Prasacia chrípka ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
bell
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa bell »

Stoporko napísal:ešte k tým vakcínam - prednedávnom som sa bavil s jednou slečnou, ktorá pracuje v testovaní liekov - zbiera dáta z výskumov, porovnáva, vyhodnocuje... proste má o tomto prehľad. Keď som sa ju spýtal na očkovanie proti bežnej chrípke, bola jednoznačne proti - možné pozitíva (to, že sa trafia na presný serotyp vírusu) sú nepomerne malé oproti svinstvám, ktoré v tých vakcínach sú (ortuť, olovo...). Opakujem, toto mi povedal človek, ktorý tieto lieky a vakcíny testuje a má prístup k priamym výsledkom testov a údajom.
Očkovanie proti prasacej chrípke je len obyčajným očkovaním proti bežnej chrípke s tým rozdielom, že je známy presný serotyp vírusu, takže účinok by mal byť zaručený. No negatíva vakcíny uvedené vyššie pretrvávajú. Je na každom aby zvážil, či mu to stojí za to. Mne osobne isto nie.
hm, zaujimavy nazor...pytala som sa dnes na cviku ako to je s olovom a ortutou vo vakcinach ... a docentka, ktora ma na starosti vakcinaciu mi povedala, ze dnes nie su pripravovane vakciny tak, aby tam boli tieto latky, konkretne ak spominala ortut vo forme tiomerzalu, co je organokovova zmes.
ta tvoja kamoska vie nieco o chemii ? biologii? medicine?
a neverim tomu, ze vo vakcinach su "svinstva"
zivotne prostredie je zamorene ovela horsimi vecami o ktorych ti nemas sajnu ako su tzv. nebezpecne latky vo vakcinach.
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Nieje jedno načo zomrieme?
miliarda ľudí na svete fajčí, droguje, sexuje.. myslím že o svinstvách do nášho organizmu to je na dlhúúú debatu... ak by sme mali vylučovať všetko kde sú nejaké chemikálie, alebo dačo podobné , tak to ani vodu nebudeme piť... :roll:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

bell - tá kamoška o biológii, chémii a veciach podobných niečo vie, keď pracuje vo vývoji liekov, resp. ich testovaní. No je pravda, že neviem z akého oboru presne má titul. Neber to v zlom, no čo sa liekov týka, budem skôr naklonený veriť človeku, ktorý sa podieľa na ich vývoji a testovaní, než človeku, ktorý o nich "len" učí. (týmto nechcem ani v najmenšom zhadzovať tvoju profesorku)

O tých svinstvách v ovzduší toho viem dosť, neboj :wink:
bell
Light Star
Light Star

Stoporko napísal:bell - tá kamoška o biológii, chémii a veciach podobných niečo vie, keď pracuje vo vývoji liekov, resp. ich testovaní. No je pravda, že neviem z akého oboru presne má titul. Neber to v zlom, no čo sa liekov týka, budem skôr naklonený veriť človeku, ktorý sa podieľa na ich vývoji a testovaní, než človeku, ktorý o nich "len" učí. (týmto nechcem ani v najmenšom zhadzovať tvoju profesorku)

O tých svinstvách v ovzduší toho viem dosť, neboj :wink:
jasne, ale ta docentka nielen uci, ale je aj v odbornej rade pre vakcinologiu Ministerstva zdravotnicva SR a venuje sa aktivne epidemiologii a hygiene a ma dost praxe za sebou, chodi na rozne kongresy venujuce sa tejto tematike.
ja len aby si niekto nemyslel, ze ockovanie vo vseobecnosti je zle.
(btw je asi pravda, ze lekari a ludia, co vyrabaju lieky maju ine pohlady za nazor)

btw keby len v ovzdusi :(
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

btw keby len v ovzdusi Sad
mi vrav, po prednáškach z Účinky chemických látok a po Jadrovej chémii asi začnem po vonku nosiť plynovú masku :D a keďže vyrobiť fosgén v domácich podmienkach nie je až taký problém, o dôvod naviac...
ale to som už OT :oops:

späť k vakcíne - moje slobodné rozhodnutie, som rád, že je zatiaľ u nás možnosť voľby a nie je očkovanie proti chrípke povinné. Viem, že svoje deti (keď ich raz budem mať) proti chrípke očkovať isto nedám, tak isto ani proti kliešťovej encefalitíde a podobným "moderným" chorobám... budem im musieť stačiť to, čo mne a generáciám predomnou - trojitá vakcína proti záškrtu, obrne a ešte neviem čomu. A pri troche šťastia zdedia dobrú imunitu po ockovi :P
bell
Light Star
Light Star

aby si vedel, tak No. 1 skodlivou vecou je fajcenie.

OK, jasne beriem to, ze mas volbu proti comu sa das zaockovat.
ale ti garantujem, ze ta trojita vakcina urcite nestaci, este su ine choroby proti ktorym sa ockuje povinne.
a vies co ? moze sa stat, ze tie moderne choroby sa stanu povinnym ockovanim a potom aby si nebol prekvapeny.
Laster
Light Professional
Light Professional

Re: Prasacia chrípka ?

Príspevok od používateľa Laster »

Pandemie chřipky – reálná hrozba?
http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavn ... lna-hrozba

Celkom zaujímavý dokument o chrípke.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

inak, tak mi napadlo: prečo je očkovanie povinné? Veď ak skutočne očkovanie funguje a chráni, tak čoho sa zaočkovaná populácia bojí? Prečo by som nemal mať slobodnú možnosť voľby dať svoje dieťa, resp. seba zaočkovať alebo nie? Ako je to u nás - je možnosť odmietnuť dať svoje dieťa zaočkovať?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nie je ta moznost, uz sa proti tomu par ludi "burilo", ale zmenu nepresadili. Dalej o tom mozes diskutovat tu: http://www.hojko.com/povinne-ockovanie-t112179.html :)
Napísať odpoveď