PREKLADY - "Prosim Pomoc!!!"
Re: PREKLADY - "Prosim Pomoc!!!"
Ešte vhodnejšie je podľa mňa "area of work".
-
Fortune
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
ako by ste prelozili do slovenciny spojenie
"internet-wide IP conectivity"
?
"internet-wide IP conectivity"
?
-
Fabo
Hardcore addict
Inexperienced in his field je tak spravne ako len moze byt.
Fortune: Asi najskor IP konektivita z celeho internetu alebo v ramci celeho internetu.
Fortune: Asi najskor IP konektivita z celeho internetu alebo v ramci celeho internetu.
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
Ahojte, mohol by sa niekto prosím pozrieť na toto.
Je tam spomínaný kremík, je to myslené ako rýchlosť logiky v switchi?
Díky
Switch Fabric Latency (LSW)
The internals of an Ethernet switch are known as the switch fabric. The switch fabric consists of sophisticated silicon that implements the store and forward engine, MAC address table, VLAN, and CoS, among other functions. The fabric introduces delay when executing the logic that implements these functions.
Je tam spomínaný kremík, je to myslené ako rýchlosť logiky v switchi?
Díky
Switch Fabric Latency (LSW)
The internals of an Ethernet switch are known as the switch fabric. The switch fabric consists of sophisticated silicon that implements the store and forward engine, MAC address table, VLAN, and CoS, among other functions. The fabric introduces delay when executing the logic that implements these functions.
Dobrý deň,
nájde sa nejaká dobrá duša, ktorá mi preloží jeden text do nemčiny? Má to 128 slov a nejde o nič ťažkého.
Môžem ponúknuť jedine
Ďakujem
Mirčo
nájde sa nejaká dobrá duša, ktorá mi preloží jeden text do nemčiny? Má to 128 slov a nejde o nič ťažkého.
Môžem ponúknuť jedine
Ďakujem
Mirčo
-
BookEditor
Light Professional
Neviete, ako sa povie "päťka" (škola) po anglicky? Ďakujem. K+ istá...
-
anyway
Light Star
an F
Na overenie: http://www.google.sk/search?hl=sk&biw=1 ... 0&aql=&oq= keby sa ti to nezdalo...
Na overenie: http://www.google.sk/search?hl=sk&biw=1 ... 0&aql=&oq= keby sa ti to nezdalo...
-
BookEditor
Light Professional
Ďakujem, K+, ale určite existuje aj nejaký výraz, ktorý sa dá aplikovať na školy (nemyslím teraz vysoké) na Slovensku. Niečo ako five, alebo aj nejaký slangový výraz môže byť... K+
-
anyway
Light Star
Este sa castozvykne pouzivat slovicko zero, ale len v kontexte napr.: He gave me zero in math. alebo tiez mozes pouzit napr.: I failed an exam, pod tym sa rozumie, ze som nespravil skusku(pisomku), teda dostal som za 5.
-
lowmanek
Light Professional
caute, potrebujem pomoct s tymto testom, teraz si robim opakovanie a pri tomto sa mi trosku nepozdavaju spravne odpovede, napr. 4 cvicenie 5 uloha...tam nema byt behind church? za akukolvek pomoc diky 
je ocividne ze post office nemoze byt behind post office 
trocha preklem...
//no 3,4 vyzera dobre, cleny si uz velmi nepametam ale 2 vyzera dobre, 1 nwm a na 5 som moc lenivy
trocha preklem...
//no 3,4 vyzera dobre, cleny si uz velmi nepametam ale 2 vyzera dobre, 1 nwm a na 5 som moc lenivy
-
lowmanek
Light Professional
pozeral si aj ten ostatok?
a rad by som bol ak by ste okontrolovali cleny...to nemam moc v laske
a rad by som bol ak by ste okontrolovali cleny...to nemam moc v laske
Prosím vás, je text "Život je už len minulosť" preložený do angličtiny "Life is already just past" správne? Či sa používa nejaký iný výraz, slovosled?
Ďakujem pekne
Ďakujem pekne
Mne osobne sa viac paci "Life is already just a history" aj ked mi to pride trochu divne. Tak zvlastne namna posobi ta veta. To already a just mi nak nejdu dokopy. Tiez by mohlo byt "Life is but a past/history" alebo "Life is just a past/history" no to uz nevystihuje presne vyznam prekladanej vety.
/Snad sa este niekto prida, a opravi nas
/Snad sa este niekto prida, a opravi nas
-
Fabo
Hardcore addict
Ja osobne by som konstrukciu trochu pozmenil a pouzil "Life is just a history now"
Zdravím, najde sa niekto kto by mi preložil tak 1/2 strany nemeckého textu do slovenčiny? Ďakujem
konkretne toto:
konkretne toto:
Kód: Vybrať všetko
Technische Daten [Bearbeiten]
Die Kilometrierung des Kanals läuft von Datteln zu Berg. Der Kanal hat eine Gesamtlänge von 47,1 km[2] und weist zum Ausgleich des Höhenunterschieds von 6,75 m die beiden Schleusen Hamm und Werries auf.
Der Kanal wird von 48 Wege-, Straßen- und Eisenbahnbrücken, 1 Kohlenbahnbrücke, 2 Rohrbrücken sowie 46 Dükern und Durchlässen gequert. Für den Havariefall ist der Kanal mit zwei Sicherheitstoren in Waltrop und Bergkamen ausgestattet, die ein Verschließen der davor bzw. dahinter liegenden Kanalabschnitte ermöglichen, damit nicht der gesamte Kanal entleert wird.
Ausbau bis 2010 [Bearbeiten]
Die Abmessungen der heutigen Binnenschiffe erlauben in einigen Streckenabschnitten des DHKs keinen Begegnungsverkehr. 1997 wurde deshalb der Richtungsverkehr eingeführt, zuerst über eine Länge von ca. 18,6 km, inzwischen nur noch über knapp 7 km. Bis 2010 soll der westliche Abschnitt der Wasserstraße bis zur Bahnbrücke in Hamm (Hamm-Osthafen, Kilometer 35,87) zur Wasserstraßenklasse Vb ausgebaut werden und den Begegnungsverkehr zulassen. Der östliche Abschnitt verbleibt zunächst in der Klasse IV mit den oben genannten Einschränkungen. Der ausgebaute Abschnitt wird dann, gemäß dem Regierungsabkommen zwischen Bund und dem Land NRW von 1992, zwischen Datteln und Hamm bis einschließlich Stadthafen Hamm für die Befahrung durch 110,00 m lange Großmotorgüterschiffe und 185,00 m lange Schubverbände befahrbar sein. Die Abladetiefe wird 2,80 m betragen, die maximal zulässige Schiffsbreite beträgt dann 11,45 m.-
Fortune
Light Professional
ahoj, prosim, mohol by mi niekto poradit ako toto prelozit? v podstate to mam cele prelozene, ale aj tak tam neviem celkom dobre najst spravny vyraz pre ten nestastny "internet-wide IP conectivity"
velmi by mi to pomohlo, vdaka
velmi by mi to pomohlo, vdaka
With the current size of the Internet and its growth rate it is no longer realistic to assume that by virtue of acquiring globally unique IP addresses out of an Internet registry an organization that acquires such addresses would have Internet-wide IP connectivity once the organization gets connected to the Internet.
No tak sa obraciam na pomoc s prekladom, za dobrý preklad K++
The ‘A’ network weights a signal in a manner
that approximates an inverted equal
loudness contour of human sensitivity to
pure tones at low sound pressure levels.
Tak skusim, no ci ti to dava nejaky zmysel uz neviem....
Vaha signalu siete A v sposobe obratenej aproximacie sa rovna hlasitosti obrysu/profilu ludskej citlivosti na ciste tony pri nízkej hladine akustického tlaku.Rubiki napísal:The ‘A’ network weights a signal in a manner
that approximates an inverted equal
loudness contour of human sensitivity to
pure tones at low sound pressure levels.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
mohol by mi niekto skontrolovat toto? nie som si isty pri niektorych frazach, slovoslede, spravne pouzitych casoch a clenoch
Original text:
Moj preklad:
Original text:
Kód: Vybrať všetko
1. O čom sa ti minulú noc snívalo ? Vyzeral si ráno nervózny.
2. Vo Veľkej Británii sa denne pošle viac ako 50 miliónov esemesiek.
3. Práve sme večerali, keď sa sestra vrátila zo služobnej cesty z Londýna.
4. Bol si už tiež pozvaný na ich svadbu ? Áno, ale ešte neviem aký darček kúpiť.
5. Jana je slobodná odvtedy, čo sa minulý rok rozišla so svojím priateľom. Chodili spolu dosť dlho.
6. Cestuješ radšej vlakom, alebo chodíš s MHD ?
7. Londýnske metro každý deň používajú tisícky ľudí. Chcú sa vyhnúť dopravnej špičke.
8. Kto nechal otvorené okno ? Ja. Veľmi som sa ponáhľal a zabudol som ho zatvoriť.
9. Keď som naposledy stretol Alicu, pracovala v banke a zdalo sa, že sa má dobre.
10. Prekročil som maximálnu povolenú rýchlosť práve vo chvíli, keď tam bola polícia.Kód: Vybrať všetko
1. What were you dreaming last night about? You looked nervous at the morning.
2. There are more than fifty SMS's sent per day in Great Britain.
3. We were having dinner, when sister came back from London business trip.
4. Have you been invited for their wedding yet? Yes, but i don't know what present to buy.
5. Jane has been free since they broke up with her friend last year. They have been going steady pretty long.
6. Do you travel rather by the train or by the traffic?
7. London subway is used by thousands people every day. They want to avoid peak time.
8. Who has let the window open? Me. I have been hurry and forget to close it.
9. When I met Alice last time, she worked in bank and it seemed that she had a good time.
10. I exceeded the maximum allowed speed just than when there were a police.