Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
TA
Novice
Novice

Príspevok od používateľa TA »

FT napísal:Túto možnosť prepínania medzi integrovanou a diskrétnou máš len ojedinele a, samozrejme, u drahších modelov. Pokiaľ viem, tak z tých dostupnejších a relatívne lacnejších notebookov to ponúka len Lenovo Thinkpad T500.
aha, mal som dojem, že prítomnosť tejto možnosti záleží od GK a nie od NB, keďže som sa dočítal, že táto GK ( ATI 3650 ) toho je schopná.
FT napísal: S tými 3GB ram má Runes pravdu, 4GB a viac dokážu využiť až 64-bitové systémy. A áno, na prednej strane vľavo od zvukových výstupov je čítačka kariet, vpravo je koliesko na reguláciu zvuku - to poteší.
no počkať, tak 3 či 4 GB? Ja nevravím, že ukáže 4 GB, ale 3 GB aj niečo. Tak je to napísané aj napr. tu - http://blogs.technet.com/askperf/archiv ... y-ram.aspx

FT napísal:škoda nižšieho rozlíšenia, pripojený externý monitor by bol ešte lepší (vyššie rozlíšenie, lepšie farby a pod.).
1440x900 je štandard. Žiaľ 1680x1050 sa akosi veľmi neuchytilo, u 17" verzií, som to videl len kdesi u MSI. No a 1920x1080 mi pripadá až príliš širokouhlé ( využitie vidím jedine pri pozeraní full HD filmov - na to ho však radšej pripojím k TV ).
FT napísal:S výdržou batérie to samozrejme bude bieda, no výrobcovia rátajú, že pri takýchto modeloch je pre potencionálnych zákazníkov výdrž nie veľmi podstatná.
trochu ma štve, že 17" NB neosádzajú výrobcovia rovno viac ako 6-článkovými batériami
FT napísal: podľa toho, čo som sa dočítal, tak bez diskrétnej GK ani na krok. ( Ak by som vyberal NB s intergovanou GK, tak to by som siahol asi po nejakom lacnom Acery. )
myslel som to tak, že to, na čo sa odporúča dávať veľký pozor je (ne)prítomnosť diskrétnej GK v NB.
model Toshiba 1CE ma zaujal práve tým, že má 512 MB, čo v cenovej kategórii 17" NB do 800 EUR nei je bežné. Ak by vysvitlo, že mi stačí integrovaná GK, tak by som asi zobral nejaký lacnejší model, čím by som sa prepracoval najskôr k nejakému Aceru, keďže ich model s Core 2 Duo procesormi sa dajú kúpiť aj pod 600 ( a možno aj pod 500 ) EUR, zatiaľ čo u ostatných značiek je to aspoň o 100 EUR viac pri rovnakej konfigurácii. No model s 512 MB GK som nenašiel ani u Aceru za takú cenu, koľko stojí teraz 1CE.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Potreboval by som poradit notebook (nie pre mna), ktory by mal byt urceny na beznu pracu s PC (filmy, hudba, surfovanie) a jedina podmienka, ktore je je taka, aby tam isiel Sims 2. Myslim, ze na znacke ani tak nezalezi, cize nejake tie klasicky minimalne 2GB pamate, disk postaci aj 160GB uplne v pohode, najlepsie bez operacneho systemu (skoda penazi), avsak asi by to chcelo trosku lepsiu grafiku, nie nejaku integrovanu bucoru. Predpokladam, ze nejaky ten Radeon 3470 ci GF 9400M by to malo Sims 2 v pohode utiahnut. Cenu limitovana nie je, nieco ludove, cize mozno tak do 600-650 eur. Viem, ze tam toho asi vela nebude, ale nieco by sa snad naslo.
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

to Hojko:
Aky velky displej by mal mat ? Bude sa casto prenasat ?
Co som len tak pozeral, nasiel som tento msi, ktory je za tu cenu najvyhodnejsi,aky sa da zohnat...
Avsak ma 16" displej ,co uz na kazdodenne prenasanie podla mna nie je... a taktiez plastove sasi... ale na filmy je to paradny stroj... 16:9 filmove rozlisenie, 2+1 reprosustava, 8.1 kanalova zvukovka...
cize este napis odpovede na moje otazky a podla toho este nieco najdeme ine...
:wink:
FT
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa FT »

TA - U 17" výrobcovia nepredpokladajú, že to budeš často prenášať - vyššia hmotnosť a rozmery a takisto v rámci cieľa čo najnižšie náklady a predajná cena tam silnejšiu batériu nedajú. Holt, každý chce ušetriť. Pokiaľ tú výdrž a horšiu mobilitu prehryzneš, tak je to dobrý stroj pre tvoje potreby. Pokiaľ by si bol ochotný vlastniť aj niečo menšie, povedzme 15,4", tak ešte ako alternatíva by mohol byť tento Acer TravelMate. Môj osobný názor je takýto: pokiaľ netrpíš Acerovov fóbiou, tak by mohol byť veľmi dobrý - výkon rovnaký ako u tej Toshiby, batéria 8článková, ktorá dá aj štyri hodiny, čo je pri danej konfigurácii viac ako slušné. Plus pevné telo (plast + horčíkové vlákna), dobrá mobilita. Acer svojimi novými radami Aspire a TravelMate zdvihol kvalitatívnu úroveň na dosť dobrú úroveň.

Hojko - Osobne by som ti skôr ako ten MSI odporučil HP Compaq 6730s.
TA
Novice
Novice

netrpím acerofóbiou, ale zase ak si mám vybrať medzi 2 modelmi s rovnakou cenou, tak asi vyberiem ten druhý a nie Acer. Taktiež tento model, čo si tu dal, parametrami vyzerá dobre, no cenou nie. To už radšej zoberiem Toshibu, ktorú som spomínal ( dokonca je ešte lacnejšia ).
Asi som to predtým nenapísal, ale 15,4" LCD nechcem. Základnou podmienkou je prítomnosť numerickej klávesnice, čo som neskôr rozšíril aspoň na 17" LCD, lebo 16" sa mi zdajú až príliš širokouhlé - možno je to však len môj dojem.
FT
Light Star
Light Star

Tak potom teda nemám čo povedať. Tá Toshiba ti dá, čo hľadáš. :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

manager666: Ci ho bude prenasat alebo nie, to ti az tak neviem povedat. Prvotny zamer je kupa notebook na leto na cestu mimo Slovenska, takze to bude asi taky jediny prenos, inak vidim skor vyuzitie ako bezne PC. Ten MSI vyzera celkom dobre.

FT: Nic moc grafika, neviem ci sa na tom bude dat hrat Sims 2 plynule bez sekania.
FT
Light Star
Light Star

Hojko, Sims 2 nemá veľké nároky, plynulé hranie aj cez integrovaný Intel 4500.
TA
Novice
Novice

s najväčšou pravdepodobnosťou zoberiem ten model, tak dík, FT, za rady
nightkin
Medium Expert
Medium Expert

Notebook MSI EX623X-078CZ

Príspevok od používateľa nightkin »

Co si myslite o tomto Notebooku MSI EX623X-078CZ. Moc sa do toho nevyznam, zaujíma ma nazor na graficku kartu, co by natom bolo mozne spojazdnit(hry) + graficke programy (solid works, edge a i.) atd, ktore vyuzivam na studium. Klady a zapory tohoto NB.
lucas03
Darca
Darca

Príspevok od používateľa lucas03 »

mam doma ten notebook, paltil som vcera a dnes rano prisiel, kvalitka, spokojnost.
http://www.sysnet.sk/pocitace-notebooky ... 9/product/
cena stupa kazdym dnom
tonek
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tonek »

intoalicebrandy
Novice
Novice

poprosim help ,cheers

Príspevok od používateľa intoalicebrandy »

yellow PANI ,MOHLI BY STE MI PORADIT S KUPOU NB?? TEDA WOPRED WDAKA

NIECO S DO CCA +- 1100ECOK

NA HRY E.G. CRISIS,far2,...

NAJ 17 DISPLAY A PORIADNOU GRAFIKOU (1g) PROC. MIN 2.2 ,NURAM SA NA NETE ALE OKREM TOHO ALIEN WARE MA NIC ZA TIE KORUNY NEZAUJALO(TEDA Aj TEN BOL NAD RAMEC) A do SK HO TAZKO DOPRAVIT..ASUS MAM F3U SERIES A PREHRIEVA SA MI PROCAK TAKZE NIC MOC ..BRAT HO MA TIEZ neviem presne aky model Z nv 9300 514 A MEDAL NA NNOM NEBOL NIAK OHROMUJUCI( TO ZAN DAL SKORO1000 V OCT.2008 ) AK MATE NEAKE RADY ESTE RAZ VOPRED VDAKA..apropo ma niekto echo co su zac tie ceske skladanice http://www.vbi.cz/Page.aspx?pg=vbiSetFix .......................... :roll: :? :( :roll: :?:
lucas03
Darca
Darca

Re: poprosim help ,cheers

Príspevok od používateľa lucas03 »

intoalicebrandy napísal:yellow PANI ,MOHLI BY STE MI PORADIT S KUPOU NB?? TEDA WOPRED WDAKA

NIECO S DO CCA +- 1100ECOK

NA HRY E.G. CRISIS,far2,...

NAJ 17 DISPLAY A PORIADNOU GRAFIKOU (1g) PROC. MIN 2.2 ,NURAM SA NA NETE ALE OKREM TOHO ALIEN WARE MA NIC ZA TIE KORUNY NEZAUJALO(TEDA Aj TEN BOL NAD RAMEC) A do SK HO TAZKO DOPRAVIT..ASUS MAM F3U SERIES A PREHRIEVA SA MI PROCAK TAKZE NIC MOC ..BRAT HO MA TIEZ neviem presne aky model Z nv 9300 514 A MEDAL NA NNOM NEBOL NIAK OHROMUJUCI( TO ZAN DAL SKORO1000 V OCT.2008 ) AK MATE NEAKE RADY ESTE RAZ VOPRED VDAKA..apropo ma niekto echo co su zac tie ceske skladanice http://www.vbi.cz/Page.aspx?pg=vbiSetFix .......................... :roll: :? :( :roll: :?:
nauc sa pisat.
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Aiden napísal:po nedavnej uspesnej kupe Dellu pre priatelku som sa rozhodol pre kupu notebooku aj pre seba...zaujal ma DELL Latitude E6500? aky je vas nazor na tuto Eckovu radu? tu ho maju zhruba o 300€ lacnejsie ako v eshope dell.sk

primarne bude urceny na pracu - CAD, Photoshop, Premiere, Office...cize o vykon v hrach mi prilis nejde ale dost podstatna je pre mna vydrz baterie :)...hoci planujem dokupit aj 9 clankovu, nie su ten procesor a graficka karta nenazrani? :)

thx
dnes mi konecne prisiel :)...je to skvely stroj
intoalicebrandy
Novice
Novice

Príspevok od používateľa intoalicebrandy »

lucas moj zlaty nadherny ,teba sa kto co pytal? :idea: :?: :!:
murcatko
Light Expert
Light Expert

dobrý, alebo zlý??

Príspevok od používateľa murcatko »

Mohli by ste mi povedať nejaké klady a zápory tohto notebooku??
ASUS M51SE-AS080C
http://asus.katalog-notebookov.sk/noteb ... se-as080c/
Síce je tam o ňom napísané všetko, ale keď ja tým skratkám nerozumiem

Takže bol by som vďačný, kebyže mi poviete, čo je na tom notebooku dobré, aké má vymoženosti, čomu by som sa pri práci s ním "potešil", a zasa aké má nevýhody... lebo ho budem mať o nejaký čas doma

ďakujem
chmirko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chmirko »

Zdravim, takze mam zaujem zohnat si notebook (DELL latitude c600 mi coraz viac nevyhovuje)

takze moje poziadavky

poziadavka 1.
aby sa tam dalo hrat (GTA IV, Fallout 3, X3:TC) a bootovat bud XP pro alebo neskôr Win7 (Vistu neoblubujem)
toto by mohlo stacit na predstavu poziadaviek

poziadavka 2.
MFF CUNI / programovanie
vystacit si tam s tim na 5 rokov (Bc + Ing)

poziadavka 3.
co najnizsia mozna cena este splnajuca poziadavky

Ak nieje mozne splnit poziadavku 1 staci 2 a 3
ako toto asi chapat, ak je nerealne financne rozumne NB ktory bude zvladat tie hry tak nic medzi nepotrebujem, potom aby my to stacilo na studium (v prospech ceny)
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: dobrý, alebo zlý??

Príspevok od používateľa TomKocuR »

murcatko napísal:Mohli by ste mi povedať nejaké klady a zápory tohto notebooku??
ASUS M51SE-AS080C
http://asus.katalog-notebookov.sk/noteb ... se-as080c/
Síce je tam o ňom napísané všetko, ale keď ja tým skratkám nerozumiem

Takže bol by som vďačný, kebyže mi poviete, čo je na tom notebooku dobré, aké má vymoženosti, čomu by som sa pri práci s ním "potešil", a zasa aké má nevýhody... lebo ho budem mať o nejaký čas doma

ďakujem
:plus: Rozlíšenie displeja, možno aj grafika (v závislosti od ceny)
:minus: Značka, malý HDD
airman2655
Amateur
Amateur

výber notebooku

Príspevok od používateľa airman2655 »

Zdravím. Potreboval by som poradiť s výberom notebooku v cenovej hladine do 800 eur. Chcel by som hlavne aby zvládal aj novšie hry samozrejme v tej cene to nebude žiadna sláva ale bol by som rád keby som na ňom rozbehol hry ako napr. GTA4, STALKER, časom ked vyjdú možno MAFIA2, prípadne F1 2010. Bol by som rád keby zvládal aj prácu v programoch na úpravu videa a fotografií, napr Zoner. Ide skôr len o príležitostné úpravy foto aj videa, napr. ked sa vrátim z nejakej túry a chcem si vyšperkovať pár podarenejších záberov. Slúžiť by mal aj na základné kancelárske veci, word, excel atd. Požiadavky na veľkosť nemám, veľmi ho prenášať nebudem max. na internát a domov. Rád by som bol ak by na ňom bola numerická klávesnica. Zatiaľ mám vybraných týchto pár kandidátov:
http://www.datacom-ke.sk/default.asp?cl ... tiid=32421
http://www.datacom-ke.sk/default.asp?cl ... tiid=23877
http://www.datart.sk/katalog/Notebook-H ... 240ec.html pri tomto hp je aj verzia s GF 9600 GT a tu sa chcem ešte spýtať či je hlavne pri hraní hier často potrebná num. klávesnica
http://www.datacom-ke.sk/default.asp?cl ... tiid=35296
http://www.datart.sk/katalog/Notebook-A ... S028C.html

A pridávam ešte 2 ktoré su síce cez môj limit ale ak by boli výrazne kvalitnejšie a výkonnejšie ako predchádzajúce tak by som nejaké to euro navyše snád obetoval:
http://www.datacom-ke.sk/default.asp?cl ... tiid=38464
http://www.datacom-ke.sk/default.asp?cl ... tiid=39927

Ale najradšej by som bol ak by ste mi poradili ohľadom tých prvých. Prípadne mi poradte čosi iné, značku nepreferujem žiadnu tak to mi je jedno. Vopred ďakujem za rady.
Napísať odpoveď