Problém s ATI XFX 5870
Problém s ATI XFX 5870
Mám kartu ATI XFX 5870 a robí mi problémi. Pri hraní bárz akej hry, napr. Mafia 2, Crysis, Bioshock 1,2 proste jedno akej, mi vždy asi po 30min hrania začne blikať obrazovka, také všeliaké hrierogrify a hned mi zamrzne celý komp. Ked ho reštartnem tak ho nemôžem ani pustiť, len furt hucí ventilátor na grafike a ništ. Musím počkať tak 5min a potom sa už komp neromálne pustí. Ale zas ked hrám tak sa všetko opakuje asi po 30min
Som už zúfalý, vyskúšal som ovládače 10.5,6,7,8 pri každých to robí, procák nemám nataktovaný a mám Q9400. Mislím si že to asi bude v tej grafike. Môže to znamenať že je aj pokazená alebo čo? Mám ju reklamovať a povedať im toto všetko? Má tiež niekto podobný problém? Už som úplne beznádejný
Ved nemôžem kôli tomu ani Mafiu 2 prejsť
((((
-
Pigesko
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problém s ATI XFX 5870
ja tipujem ze su to na 90% teploty...blikanie, hieroglify, nasledne restart a nemoznost urcitu dobu zapnut PC na to jednoznacne poukazuju
nic nereklamuj...v prvom rade sem hod screeny ake mas teploty v klude a v zatazi...samozrejme dopis zostvu,OS, a ako mas riesene chladenie skrinky (prietok vzduchu) 
Ati ma problemy s touto novou kartou ... Je uzasna, len sa neskutocne prehrieva. (Chystam sa kupit notebook presne s tymto kuskom, tak som studoval
)
Vydali novy firmware/VBIOS fix, ktory znizuje otacky vetraka a zabranuje castemu prehrievaniu.
Oficialne forum na MSI:
http://forum-en.msi.com/index.php?topic=139722.0
(stiahnes, vypalis ako bootovacie CD alebo USB, nastartujes DOS, alebo nieco podobne, najdes VFlash.bat, ono si spravi svoje, restart a "malo" by to fungovat)
Nedal by som ruku do ohna za to ze to pojde, no lepsie ako si nehat roztavit utroby pocitaca.
Btw, ani som sa nespytal, mas to v notebooku alebo v skrini ?
Vydali novy firmware/VBIOS fix, ktory znizuje otacky vetraka a zabranuje castemu prehrievaniu.
Oficialne forum na MSI:
http://forum-en.msi.com/index.php?topic=139722.0
(stiahnes, vypalis ako bootovacie CD alebo USB, nastartujes DOS, alebo nieco podobne, najdes VFlash.bat, ono si spravi svoje, restart a "malo" by to fungovat)
Nedal by som ruku do ohna za to ze to pojde, no lepsie ako si nehat roztavit utroby pocitaca.
Btw, ani som sa nespytal, mas to v notebooku alebo v skrini ?
Tie teploty mám, niako okolo 75° v záťaži, ale idem pustiť crysis a dám sem screen teplôt
//autoeditácia príspevku (27 Aug 2010, 22:49)
no 72° tam bola najviac zatial pri tom crysise, ale to som hral iba 10min, určite by to šlo hore po čase a za 30min rip
//autoeditácia príspevku (27 Aug 2010, 22:51)
ale asi urbím upgrade toho biosu, ale nevadí ked mám značku XFX a dám tam bios od MSI? to je asi somarina nie?
//autoeditácia príspevku (27 Aug 2010, 22:49)
no 72° tam bola najviac zatial pri tom crysise, ale to som hral iba 10min, určite by to šlo hore po čase a za 30min rip
//autoeditácia príspevku (27 Aug 2010, 22:51)
ale asi urbím upgrade toho biosu, ale nevadí ked mám značku XFX a dám tam bios od MSI? to je asi somarina nie?
-
Pigesko
King
tommy311: tu sa nejedna o NB...a pri znizeni otacok nedocielis aby ti klesli teploty, to skor naopak nie? 
djmark: 75° nie je moc pre taku kartu...su stavane na ovela vyssie teploty...no preistotu to skontroluj pri inych hrach a skus aj nejake ine softy, teploty by mohli byt rozdielne v radoch desiatok stupnov...
djmark: 75° nie je moc pre taku kartu...su stavane na ovela vyssie teploty...no preistotu to skontroluj pri inych hrach a skus aj nejake ine softy, teploty by mohli byt rozdielne v radoch desiatok stupnov...
tak mi aspon poradte kde stiahnem niaký najnovší bios na tú kartu? bo na oficiálnej stránke som sa nič nedočítal a ani cez google som toho moc nenašiel
-
uplink
VIP
Prehrieva sa Ti iná vec, nie GPU a tú vec nemôžeš monitorovať. Pamäte. Tiež som mával také problémy u zákazníkov. Je to pain in the ass, ak nemáš dobre vychladenú pcb a pamäťové moduly na nej, karta robí artefakty a mrzne, presne ako si písal, alebo je karta vadná.
Ináč toto je jeden z dôvodov prečo som rezignoval od ATi, tieto ich problémy.
Ináč toto je jeden z dôvodov prečo som rezignoval od ATi, tieto ich problémy.
Len určite vieš zas o problémoch nvidie, tiež som bol od malička verný zelenej, ale ked to posrali, tak som prešiel na červenú, no síce mám doma ešte nvidiu jednu 9600GT, ale 5870 sa jej nevyrovná. inak som si spomenul že mám pretaktované pamäte, idem to kuknúť do biosu.
-
uplink
VIP
No takto. Nie je high endová karta od verzie 4xxx a 8800+ ktorú by som nemal v pc dlhší čas. Skúsil som všetky vlajkové ľode a nvidia vedie na plnej čiare čo sa týka spoľahlivosti, čo sa týka teplôt tak je ATi na koni. Ale tie drivery sú žalostne nespoľahlivé a tepelná odolnosť ich vrm a vram je otrasná. Do verzie 4xxx a 8800+ som to striedal tak všeliak.
tiež som mal kedysi 8800GTS od MSI, tá mi za dva roky padla max iba raz, bola spolahlivá a hlavne víkonná! s ňou som nikdy nemal problémi. No tie pamäte som mal nataktové, dal som do normálnu a skúšam. no uvidíme 
-
uplink
VIP
Treba dávať pozor s pamäťami, lebo sú chladené referenčným coolerom a ten nie je moc stavaný na OC-ovanie.
no môžem zatial s úspechom skonštatovať, že po niakom čase hrania komp sa zatial nevypol ked som dal ramky na základ, aj 3D mark vantage mi ani raz nespadol ked som dal test, nie ako pred tým
no idem skúšať ďalej a tie ramky by ma nikdy nenapadli, díky zatial 
-
Pigesko
King
teoreticky som mal pravdu
po taktnuti nastalo prehrievanie ktore karta nezvladala...btw ja osobne niesom zastancom jednej ci druhej znacky, skor som zastancom urcitych modelov od oboch
momentalne som bol najviac spokojny s gtx275, nikdy ma nesklamala
(to len tak na okraj)
No zatial to padlo iba raz, ale našťastie iba do windowsu pri 3D mark vantage, komp zatial nezamrza
A všetko bolo v pohode aj pri Heaven 2.0 No ešte zadrtím niakú hru tak na dve hodky a ukáže sa pravda na 100% 
Som rad, ze to funguje ako ma.
S tym vetrakom som to zle napisal
K tomu vBIOSu... Je to zo stranky MSI, pretoze ju davaju do noveho ntb GX740.
Ta grafika od vyroby robi blbosti. Stale bezi na plny vykon, ci sa pouziva alebo nie. Tento driver ju podtaktuje v pripade necinnosti a tym sa dokaze schladit na rozumne teploty. Akonahle je potrebne, znovu sa "zapne" a zacne pracovat naplno. Vetrak je schopny chladit ako ma.
Neviem ci je to aj pripad tej XFX-ky, no davam to sem, keby to niekto nabuduce hladal.
S tym vetrakom som to zle napisal
K tomu vBIOSu... Je to zo stranky MSI, pretoze ju davaju do noveho ntb GX740.
Ta grafika od vyroby robi blbosti. Stale bezi na plny vykon, ci sa pouziva alebo nie. Tento driver ju podtaktuje v pripade necinnosti a tym sa dokaze schladit na rozumne teploty. Akonahle je potrebne, znovu sa "zapne" a zacne pracovat naplno. Vetrak je schopny chladit ako ma.
Neviem ci je to aj pripad tej XFX-ky, no davam to sem, keby to niekto nabuduce hladal.
-
Pigesko
King
tommy311: toto je vseobecny problem Atiniek
pri prechode z rezimu 2D na 3D je vela problemov...napr. sa ti karta nenataktuje na defaultne hodnoty, alebo sa taktne, no vetrak ostane na 30%...to jest karta absolutne nedetekuje to ze si zapol hru, alebo si nejako zatazil kartu...
-
dair
Guru wannabe
len dodavam ze som mal podobny problem so svojou ATI 5780 a vzdy po upgrade ovladacov mi naskocila GSoD a musel som na tvrdo restartnut. Pred par dnami som si pekne preflashoval VBIOS podla navodu na jednom fore, spravil som si bootovaci usb a zvysok bol viac nez detail 
Bal som sa ze si odpalim notas ale prezil to a fici ako ma
Bal som sa ze si odpalim notas ale prezil to a fici ako ma