Práca, brigády

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Brigáda

Príspevok od používateľa japaja »

mLuks povec mi či by tesco sa takto neochranilo pred brigadnikom ale by to bolo tescu jedno?
mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mLuks »

tak to ti viem povedať z vlastnej skúsenosti, ako brigádnik v tescu som nemal HZ, síce som vykladal tovar ale ak sa stalo, že som rozbil, poškodil tovar taktiež som za neho neplatil. Keď sme nastupovali, tak na vstupnom školení boli aj brigádnici do pokladní a tí ju tiež nemali. Bolo to síce dávnejšie, ale teraz je to rovanké.

// a boli tam aj mladší ako 18 čo išli do pokladní a v podstate pre obchody, ktoré fungujú len na nočnom doplňovaní tovaru je pokladňa jediné miesto kam ísť cez deň, lebo podľa zákonníka práce smie nočné zmeny vykonávať len osoba staršia ako 18 rokov.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

keď som bol ja v tých 16 rokoch, roznášal som noviny na pošte. Bolo to v podstate to isté ako letáky, akurát som išiel iba na niektoré adresy (resp. skoro každý vchod ale iba niektoré schránky). Nabehal som sa dosť, a hlavne zavčasu ráno lebo ľudia chcú mať svoje noviny keď vstanú a nie keď už všetko vedia z telky. Takže som chodil do práce na piatu, ale o siedmej som mal fajront, dospal som a ešte som aj celý volný deň mal. Finančne to vyšlo lepšie ako letáky, ale už neviem presne koľko. Možno by mohol aj takúto možnosť skúsiť, ak to ešte funguje. Tam boli ťažké len prvé týždne, kým som sa naučil svoj rajón - kde je aká ulica a ako ich pobehať čo najefektívnejšie
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Co sa tyka tych pokladni, da sa aj pod 18, ale preferuju sa vacsinou plnoleti ak sa da, aj skrz flexibilitu. Takze dost zalezi na tom, ci mas v meste VS.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

audiotrack napísal:keď som bol ja v tých 16 rokoch, roznášal som noviny na pošte. Bolo to v podstate to isté ako letáky, akurát som išiel iba na niektoré adresy (resp. skoro každý vchod ale iba niektoré schránky). Nabehal som sa dosť, a hlavne zavčasu ráno lebo ľudia chcú mať svoje noviny keď vstanú a nie keď už všetko vedia z telky. Takže som chodil do práce na piatu, ale o siedmej som mal fajront, dospal som a ešte som aj celý volný deň mal. Finančne to vyšlo lepšie ako letáky, ale už neviem presne koľko. Možno by mohol aj takúto možnosť skúsiť, ak to ešte funguje. Tam boli ťažké len prvé týždne, kým som sa naučil svoj rajón - kde je aká ulica a ako ich pobehať čo najefektívnejšie
robil som to iste a ja som roznasal v rajone, kde neboli skoro ziadne panelaky, ale same firmy a tym padom som mal plosne obrovsky rajon (v Kosiciach okolie Juznej triedy od policajnej akademie az po urad katastra). platili tusim 4 hodiny na den, robilo sa aj v sobotu, ale to ci som to mal urobene za 4 hodiny alebo za 1 a pol bolo uplne jedno, nikto ma nekontroloval. na zaciatku dva alebo trikrat bola so mnou teta, co to robila obycajne, aby mi povedala kde, co a ako a uz mala svoju trasu celkom vymyslenu aj s tym ako nastupovat na elektricky, aby si pomohla. akurat plat bol biedny, 50sk na hodinu, to bolo asi v 2006 alebo 2007.. jedine co ma stvalo, ze zo zmluvy som mal zakazany bicykel, bolo to treba robit peso.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Práca, brigády

Príspevok od používateľa audiotrack »

mirak, no veď 50sk na hodinu *4 *24 (20 pracovných + 4 soboty) je celkom pekná suma na tú dobu keď vezmeš do úvahy že si mal celý deň ešte k dispozícii a kto chcel, mohol mať ešte ďalšiu brigádu. Ja som si teda nesťažoval, pokial bolo fajn počasie. Ak pršalo, tak som všetkých svätých aj pekelníkov pospomínal kým som prešiel svoj rajon :)
A zlé bolo ešte keď mal niekto plnú schránku letákov a tie noviny tam ani za boha napchať, neraz ma zdrbali za to na pošte že si našli v schránke potrhané a pokrčené noviny, prípadne si ich nenašli vôbec :-]
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Ja som dlho nevedel nájsť prácu a potom som zistil že problém je v "staromódnosti" Slovákov. Na rôznych portáloch o brigádach nebola pre stredné slovensko žiadna robota. Raz som u starého otca chytil do ruky regionálne noviny (mesiac dozadu) a od vtedy som si tam našiel už 3 brigády, z čoho 2 aj naozaj mám. Jedna letná na kúpalisku a druhá roznášanie novín, na internete nebola o tých prácach ani zmienka takže asi tak. Možno to niekomu tiež pomôže :)
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Maro. »

Nik si nechce málinko privyrobiť ? Posledný príspevok.
pre-vsetkych-ktori-potrebuju-pomoc-s-lo ... start=1100
quartz
Light Star
Light Star

tesco brigada

Príspevok od používateľa quartz »

Zdravim, neviete ci sa da ist do tesca brigadovat (vykladanie tovaru alebo nieco ine), ked mam 17? Pretoze o 2 mesiace mam 18 a ze ci treba mat pri nastupe do prace uz 18 rokov?

Dakujem
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

brigadovat sa moze pokial sa nemylim od 15tich
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Síce niektoré reťazce majú podmienku mať minimálne 18 rokov, ale v Tescu by to platiť nemalo, teda minimálne pred 8 rokmi to tak bolo :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Technicky sa to da, zalezi od toho jaky je "dopyt" po brigadach v tej ktorej oblasti, ak maju dost plnoletych brigadnikov, vezmu plnoletych, ak nemaju, beru aj od 15, 16.
quartz
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa quartz »

A neviete,ako mi pride odpoved, ci mat zobrali alebo nie? Pretoze v tom formulari, co som im tam vyplnal, tak tam nebol vyziadany moj email. Budu ma telefonicky kontaktovat podla vas?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Mali by ti zavolať.
Goofy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Goofy »

Zdravim nechcem zakladat novu temu chcel by som sa opytat pracujem v jeden fireme elektrikarskej robime revizie a udrzby po celom slovensku a chcem sa opytat ci je normalne ze cestu nemam hradenu pokial nie som sofer . sofer je plateny ale spolujazdci niesu nvm co som sa pytal znamych a rodiny vsetcia sa cuduju ze bud by mala byt znizena hod mzda alebo jednu cestu mat hradenu
vedel by mi to niekto upresnit alebo nejak naviest na nejake zakony ?kde ako co hladat ?
vopred Dakujem!
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ak to tebe pride normalne a nestazujes sa, tak pan majitel firmy musi byt vysmiaty :)
Goofy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Goofy »

No ja som novy tak nvm ci to je 100% neplatene to len co mi povedal kolega a ci mu mam verit neviem. mozno si robi len ≤≥ uvidim v piatok by som mal byt na firme tak sa opytam ekonomky
a je nato nejaky zakon ? nech si to mozem aspon precitat
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Moja priatelka brigáduje zo svojej izby a nemusí nikam cestovať :) a jej práca je tá že pred webkamerou masturbuje a rôzni užívatelia z celeho sveta jej posielaju za to peniaze 8) je to tak isto vhodne pre mužov a aj páry :smt003
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Už keď si myslím, že som tu čítal všetko, tak sa objavíš napríklad ty a vyvedieš ma z omylu :D

No že daj na akej stránke vystupuje a pod akým nickom, nech jej prispejem na výplatu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

inak asi pred 8 rokmi, mozno aj viac ked som bol na strednej sme sa vybrali s kamosmi do BA na brigadu. ubytovanie na mlynoch a tak sme sa potlkali..co sme cez den zarobili to sme vecer prepili..klasika :D
a kazdy den sme prechadzali okolo takeho papiera s cislom na odtrhnutie ze "hodinovka 400skk"..no tak nam to raz nedalo, zavolali sme tam. zodvihol nejaky chlapik, povedal nech prideme do Devinskej tusim a tam pre nas pride autom.

tak aj bolo, prisli sme, vyzdvihol nas na nejakom SUV. uz to zacinalo byt podozrive. prideme k velkemu baraku, vojdeme dnu, na stole pistol :D
sme si posadali a zacal nam o tejto praci rozpravat..nevedeli sme, ci sa mame zacat smiat alebo sa rychlo postavit a odist :D
Napísať odpoveď