Preinštalovanie Androidu

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Mr.FuN
Expert
Expert

Preinštalovanie Androidu

Príspevok od používateľa Mr.FuN »

Kúpil som si Samsung Galaxy S plus s OS android 2.3.3 no ale baterka sa mi vybíja každý deň zo 100% na 0%, prvé dni som si myslel, že to je tým, že je tá baterka nová, tak sa potrebuje "nakopnúť" no dnes ten mobil mám už mesiac, a tak som to začal riešiť. Na nejakom fóre som našiel, že práve verzia androidu 2.3.3 to môže mať na svedomí, a že to mám preinštalovať na verziu 2.3.6 no návod som nikde nenašiel.. buď bol nedostatočný, že laik ako ja tomu vôbec neporozumie, alebo nebol vôbec.

Tak by som sa chcel spýtať, či sa niekto vyzná, alebo má skúsenosti a mohol by mi tu napísať návod na to preinštalovanie..

Budem veľmi vďačný, strašne mi to pomôže lebo keď idem preč, musím si vždy brať 2 mobily a potom ako bl*ec prehadzovať SIM karty, keď sa mi náhodou vybije.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Preinštalovanie Androidu

Príspevok od používateľa 94jakub »

Na výdrž batérie má vplyv veľa vecí. Máš vypnuté WiFi, GPS, 3G? Tiež je dobré mať nastavený automatický jas.
Čo všetko s tým telefónom počas dňa robíš? Nechce sa mi veriť, že by sa dokázal mobil pri nečinnosti vybiť za jeden deň.

Netuším, akú poslednú verziu vydal Samsung pre ten telefón ale skús spraviť OTA(over-the-air) update.
Potom ešte pozri na stránke Samsungu, či náhodou nemajú update na stiahnutie.

Pokiaľ nie si moc technicky zdatný, tak by pre teba mohol byť root a custom ROM trochu problém.
Ten postup je pre každý typ telefónu iný, takže pochybujem, že ti ho tu niekto len tak napíše.
Treba sa porozhliadnuť a CZ/SK android fórach. Ak nie tam tak potom na fóre xda-developers.com
No pokiaľ ovládaš angličtinu, nájdeš schopný návod a pôjdeš krok po kroku, tak by si to mal zvládnuť.
Mr.FuN
Expert
Expert

To je to, že nerobím na mobile nič, mám ho tu pri sebe položený, a čas od času sa pozriem o koľko sa mi baterka minula.. a na konci dňa je úplne vymlátený. Stiahol som si v android obchode aplikáciu, ktorá ukazuje koľko mám percent baterky a aj poradie čo ju najviac vybíja, hneď prvý je vždy OS Android a potom pohotovostný režim batérie.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

skus si tam nahodit CM7, ako na to najdes presny postup na android fore
ten mobil sa ti nevybije z nicoho nic sam, v pohotovostnom rezime musi vydrzat 3 az 4 dni, niektore spustene appky ti v tychto programoch nezobrazi, ale zaradi ich pod OS Android, odporucam radsej stiahnut taskkiller a vsetko povypinat, ak ani potom nevydrzi, az potom to ries, ale nie update androidom, ale custom romkou
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

skús ešte advanced task manager - nastav ho tak aby pri zapnuti dysplaja vypol nepoterbne aplikacie - mal som nastavene že killoval aj každú minutu ale vybil sa behom dna teraz sa to nerobí (GALAXY S2)
Mr.FuN
Expert
Expert

CheZteR napísal:skus si tam nahodit CM7, ako na to najdes presny postup na android fore
čo je ten CM7? a na akom android fóre ho môžem nájsť, prosím, keď neviem čo hľadám tak to ťažko nájdem :(
CheZteR
Redeemer
Redeemer

androidforum.sk
androidforum.cz
hladas cyanogen mod 7
nasiel by som to sam ale som na mobile
Mr.FuN
Expert
Expert

Ďakujem, a čo to robí? je to program, alebo?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

zmeni prostredie a chod systemu, nezabudi na zalohu, vsetko sa docitas v navode ale ak sa na to necitis radsej to ani nerob
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

na CM7 potrebuje root nie?ak si to nevie vyhladat tak tazko si to tam nahodi :wink:
Mr.FuN
Expert
Expert

No, stiahol som toho killera, tak také 2 dni počkám, keby nepomáhalo tak ešte napíšem
Napísať odpoveď