, lebo sa nechcem zúčastniť :), neviem či by my to išlo :D . Ja s non-pro telefónom nemám skúsenosti, ale čítal som že baterka je zabudovaná pevne, nedá sa to vybrať .To je smola lebo keď ti to vybije, musíš ten fon dať na nabíjačku.. u mini pro, len vymeníš baterku :D
NESTOR
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa NESTOR »

Vecsina ludi je prekvapena ked pride do styku s androidom ja som tiez nechapal co moze byt take uzasne na tom operacnom systeme (predtym WM 5 na mio a501.)Bol som rozhodnuty ze nesmartfon nechcem, na drahy mobil neboli peniaze tak som zobral LG optimus.Na relativne malom displeji (3,0")vysoke rozlisenie robi detailne obrazy(podotykam ze rozlisenie je rovnake ako na iPhone na displeji o pol palca mensom) .Podpora divx, wifi, gps, 3.5 jacku velka bateria (1500 mAh) za cenu mainstreamu robia s tohto aparatu ktory vyzera ako lacna nahrada velkeho favorita.Ako najvacsie nevyhody vidim nepritomnost led blesku, stylusu,nevyrazne vibracie a trochu tichy reproduktor.Manzelka vlastni LG KP500, kvalita a citlivost displeja je minimalne o dve triedy vyssia.
Napísať odpoveď