Prebliknutie monitoru
Prebliknutie monitoru
Zdravim, pri zatazi PC mi preblikne obrazu a nasledne vypadne zvuk + zasekaju sa okna.
Nikedy to preblikne aj 2-3x nasledne sa uz ale automaticky vypne PC.
Neviete cim to moze byt ? CPU alebo GPU ?
Ďakujem.
Nikedy to preblikne aj 2-3x nasledne sa uz ale automaticky vypne PC.
Neviete cim to moze byt ? CPU alebo GPU ?
Ďakujem.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Prebliknutie monitoru
Prehrievanie cpu, prehrievanie gpu, poskodene pamate na gpu, teoreticky aj doska. Najskor by som povedal, ze gpu, ale ked som si precital tvoj prispevok opatovne a citam, ze vypadne aj zvuk a vypne sa PC, tak by som sa skor priklonil k problemu cpu alebo dosky.
Mozes skusit spravit MemTest86, aby si zistil, ze ci nie su chybne RAM. Tiez mozes skusit zatazit procesor cez SuperPi, aby si vedel, ze ci to nesposobuje procesor. No a ked to prejde, tak ti ostava doska alebo grafika.
Mozes skusit spravit MemTest86, aby si zistil, ze ci nie su chybne RAM. Tiez mozes skusit zatazit procesor cez SuperPi, aby si vedel, ze ci to nesposobuje procesor. No a ked to prejde, tak ti ostava doska alebo grafika.
skusim no, ale po restarte PC zvuk uz ide normalne...
doteraz to islo v pohode, pride mi ze 26.12. bol WIN update a po nom to zacalo prave robit
doteraz to islo v pohode, pride mi ze 26.12. bol WIN update a po nom to zacalo prave robit
-
hojko
Site Admin
V takom pripade mozes skusit rucne aktualizovat ovladace ku doske, vratane zvukovej karty a grafickej karty.
preinstaloval som vsetko + prepastoval CPU tak uvidime no
na ten MemTest86 ale potrebujem USB aby sa to spustilo alebo ?
// tak nic nepomohlo...
na ten MemTest86 ale potrebujem USB aby sa to spustilo alebo ?
// tak nic nepomohlo...
-
starysomar
Hardcore addict
Zdroj OK?
prave ze neviem co je zle... kedze nemam zo sebou usb aby som otestoval aspon tie ramky
najskor PC asi zajtra zanesiem do servisu
najskor PC asi zajtra zanesiem do servisu
Ten MemTest86 co sa spomina, tak treba nabootovat z USB. Este by som spravil aj test disku, plny scan cez HD Tune Pro, ze ci nie je poskodeny disk.
Tu by som poradil ist nato postupne vylucovacou metodou, nieco v nasledovnom zmysle: Otvorit bocnicu bedne a ked sa toto popisovane uz zacne diat, tak prilozit ruku na rebra chladica CPU a GPU ci su tieto horuce pri tom, ked sa to deje. Ak ano, moze sa toto diat z prehrievania, ak nie, tak to nebude prehrievanim sa CPU/GPU. Ak mas vstavanu GPU v procesore, tak skus vypnut/odpojit externu grafiku a pouzivat internu grafiku v procesore, ci sa tieto problemy budu nadalej diat. A tak postupne zuzovat okruh veci, odkial by mohli pochadzat tieto problemy. Kedze pises ze pri zatazi PC, tak moj odhad je, ze problem je v GPU alebo CPU alebo zdroj alebo doska, kedze problem s RAM ci SSD/HDD by sa mal prejavit aj pri beznej cinnosti. Treba postupne skusat/testovat, verim ze dojdes na zdroj tychto problemov.
pri zatazi sa rozbehnu vetraky na GPU a tak sa to vypne.. takze asi to bude GPU/PSU
skusim este odpojit GPU teda...
HDD je OK
zajtra skusim este otestovat ramky, snad tie nebudu problem ked cena isla hore
skusim este odpojit GPU teda...
HDD je OK
zajtra skusim este otestovat ramky, snad tie nebudu problem ked cena isla hore
Ked sa rozbehnu vetraky na grafike, tak sa pri zatazi dviha teplota. A okrem teploty stupa aj spotreba. Takze najskor to z popisu vyzera na grafiku, ale kto vie, mozno aj zdroj nedava tolko co treba. Aku mas grafiku, procesor a zdroj?
i5 10400F, Radeon RX 5500 XT, SilentumPC Vero L3 Bronze 600W
mozes mi ked tak prosim ta poradit nejaky novy zdroj ? Dik
// nieco take napr by mohlo ?
https://www.alza.sk/corsair-rm650e-2025-d12786354.htm
mozes mi ked tak prosim ta poradit nejaky novy zdroj ? Dik
// nieco take napr by mohlo ?
https://www.alza.sk/corsair-rm650e-2025-d12786354.htm
RM650e patri k spicke. Ale skor by som sa aj tak zameral na tu graficku kartu. Ale vsak kup zdroj, zapoj, v najhorsom ho vratis.
Tak PC ide teraz 3 dni vkuse bez dajakeho restartu... zaujimave 
Dal si tam novy zdroj a zatial bez restartu?
nedal som prave nic
Odpojil/vypol si externu grafiku a ficis na internej ktora je v CPU? Ci vobec ziadna hardwarova zmena (vymena niecoho ci vypnutie niecoho napr. ta externa GPU) a pocitac zrazu funguje bez problemov?
Ano ziadna HW zmena a zrazu vsetko zase funguje... tento PC pouzivam akurat ked pridem domov 2-3x do roka na max 2 tyzdne, takze uvidime zase na velku noc alebo v lete
mám podobný problém a nechápem kde môže byť príčina. Monitor ktory je napojeny na ntb začal blikať. Tak som ten monitor vykusal na PC cez to iste zapojenie a vsetko ok ani jeden blik. Zobral som druhy monitor, ten som napojil na ten ntb a všetko v poriadku aj tam. Pritom doteraz ten prvy monitor na tom ntb fungoval ok.
-
hojko
Site Admin
gogo956: Pripajas to cez HDMI??? Skus iny kabel. Skus tiez pozriet frekvenciu, kolko je nastavene. Pripadne skus aktualizovat ovladace ku grafickej karte.