Problem s .avi formatom

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ramaya »

Skús ešte toto:
Mám český Win tak neviem ako sa budú tie položky volať v tvojom.
Ovládací panely -- Možnosti složky -- Typy souború -- a tu si nájdi AVI

Ak ho némáš v tom zozname tak si ho vytvor tlačítkom Nový. Napíšeš tam AVI , stlačíš Upřesnit.
V kolonke Přidružený typ souboru vyberieš AVI Video a stlačíš OK -- Použít -- OK

Ak ho v tom zozname máš tak skús trochu experimentovať. Keď naň klikneš v tom zozname tak ti ukáže Otevřít v programu no a v položke Změnit skús vybrať iný prehrávač na otváranie súborov s touto koncovkou AVI. Ja mám napríklad Media Player Classic.

Ešte ma tak napadlo v tom Particle Illusion je vo View -- Preferences -- položka Reset to defaults . Tak to skús vyresetovať na základné hodnoty ak si tam niečo nastavoval.

Ináč mne to nerobí žiadne problémy. Ani pri načítaní ani pri ukladaní. Viď príloha.
Prílohy
mouse.swf
(506.46 KiB) 1103 stiahnutí
wolflive
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa wolflive »

Ok ten avi som si nastavil do : Windows media player a to reset default som tiež dal ale stále mi to nejde :cry:
a tiež by som chcel aby mi išiel ten avi vo všetkých programoch .... :aasmile11:
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Máš tam niečo pokrížené a bije sa ti to medzi sebou.

Podľa mňa nemáš čo stratiť. Ja na tvojom mieste by som odinštaloval a preinštaloval všetko čo má niečo spoločné s videom.

- Kodekpaky
- Direct Show
- Rôzne DVD prehrávače
- samostatne nainštalované kodeky
- programy na tvorbu DVD
- rôzne videoeditory
- ovládače od grafiky
- a pod.

A potom si už nainštaluj len:
- najnovší DirectX ( myslím update 9.0c-éčka )
- najnošie ovládače na grafiku
- Direct Show
- Xvid alebo Divx ( podľa toho s ktorým robíš )
- Media Player Classic ( nepotrebuje pri prehrávaní videa žiadne kodeky )
- a programy s ktorými robíš
wolflive
Medium Expert
Medium Expert

No dobre ak myslíš :D tak odinstalujem :) zajtra až vyskušam lebo teraz som k.o :wink: idem spat :lol:

//autoeditácia príspevku ( 15 Dec 2009, 17:06 )
Ok všetko som odinštaloval a teraz to mám nainštalovat naspat? Nainštalujem si všetko čo máš ty ok? :)

//autoeditácia príspevku ( 15 Dec 2009, 18:55 )
uhm no spravil som čo si mi povedal a som naisnštaloval to čo máš ty ale stále to isté :cry: ešte niaky nápad? :roll:
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Ešte skús nainštalovať tento Satsuki Decoder Pack 3.1.1.7. Nastav ho tak ako na obrázkoch. Musel som ho rozdeliť na dve časti pretože má viac ako 6 MB.
Prílohy
Satsuki.Decoder.Pack.3.1.1.7.part2.rar
(3.41 MiB) 31 stiahnutí
Satsuki.Decoder.Pack.3.1.1.7.part1.rar
(3.81 MiB) 29 stiahnutí
03.jpg
02.jpg
01.jpg
wolflive
Medium Expert
Medium Expert

Ok takže som to naištaloval .. no a v ostatných programoch na nahrávanie obrazvky do avi mi ide normalne už :) no ale v particle illusion a wax 2.0 mi nejde :) vid photo:
Prílohy
wax.JPG
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Nainštaluj si aj tie Servis Packy pre Net Framework 2.0
Mali by byť dva SP1 a SP2. Je to kôli tomu , že keď nainštaluješ Net Framework tak niektoré aplikácie ti prestanú fungovať alebo sú s nimi problémy. Možno tieto tvoje programy patria do tej skupiny ktoré majú potom problémy.

To nie je môj výmysel. To povedal sám veľký Microsoft :D

Ten väčší je SP1

Len si už nepamätám ako je to s verziami , či je len jedna pre každý Windows , alebo pre český je iná verzia ako pre anglický.
Prílohy
MWSnap147.jpg
wolflive
Medium Expert
Medium Expert

a kde zoženiem tie packy? :?

//autoeditácia príspevku ( 19 Dec 2009, 9:01 )
Práve mi prišli aktualizácie na Net. framework 3.5 family update a ešte niečo :) tak to naištalujem a uvidíme ... :fajci:
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Zoženieš ich na oficiálnej stránke Microsoft-u

SP1 pre NetFramework 2.0

Kód: Vybrať všetko

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=79BC3B77-E02C-4AD3-AACF-A7633F706BA5&displaylang=en
SP2 pre NetFramework 2.0 - tam dole na spodku tej stránky NDP20SP2-KB958481-x86.exe

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=6C095BBA-6100-4EC9-9C54-6450B0212565&displaylang=en
wolflive
Medium Expert
Medium Expert

JJ diki :) (no ale mali by sme sa zamerat na program pretože ostatné programy my normálne už idú aj avi) nebude náhodou chyba v súboroch programu ? už som to 3 preinštaloval ale myslím či nepotrebuje niečo také:
Prílohy
Files.JPG
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja mám v ňom toto. Je to verzia Particle Illusion 3.0 ( verzia 20.máj 2003 ). Nemôže byť chyba aj v chybnej verzii programu ?
Prílohy
MWSnap148.jpg
wolflive
Medium Expert
Medium Expert

no všetko mám čo ty ... a mám tu istú verziu 3.0, no a program nieje chybný pretože som ho používal aj pred tým ked som si nekúpil tento pc :) a išiel mi normálne :)

No a ešte ma napadlo či nemohla byt chyba ked sa inštaloval windows ... ?? to už neviem lebo som pc dostal so všetkým
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja mám od začiatku vypnuté automatické aktualizácie , takže ja tam mám len SP3 a to čo som si tam nainštaloval.

V Preferences sú také voľby neviem na čo slúžia tak si ich skús pozaškrtávať ak si to ešte neskúšal. Vždy len jedna zaškrtnutá nie všetky naraz.
- Skip ´Delete Points´ confirmation
- Open GL ( tu mám 5 nezaškrtnutých , pojednom ich zapínať )

Akú máš grafickú kartu ?
wolflive
Medium Expert
Medium Expert

Graficka karta : ATI Radeon 9600 SE (RV350) :cookies:
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Nebude to tým že ja mám Nvidiu :D
Ale teraz vážne. Podľa toho na prvej strane tam máš veľa programov na grafiku a na video. Pri inštalácii niektorý z nich niečo pošahá. Nejaké nastavenie Direct Show Video. Skús ešte nainštalovať najnovšiu verziu FFDShow.

http://www.free-codecs.com/FFDshow_download.htm
Aj ten Satsuki Decoder Pack ešte pár krát nainštaluj a zakaždým restart PC ( možno Windows na prvýkrát nepochopí čo od neho chceš ). Mne sa už pár krát stalo , že nejaký program začal fungovať až po x-tej preinštalácii. Takzvaná metóda BRUTE FORCE :smt071

Predsa to bude len v tých Direct Show Filtroch ľudovo povedané kodekoch. Hovorím to kôli tomu ,že keď si nainštaloval ten Satsuki Decoder Pack tak ti niečo začalo zrazu fungovať. On automaticky zaregistruje vo Windowse tie Direct Show Video a Audio filtre.

Ešte existuje ACE Mega Codeck Pack. Tam máš hádam všetky kodeky čo existujú má to okolo 50 MB
( plnohodnotné kodeky , nie len Direct Show Filtre ) . Problém je v tom , že bol naposledy aktualizovaný v roku 2004 , takže sú tam staršie verzie niektorých kodekov. Ale najprv by som vyskúšal párkrát preinštalovať ten Satsuki a FFDshow.

http://www.free-codecs.com/download/ace_mega_codecs_pack.htm
wolflive
Medium Expert
Medium Expert

už to mám v pc nainštalované ale stále mi to ukazuje že: error initializing avi. Aj som si stiahol update programu a nič ... Ešte skúsim ten pack stiahnut :chapes:
A tento error je pri renderi v programe wax 2.0 :roll:
*neskúšal si niečo hladat na nete v anglických forach? (ja som nič neporozumel :D )
Prílohy
wax.JPG
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

WAX

Po anglicky veľmi nerozumiem a toto sú všetko odborné veci takže je to ešte horšie. Zatiaľ čo som čítal po tých fórach tak jeden tam odporúča:

When you name the file in project settings make sure you add the .avi to the end of the name and it is only the name itself, not the destonation folder
----------------------------------------------------------------------------------------
Keď som to dal do online prekladača tak mi vyhodilo toto:

Keď sa názov súboru v nastavení projektu nezabudnite pridať. AVI na konci názvu, a to je len samotný názov, nie je destonation zložky

Takže to bude miečo s názvom asi tam k tomu názvu treba pridať koncovku .avi

Len tomu ďalej nerozumiem:
a to je len samotný názov, nie je destonation zložky
wolflive
Medium Expert
Medium Expert

ramaya napísal:WAX

Po anglicky veľmi nerozumiem a toto sú všetko odborné veci takže je to ešte horšie. Zatiaľ čo som čítal po tých fórach tak jeden tam odporúča:

When you name the file in project settings make sure you add the .avi to the end of the name and it is only the name itself, not the destonation folder
----------------------------------------------------------------------------------------
Keď som to dal do online prekladača tak mi vyhodilo toto:

Keď sa názov súboru v nastavení projektu nezabudnite pridať. AVI na konci názvu, a to je len samotný názov, nie je destonation zložky

Takže to bude miečo s názvom asi tam k tomu názvu treba pridať koncovku .avi

Len tomu ďalej nerozumiem:
a to je len samotný názov, nie je destonation zložky
jj :D no skusil som to ale podla mna to už automaticky uklada do avi takže je to nanic :) ešte som čital na nete o tom avi v particle illusion ,tak tam sa bavili o Cinepak kodeku čo som ti už spomínal a neviem to naištalovat :) (lebo mi napíše že chyba) no a na nete je to velmi komplikovane vysvetkené kde sa majú tie súbory dat :aasmile16:
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Do prílohy som ti dal môj kodek Cinepak , ktorý som našiel vo Windows\system32. Ani som nevedel že tam niečo také mám :D

Ten kodek treba ručne nakopírovať do \windows\system32 a potom spustiť ten .reg súbor čo som dal do prílohy aj s kodekom.

Ja by som ho ešte skúsil zaregistrovať aj s regsvr32.exe
- klikneš pravou myšou na ten súbor iccvid.dll ale najprv si ho prekopíruj do Windows\system32
- dáš Otevřít v programu
- Procházet
- pôjdeš do Windows\system32 a tam najdeš súbor regsvr32.exe
- Otevřít
- a malo by ti vypísať niečo také ,že registrácia súboru blablabla se zdařila
Prílohy
Cinepak Codec.rar
(32.2 KiB) 25 stiahnutí
wolflive
Medium Expert
Medium Expert

hh tak už vieš :D .. NO skopíroval som to zapol som ako si mi povedal a sa to zdarilo :D ale žiadna zmena :D teda to už neviem kde je chyba :) možno bola chyba ked sa inštaloval windows :) podla mna to :)

//autoeditácia príspevku ( 20 Dec 2009, 18:47 )
Pozri si toto :) to je na ten druhý program Wax :) ten istý problém mám.
http://forum.videohelp.com/topic350961.html
Napísať odpoveď