Praca v T-Systems

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Praca v T-Systems

Príspevok od používateľa p4ra »

xH4wK napísal:Kazdy by chcel na Slovensku mat 2000 eurovy plat za nic nerobenie instantne po prichode do firmy.. bohuzial, takto to nefunguje.
V tomto s tebou suhlasim.

Ale ked sa pohybujes roky v IT a mas konexie po celom Slovensku, a dostavas referencie, tak uz aky taky obraz si spravit vies. Ked ti povie jeden clovek, tak ano, bol nespokojny. Dvaja? Mohli mat smolu, ale ked je to 10 a viac, tak problem asi niekde bude. Ale ty si sa v tom asi nasiel, mas dobry kolektiv, department a je ti dobre a to je hlavne.
ancikrista
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ancikrista »

Ale aké, že vyššie výdavky na ubytovanie, napr. Brno, Bratislava atď., chceš tým povedať, že napr. v Trenčíne stojí m3 vody o pár centov viac, ako niekde v Michalovciach?
A platí to aj tak s el. energiou?
Veď predsa, ak vie človek šetriť na energiách, strave, či ak má odkúpený byt a neplatí hypotéku, či v prípade ak nie je v podnájme, tak nemusí mať vôbec vysoké výdavky na ubytovanie, pokiaľ sa každý deň nevozí autom, či nekupuje furt nejaké somariny, jasné, ak sú 1 či 2 príjmový živitelia na 5 aj 7 člennú rodinu, tak je to už ťažšie, pravda, ale ak ako dnes už viacerých prípadoch, že napr. 1 živiteľ na 2 - člennú rodinu, či obidvaja živitelia v 2 - izbovom byte, tak aké že drahé náklady na ubytovanie, pre boha, krista pána???
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Neviem kde ty žiješ ale vráť sa naspäť na zem...
Áno keď človek bude šetriť nebude nikam chodiť jesť suché rožky a do práce pešo tak áno zostane mu viac peňazí ako v KE...
Zamyslime sa ale nad logikou toho všetkého.
ancikrista
Light Star
Light Star

navyše, čo sa týka T-Systems, tak niektorí zamestnanci musia chodiť povinne na hodiny Nemčiny, keďže nemecká firma
Shamway
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shamway »

a?
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Povinne? Ja som sa bavil s jednym kolegom a on povedal, ze si to dobrovolne vybral tu nemcinu.
ancikrista
Light Star
Light Star

no neviem, ale niektorí spomínali, že aj povinne, nerobím tam, takže neviem, že ako to tam vlastne chodí, to len známi, čo tam robia, mi hoc čo to nahovoria :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Povinne, no boha to by som chcel vidiet ako by chceli niektorych kolegov donutit chodit na nemcinu, radsej vyrobi pruser na prostredi zeby mal vyhovorku ostat v kancli :D

povinne tak max. manazment, aj o tom silne pochybujem.
A ancikrist, neviem kde zhanas ludi ktori maju kade tade byty len tak, bez hypotek, zeby nemuseli riesit kolko stoji byt v BA a v KE, ale zoznam ma s nimi, chcem vediet recept na uspech.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tie hodiny nemciny (v pripade, ze su zdarma a zapocitane do pracovnej doby [na com by som az tak netrval, 4 hodiny do tyzdna nie je problem nadrobit]) su velmi pekny benefit, ak to niekto berie ako nanutene zlo, hold, ine nastavenie mysle cloveka...
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Ak sa clovek dostane na poziciu kde je nemcina potrebna tak logicky musi chodit na hodiny nemciny, vacsinou su samozrejme pocas pracovnej doby.
Neviem ale o tom, ze by to bolo povinne pre ludi, ktori nerobia vyslovene na poziciach s potrebnou nemcinou.
Vobec sa to neberie tak, ze "nemecka firma" tak musite vediet nemecky.. ako vo vacsine firiem je business language english.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

v RWE volakedy bol business language anglictina, ale bolo nutne sa ucit nemcinu. pre vsetkych developerov aj testerov, ktori chodili do nemecka.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

xH4wK napísal:Paci sa mi ako ludia co tu robili par mesiacov idu hodnotit fungovanie T-Systems.

Ja tu robim uz cez 7 rokov a som celkom spokojny.. totiz aspon teda v nasom departmente je miesto aj pre karierny rast ak sa clovek snazi a chce nieco dokazat (+ ho to bavi) a taktiez aj na dobre platove ohodnotenie (vzhladom na region)..

Kazdy by chcel na Slovensku mat 2000 eurovy plat za nic nerobenie instantne po prichode do firmy.. bohuzial, takto to nefunguje.
Niektori ludia maju taktiez problem si uvedomit, ze na vychode Slovenska nie su naklady take vysoke ako v Bratislave alebo v Brne/Prahe.. osobne som si robil par prepoctov o kolko by som zarabal viac ak by som dostal mierne nadpriemerny IT plat (+ nejake to predpokladane zvysovanie) v danom regione a kolko by mi zostalo po odpocitani vydajov na byvanie a stravu, rozdiely boli tak male, ze v ziadnom pripade by som nemenil a neopustil kamaratov a rodinu kvoli tak nizkej sume.
dovolim si nesuhlasit :D
problem v Tecku je slovensky manazment. miesto na karierny rast tam je, ale za cenu ze sa vopchas teamlidrovi hlboko do zadku, robit budes ako otrok a ani to ti nezaruci normalne zvysenie platu. zvycajne ak chces pridat, tak mozes pridat, ale sef ti nic neprida lebo nic nema a ani nieje schopny nieco vybavit. Kamarat ktory sa stal timlidrom svojho timu si to vychodil, povybavoval a dosiahol aj variabilnu zlozku mzdy pre svojich podriadenych v podobe kazdomesacnych bonusov. Takyto sef je na nezaplatenie, ale vacsina sa tam len vezie a do nicoho sa nepustaju lebo sa sami boja o to aby nevyzerali zle u svojho sefa, lebo su vopchany este hlbsie v riti nez jeho podriadeny v jeho zadku.

Poviem ti ake su naklady napr. v Brne. Ked zaplatim najom ostavalo mi cca tolko co som mal v KE, kde som byval u rodicov a nieco navyse (ak zaratam aj vsetky bonusy co boli v T). Byvam v peknej novej, tichej svrti, ktora v KE ani nemoze vzniknut, ceny sluzieb su tu nizsie, ceny jedla, pitia, potravin su tu nizsie. Z platu si mozem dovolit daleko viac, aj ked na vyskakovanie to nieje. Ak mam nadcasy, tak za 20 hodin stravenych cez vikend si zaplatim polovicu dovolenky, druha polovica vyjde z platu. Keby som nemal frajerku, tak si prenajmem izbu za necelych 200E a mal by som este viac penazi. Priatelku som tiez dostal do IBM, teraz podla nadcasov nas spolocny prijem je niekde medzi 2000E - 2500E (v cistom), pricom ona ma zakladny plat na 1st lajne.

Ked som to pred vyse 2 rokmi v Tecku riesil a prepocitaval, tak som vedel, ze ovela viac mat nebudem, ale takisto som vedel, ze ak neodidem nikdy viac mat nebudem. Uz mam.

Napriek tomu, je tu problem niekoho z KE dostat, lebo je tu draho a neoplati sa :D Keby si ti natvrdli sapaci uvedomili ze 3 roky v Brne su nic, uziju si to tu, zarobia pekne peniaze, budu mat vybornu vec do CV a mozu sa vratit do TSSK za dvojnasobny plat aky by tam neziskali nikdy, tak by mozno aj v Tecku dvihali platy normalne.

Co sa tyka odlucenia od rodiny, kamaratov. Zo zaciatku je to horsie, ale rodina ani kamarati mi ucty neplatia, za rodinou mozes chodit casto vdaka HO a kazdopadne tu spoznas novych ludi, kedze je tu mnozstvo ludi, ktori maju ten isty problem.

Ja som tu v IBM od sefa nepytal ziadne zvysenie, kazdy rok mi zvysil cca o 60-80E. Zazil toto niekto v KE? Kym clovek neodide z prvej firmy, nikdy nedostane poriadny plat. Aj tu su chlapci co robia nenormalne veci a maju menej nez ja. Pretoze neodisli.

Z teba mam pocit, ze si pekne spracovany teamlidrami aby si si myslel, ze inde budes mat to iste co v KE, nebudes. Ked som cca pred 3 rokmi na TUKE v ZP drbal HoD Vajlinga ci Meilinga na department mitingu, ze rozprava pi*ov*** ohladom benefitov ci platov, tak ani jeden kolega sa nepridal, pricom tie ich reci som pocuval cez 2 roky. Menezeris ma zdrbal pred 200 ludmi a vonku na cige mi kolegovia hovoria: Ale dobre si mu povedal a potlapkali ma po pleci. V KE si viac ani nezasluzite, tot moj nazor.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Neobmedzoval by som to na slovensky manazment, sposob akym Bogdain zlikvidoval spokojnost zamestnancov je ukazkovy :D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ale ja praveze so zelovocom suhlasim. A rozoberal som to vcera aj s bratom a otcom cestou na letisko. Slovensky management je to najhorsie, co ta moze postihnut v IT firme. Lebo su to obmedzenci (v 99%) pripadoch, ktori nemaju volu, ani gule nieco menit. Len cakaju, ze sa im budu vsetci pchat do riti a oni si odsedia na svojom teplom miestecku.

Brat (pracuje pre Orange, ale nie pre Orange Slovensko, ale pre Orange Business Services) ma vcera zarazil. Jeho slovenska sefka (53 rocna, bezdetna, slobodna zena) si dala za ciel, ze chce odstranit vsetkych manazerov, ktori nie su Slovaci na jej urovni a pod nou, a nahradit ich Slovakmi, lebo tak bude mat vsetko, ako ona chce, a nikto jej nebude v nazoroch oponovat. Takto sa vyjadrila nahlas. Co je toto za zmyslanie, prosim ta? A nepocujem to prvy krat.

Najlepsi manager v IT, ktoreho moze cloveka dostat je American (robil som s nim HP), Brit (konzultoval som pre neho v AT&T), Australcan alebo Juhoafrican (robil som s nim v IBM GSDC Brno). Ich netrapi vobec, ale vobec nic. Kde si, s kym si, ako si, na co si - on chce len a len jednu vec - mat spravenu pracu a ulohu, ktoru ti zada.

Na margo platov. Slovensky management sa naucil hlasku: Momentalne sa neda nic, prepac. Firma setri, znizuju sa naklady, aj ja mam len obmedzeny budget. - len potom si neuvedomuju, ake nervy chytia zamestnanci, ked pride email s hlaskou: Firme sa za poslednych 10 rokov podarilo spravit rekordny obrat a zisk. - vtedy zamestnancov od jedu ide roztrhat. Zazil som, viem presne o com hovorim. Nieco podobne si teraz preziva moj brat.

Zo svojich skusenosti hovorim. Ak sa da, ruky prec od slovenskych managerov, a cim skor sa dostat do teamu/firmy, ktora ma vo vedeni schopneho cloveka.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no len tam spravi vzdy ten zisk ina BU ako prave ta tvoja :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pripadne zisk musi ist na podporu inej BU, ktora je na tom horsie ako tvoja :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

BU zhodou okolnosti je topmanagement, ale tak ano... priznajme si, oni nie su revenue BU :D
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

existuje košicke T-System aj napriklad v BA? - ako startup do IT a potom niekam vyššie?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

T-Sys je na Slovensku len v KE, potom je napriklad v Madarsku - Debrecin a Budapest
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Sak v BA je viacero takych firiem co masovo naberaju ludi. Najznamejsie asi IBM a Accenture.
Napísať odpoveď