Prechod Webu na AMP?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Marcelo11
Novice
Novice

Prechod Webu na AMP?

Príspevok od používateľa Marcelo11 »

Zdravím,
má niekto skúsenosti s AMP (Accelerated Mobile Pages)? Rozmýšľame že by sme prešli na tento open source framework, vďaka čomu optimalizujeme načítanie a vykresľovanie statických webových stránok. Podľa samotného Google sa AMP weby načítajú 4x rýchlejšie a majú o 10x menšiu dátovú náročnosť. Bojím sa však, že niektoré JavaScripty z knižnice nemusí otvoriť, či zobraziť. Oplatí sa takýto prechod vôbec? Idem o eshop .sk, na ktorom chceme robiť viacero upráv. Budem rád za feedback.
Slayter
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Prechod Webu na AMP?

Príspevok od používateľa Slayter »

Nazdar. Ja som to spustil na 2. najvacsej ecommerce platforme v skandinavii, a bol to mega pain in the ass. Rataj s tym ze nemozes pouzit ziaden externy JS, mas tam limitacie na CSS filesize, atd. Tie load times su fakt rychle, ale preco asi? Ked stranka ma limitovany pocet Jsiek a CSS suborov, okrem toho google pre-caching, je to rychle. Hlavny dovod bol to, ze sa nas bounce rate zvysil z ~10% na 80%, co sme nevedeli poriadne vyriesit niekolko tyzdnov. Mali sme k dispozicii aj google engineerov, ktori s nami niekolko krat nad tym sedeli, ale nas test bol oznaceny ako neuspesny a dropli sme to po 2 mesiacoch.

Osobne si myslim, ze AMP je skvely project, som dokonca v core organizacii na Githube, len nas projekt bol zrejme prilis velky.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Pri AMP by som sa bal naviaznosti na google platformu a produkty (google rad meni svoje API), taktiez pojde to richlejsie aj inde ako v Google Chrome?

Osobne by som siel do optimalizacie stranky, namiesto APM.
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Ano pojde to rychlejsie, AMP nema s google chrome nic spolocne - funguje to tak ze ked googlis stranku A, ktora je AMP enabled, tak sa uz pocas googlenia preloadne + assets su cachnute na google CDNkach, cize ten load je fakt rychly. Funguje to tak isto na Safari ako na Google Chrome
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Zamna neodporucam, tu mas zopar dovodov preco: (zbytocny vendor lockin, v podsate to iste ako instant articles na fb)

http://ampletter.org/
https://www.socpub.com/articles/chris-g ... -web-15847
https://timkadlec.com/remembers/2018-02 ... es-of-amp/
Napísať odpoveď