Prepastovanie CPU a GPU na laptope.

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Kok
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Prepastovanie CPU a GPU na laptope.

Príspevok od používateľa Kok »

Zdravim, dnes sa moj laptop dozil 2 roky a na narodeniny sa mu chystam dat kompletne precistenie a prepastovanie. Samozrejme som za tie roky par krat cistil rebra a heatsink od grafiky, bol tam slusny nadel chumacov prachu. Teraz by som vsak chcel kompletne precistit vnutro aj pod klavesnicou a prepastovat cpu a gpu. Kupil som articfreezer mx4 pastu a mam par otazok na skusenejsich, kedze toto idem robit prvy krat.
Ako odstranim staru zaschnutu pastu ? chlapik v obchode kde som kupoval pastu mi poradil, ze sa da pekne pomaly postrhavat ked sa jemnucko ta vrstva nareze nozom a co nepojde dole jemne zosuchat za pomoci 100% liehu. Dalej by som potreboval vediet, ake asi mnozstvo pasty pouzit. Logicky tam nevystreknem celu, ale priblizne. Predpokladam ze asi o velkosti zrnka sosovice (sorry nic lepsie ma na prirovnanie nenapadlo).
Vdaka za rady.
Forsaken
King
King

Re: Prepastovanie CPU a GPU na laptope.

Príspevok od používateľa Forsaken »

ta pasta nieje zaschnuta ako si myslis, staci to pretriet hajzel papierom, pripadne jemne namocenym vatovym tamponom v alkohole., ziadna veda, ide to lahko
urcite tam nechod nozom, lebo pripadna ryha je horsia ako stara pasta.

mx4 ma naboku obalu oznacenie bodkou, kolko pasty ti tam ostava, vsetko zalezi na plocje cpu a gpu, zvycajne staci polka tej "gulicky", resp. menej je viac... do stredu...

je mozne ze na GPU budes mat teplovodivy vankus a ten neprepastujes...ale treba ho vymenit cely.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Včera som menil v jednom PC chladič na CPU.Starú pastu som zotrel najskôr suchou servítkou.Potom som očistil procesor navlhčenou servítkou v technickom benzíne.Niekedy používam na čistenie aj vatové tyčinky namočené v technickom benzíne.Žiadné čistenie nožom alebo nejakými ostrými predmetmi, aby si nepoškodil dosadaciu plochu pre chladič.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

tá pasta môže byť aj ztvrdnutá. Záleží, čo to bolo zač. Inak ide orýpať nechtom a zvyšok očistiť liehom
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

takze kura je dokoncena, idem to dat do burnu a zistit ci som teplotam trosku pomohol. Inak pasta nebola uplne stvrdnuta, ale mala inu konzistenciu ako ta mx4 a bola nanesena uplne lajdacky, vsade dookola cipu.
Edit: tak s týždňovým odstupom sa podelím o výsledky tohto čistenia. Teploty šli dole o skoro 10 stupňov v idle ( zo 40c na 30c) a zhruba 6c v burne (zo 70-75c na 65c). Taktiež tak nehučí kedže som z heatsinkov a radiátorov vybral kopu prachu.
Napísať odpoveď