prehriaty pc
prehriaty pc
dobry deň mám nasledovný problem: včera som si vymenil na pc graficku kartu a nahodil som tam "novu" MSI Radeon HD 2900 XT. v pc mam 500wattovi zdroj(neviem či je to malo, či veľa.) ventilátor čo je na grafickej karte sa pripája pomocou kablou na zdroji. prvý kabel od zdroja ktorý je šesť pinový som tam klasicky projil no dalši konektor vedľa toho šesť pinoveho bol osem pínovy keďže od zdroja už som nemal osem pinovy kabel tak som tam napojil šesť pinovu redukciu. nainštaloval ovládače lebo všetko vyzeralo že ide, a išiel som spať. No na druhy den ked som zapol pc a išiel hrať CSgo, tak zhruba po dvoch hodinách hrania sa mi pc sam od seba vypol. Strašne to smrdelo myslel, respektive myslim si že to je/bol zdroj ale skúsil som znova zapnúť pc ide tak neviem čo snim je. Pc bol zvrchu strašne horúci, tak som si nainštaloval program speed fan a to my vyhodilo vysoku teplotu fan2,fan3. Tak teraz neviem či my náhodou neodišlo niečo v zdroji s toho ze tu grafickú asi neutiahol ,lebo ventilátor na cpu sa vrtel,takisto aj bočny ventilator a tak isto aj na grafickej sa vrtel. Viete mi niekto poradit ťo s tym môže byť?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: prehriaty pc
Teraz si skus po sebe precitat co si napisal, doplnt si tam bodky, ciarky a otazniky, nech sa to da zrozumitelne citat.
ako tak pridane čiarky bodky dúfam že a to už da lepšie prečítať ešte by ma zaujímalo či je možne že mi ten zdroj odišiel ,a ide normalne zapat pc, ale ked je dlhšie zapaty tak teplota v pc sa rapidne zvýšiš. Može to byť tým že sa iba niečo v zdroji odpalilo a nevetra poriadne a vytvára takú teplotu ?
Stiahni HW monitor, otvor ho a minimalizuj, zapni hru na 10 min a potom hod screenshot z HW monitoru.
Nemyslim si, ze by odisiel zdroj. Ak by bol slaby, tak by ti vypinalo pc pri velkej spotrebe alebo aspon restartovalo. Skus pouzit inu grafiku, ze ci to bude bezat.
Sapo pobede ti tu hodim aj screen ale az poobede
tst no šak tak som to aj myslel ze buď sa pokazil alebo je slaby lebo mne ho aj vyplo pri belkej spotrebe a s grafickou by nemal byť nič lebo bracho ju dlhšie použival a išla v pohode
//autoeditácia príspevku (17 Jan 2015, 1:51)
slubený obrazok ale iba po zhruba 5 min hrania .... a problem sa zda byť vyriešeni vymenil som zdroj za 600w a hral som cca 3 hodiny a pc mi nevypalo ani nič diky za rady
tst no šak tak som to aj myslel ze buď sa pokazil alebo je slaby lebo mne ho aj vyplo pri belkej spotrebe a s grafickou by nemal byť nič lebo bracho ju dlhšie použival a išla v pohode
//autoeditácia príspevku (17 Jan 2015, 1:51)
slubený obrazok ale iba po zhruba 5 min hrania .... a problem sa zda byť vyriešeni vymenil som zdroj za 600w a hral som cca 3 hodiny a pc mi nevypalo ani nič diky za rady
Stavim sa ze si ten HW monitor otvoril a odfotil az ked si vypol hru.
OK to je uz jedno, hlavne ze to je vyriesene.
hej hej no to ma ani nenapadlo ju zminimalizovať
... no dúfam že je to ok už som hral aj viac ako dve hodky a zatiaľ to ide vpohode nevyplo tak hadam to bolo tým a ničím iným
Minimalizovanie by tiez k nicomu neviedlo. Ked vypnes alebo minimalizujes hru, tak teplota ti behom sekundy skoci aj o 5-10°C dole . Preto treba mat program zapnuty pocas hry aby monitoroval najvyssie namerane hodnoty.