Prehrievanie? notebooku
Prehrievanie? notebooku
Zdravím, mám nasledovný problém s notebookom. Keď napr. sťahujem viac súborov naraz a dám ešte niečo kopírovať, tak sa dosť zahrieva a tým pádom chladí a hučí. Ale problém je v tom, že niekedy zamrzne aj keď nie je vyťažený. Stáva sa to len občas, ale aj tak by som to chcel dať do poriadku. Notebook sa proste začne chladiť niekedy až na na plné otáčky ventilátora, vľavo na klávesnici aj cítiť, že je dosť zohriaty, po chvíli sa dá hýbať len kurzorom myši a nič iné a o pár sekúnd zamrzne a hučí naďalej, pomáha len vypnutie tlačidlom. Čo by to mohlo spôsobovať?
Je to HP Pavilion dv6.
A ešte okrem toho, vo W7 mám problém, keď kliknem pravým tlačidlom myši na nejaký súbor alebo priečinok, tak často sa stáva, že ponuka sa mi nezobrazí hneď ale tak po 8 - 10 sekundách, je do dosť otravné. To s tým prvým problémom samozrejme nesúvisí, ale nechcel som vytvárať novú tému.
Vďaka.
Je to HP Pavilion dv6.
A ešte okrem toho, vo W7 mám problém, keď kliknem pravým tlačidlom myši na nejaký súbor alebo priečinok, tak často sa stáva, že ponuka sa mi nezobrazí hneď ale tak po 8 - 10 sekundách, je do dosť otravné. To s tým prvým problémom samozrejme nesúvisí, ale nechcel som vytvárať novú tému.
Vďaka.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Prehrievanie? notebooku
Pocitam, ze je tam este klasicky disk, mozno 5400-otackovy a ten je pomaly a nevykonny, neda sa porovnavat s SSD diskami. Cize ked nieco kopirujes, resp. kopirujes viac suborov naraz, co je podla mna uplne nelogicke a nezmyselne, tak ten disk nestiha. Toci sa na plne otacky, hlava preskakuje z jednej casti na druhu, disk nestiha, stupa teplota kvoli maximalnym otackam, stupa teplota procesora, pretoze je to cele pretazene, prehrieva sa cely notebook.
Prave tlacitko mysky a pomala ponuka moze mat viac pricin - Windows, virus, vytazeny procesor, chybna RAM alebo pripadne aj disk.
Kedze sa tu riesia dva problemy, ktore by mohli mat spolu suvis, odporucam program HD Tune, spravit tam ten disku, sprav screen zo SMART zalozky a daj ho sem, sprav tiez plny error scan disku (nie quick scan) a daj sem screen. Dobre by bolo spravit aj test RAMky cez program MemTest86.
Prave tlacitko mysky a pomala ponuka moze mat viac pricin - Windows, virus, vytazeny procesor, chybna RAM alebo pripadne aj disk.
Kedze sa tu riesia dva problemy, ktore by mohli mat spolu suvis, odporucam program HD Tune, spravit tam ten disku, sprav screen zo SMART zalozky a daj ho sem, sprav tiez plny error scan disku (nie quick scan) a daj sem screen. Dobre by bolo spravit aj test RAMky cez program MemTest86.
-
Arkaz
Addict
ako pise hojko. presiel som na SSD disk a neskutocny rozdiel. urcite odporucam. k prehrievaniu. cela HP DV seria ma naprd chladenie. jedine cim mozes trochu pomoct je dat novu kvalitnu teplovodivu pastu. naposledy som menil ventilator na DV hpcku a brutalne teploty. vymenil som aj pastu a kleslo to o 20°C.
-
hojko
Site Admin
V prvom rade by trebalo prefuknut prieduchy, ktore su tam, vycistit prachovy filter a mozno sa zlepsi cirkulacia vzduchu.
zdravim asi mam rovnaky problem moj ntb ma už takmer 3 roky nikdy som ho nerozoberal aby som ho vyčistil, vždy len tak vysavačom po dostupných miestach. Posledny mesiac som si všimol že ak sa troška zaťaži (napr ked zapnem primitivnu hru ako csko 1.6) je hned horuci jak žehlička. Može to byť tym že je znečisteny ? posledny rok sa mi na spodku objavila nejaká kuriozita, no nevšimal som si to. teraz asi každy 3ti den je to miesto (viď foto) uplne zaprašešne že prach dokažem dať preč aj rukou. Stretol sa niekto s niečim takým ?
dik za rady, napady čo s tým
dik za rady, napady čo s tým
Vsak to otvor a uvidis. To biele bude prachovy filter, ktory upchalo a vytrho odtial. Budes musiet kupit novy a vymenit to. Ries to dnes, lebo zajtra moze byt neskoro.
neni tam žiaden filter, ani stopy po ňom presne v tom mieste kde je ten prach je ventilator tak som ho cely kompresorom porriadne vyfukal, bolo to tam riadne zaprašene , a založil nazad ale zas to saje ten prach na tom mieste, aj ked nechapem odkial a hreje stale
Problem bude v tom, ze tam nemas ten filterm niekde sa musel stratit, znicit alebo co.
-
Arkaz
Addict
idealne je to rozobrat prefukat a pri tej prilezitosti vymenit pastu a mas zas klud 
Nebude mat klud. Pretoze ak tam nema prachovy filter a polozi si notebook na postel, tak mu to bude tahat ten prach z tej postele.
-
Arkaz
Addict
pochybujem ze by ho tam nemal. je nalepeny vzdy z vnutra sasi.foto je dost nekvalitna. kazdopadne treba to rozobrat.
vdaka za reakcie, tu su bližšie fotky, ono je tam nejaka sietka zvnutra ale to ak ma byť prachovy filter tak je to absolutne neučinne. Možno tam bolm aj iný, ale neviem kde by sa stratil
teraz je to už po vyfukani a očisteni, ale ked som to otvoril tak ten ventilator bol cely od prachu.
-
Arkaz
Addict
je tam ta mriezka tk staci. a ak je takyto pristup k ventilatoru to by tiez mohlo stacit ale vela bordelu sa drzi prave v tom rebrovani ako vyfukuje vzduch.
Všetko som to poriadne prefukal kompresorom, no nič tak už asi pomôže len chladiaca podložka
Zabudol som napísať, že som dal notebook do servisu a prehrievanie je preč. Vraj bol dosť zanesený. Akurát ma naštvalo, že po návrate zo servisu mi klepe klávesnica okolo písmen K, J, M, L. Ale už som ho nevracal naspäť do servisu, aj keď som určite urobil chybu, že som to nereklamoval, toto klepanie som predtým nemal. Dúfam, že to bude len niečo dočasné a bude sa to dať v budúcnosti odstrániť, momentálne používam k notebooku káblovú klávesnicu.hojko napísal:Pocitam, ze je tam este klasicky disk, mozno 5400-otackovy a ten je pomaly a nevykonny, neda sa porovnavat s SSD diskami. Cize ked nieco kopirujes, resp. kopirujes viac suborov naraz, co je podla mna uplne nelogicke a nezmyselne, tak ten disk nestiha. Toci sa na plne otacky, hlava preskakuje z jednej casti na druhu, disk nestiha, stupa teplota kvoli maximalnym otackam, stupa teplota procesora, pretoze je to cele pretazene, prehrieva sa cely notebook.
A čo sa týka toho oneskorenia pravého tlačidla myši, urobil som recovery a je to v poriadku.
-
Arkaz
Addict
no vidis mohok si usetrit
kolko ze chceli v servise za vycistenie? dali aspon novu pastu?
15 eur a vraj dal aj pastu. Ale vidno to aj v praxi.