Problem s PC - odišla doska ?
Problem s PC - odišla doska ?
Ahojte. Dnes ked som isiel zapnut PC, spustil sa na prve 3 sekundy a hned sa vypol a po asi sekunde sa hned zase zapol, takto to ide stale dokola. Vyberal som postupne jednotlive komponenty az to prislo k tomu ze som mal na stole len dosku, procesor , zdroj a graficku kartu a ramky, tie som vymenil vzdy po jednej ale vysledok rovnaky. Este ked som vybral dosku zo skrinky, vsimol som ze vypadla aj mala cinova hlavicka, predpokladam ze zo zakladnej dosky. Problem je v tom ze nemam kde skusit jednotlive komponenty, co radite ?
Dakujem
Zostava:
Prešiel som z XBOX360/PS3 opäť na PC ...
Doska:
GIGABYTE P67A-UD4-B3
Procesor:
Intel® Core™ i5 2500K - 3,3GHz/6MB cache
Chladič:
NOCTUA NH-D14
Pamäť RAM:
KINGSTON 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9
Grafická karta:
GIGABYTE Geforce GTX 580 SO-15I
Zvuková karka:
Creative Soundblster X-Fi HD USB
HDD:
WESTERN DIGITAL Caviar Black 1000GB 64MB cache
DVD/RW:
SAMSUNG SH-S223C černá
Skrinka:
Case FRACTAL Define R3 Titanium Grey
Zdroj:
Enermax NAXN 82+ 850W Bronze
Klávesnica:
Microsoft SideWinder X4
Myš:
Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0
Podložka pod myš:
GIGABYTE GP-MP8000 černá, GHOST design, 400x300x5mm
Monitor
23" DELL UltraSharp U2311H
Odhlučnenie:
SCYTHE HDD Himuro - antivibrační a odhlučňovací box pro 3.5" pevný disk, černý
NOCTUA NF-S12B ULN, 120x120x25mm, 500/ 700rpm, 7 dB(A), fluidní ložisko, speciální design lopatek, 4x silentblock
FRACTAL Anti Vibration Noise-kit , černé
Dakujem
Zostava:
Prešiel som z XBOX360/PS3 opäť na PC ...
Doska:
GIGABYTE P67A-UD4-B3
Procesor:
Intel® Core™ i5 2500K - 3,3GHz/6MB cache
Chladič:
NOCTUA NH-D14
Pamäť RAM:
KINGSTON 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9
Grafická karta:
GIGABYTE Geforce GTX 580 SO-15I
Zvuková karka:
Creative Soundblster X-Fi HD USB
HDD:
WESTERN DIGITAL Caviar Black 1000GB 64MB cache
DVD/RW:
SAMSUNG SH-S223C černá
Skrinka:
Case FRACTAL Define R3 Titanium Grey
Zdroj:
Enermax NAXN 82+ 850W Bronze
Klávesnica:
Microsoft SideWinder X4
Myš:
Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0
Podložka pod myš:
GIGABYTE GP-MP8000 černá, GHOST design, 400x300x5mm
Monitor
23" DELL UltraSharp U2311H
Odhlučnenie:
SCYTHE HDD Himuro - antivibrační a odhlučňovací box pro 3.5" pevný disk, černý
NOCTUA NF-S12B ULN, 120x120x25mm, 500/ 700rpm, 7 dB(A), fluidní ložisko, speciální design lopatek, 4x silentblock
FRACTAL Anti Vibration Noise-kit , černé
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Re: Problem s PC - odišla doska ?
Skús iný zdroj
Vyzera to na poskodeny bios.Kukni tu mozno sa ti to podari napravit
http://forum.giga-byte.co.uk/index.php?topic=6542.0
Po bios sa ani nedostanem ...
-
MichalkoOo
Zablokovaný
ak je v záruke tak reklamácia. Nahrajú nový bios / dajú novú dosku. Ale ten zdroj rozhodne skús
Diky vsetkym, balthier stacilo clear cmos, hanbim sa, mal som to spravit ako prve, som lama ;D
Aj tak nechapem ako sa bios len tak pokazi, nikdy som sa v nom nehrabal ...
Aj tak nechapem ako sa bios len tak pokazi, nikdy som sa v nom nehrabal ...
No v tom vlakne pisalo ze ta doska sa sama odseba takto drbka aspon dvaja co som postrehol tam pisali ten isty problem.Kedze ma dual bios tak tam aj pisali ako to nahodit aler sorry nemam cas teraz na to prekladat
Ak sa ti to podarilo aj takto tak fajn :)Inak ten zdroj mam aj ja a tou zostavou ho nevytazis ani z polovice tak tam by som chybu nehladal.Co najskvor sa tej dosky zbav 
neviem, možno je to nejaka moja paranoja, ale vsetko co som ohladom tohto poroblemu hladal, sa vzdy tykalo dosiek do gigabyte. rozmyslam teda ze ju vymenim, za inu, rozmyslam nad niecim z chipsetom 7.čkovej rady, Z77?
//autoeditácia príspevku (07 Aug 2012, 17:15)
Tak smola. Myslel som ze som to poriesil ale prd. Poskladam pc, 2x nabehne normalne a treti krat zase ta ista chyba, uz nepomaha ani clear cmos. Napada ma iba ten dualbios ale k nemu nevidim ziadne piny...
//autoeditácia príspevku (07 Aug 2012, 17:15)
Tak smola. Myslel som ze som to poriesil ale prd. Poskladam pc, 2x nabehne normalne a treti krat zase ta ista chyba, uz nepomaha ani clear cmos. Napada ma iba ten dualbios ale k nemu nevidim ziadne piny...
Ake piny?:D
You can kick in the backup BIOS by shutting down the PSU from the wall, then hold down your case power button in and then turn on the power supply button, a few seconds later the board will start, shut off the power supply then. Then you can turn on the power supply again and power up the board normally and DualBIOS will kick in.
POdla toho hore mas vypnut zdroj vzadu tlacitkom potom podrz tlacitko napajania na pc a zaroven v zadu zapni zdroj.Par sekund neskvor sa doska nastartuje a ty vypni zadnym vypinacom zdroj.Potom znova zapni zdroj a normalne pusti pc a malo by nahodit ten zalozny bios.Mas to niekolko krat opakovat ten postup az kym sa to nepodary.Tomu chalanovi sa to podarilo asi po 10tich pokusoch a nieco mu tam vypisalo ohladom biosu..Dufam ze som to neprelozil zle ak ano tak ma niekto opravte
You can kick in the backup BIOS by shutting down the PSU from the wall, then hold down your case power button in and then turn on the power supply button, a few seconds later the board will start, shut off the power supply then. Then you can turn on the power supply again and power up the board normally and DualBIOS will kick in.
POdla toho hore mas vypnut zdroj vzadu tlacitkom potom podrz tlacitko napajania na pc a zaroven v zadu zapni zdroj.Par sekund neskvor sa doska nastartuje a ty vypni zadnym vypinacom zdroj.Potom znova zapni zdroj a normalne pusti pc a malo by nahodit ten zalozny bios.Mas to niekolko krat opakovat ten postup az kym sa to nepodary.Tomu chalanovi sa to podarilo asi po 10tich pokusoch a nieco mu tam vypisalo ohladom biosu..Dufam ze som to neprelozil zle ak ano tak ma niekto opravte
ano mas pravdu. lama som co uz
dik, bios sa obnovil, uvidime, zatial to ide, vytestujem, ked ne , pojdem do novej dosky. dik este raz
//autoeditácia príspevku (21 Aug 2012, 20:13)
tak len pre doplnenie temy, dnes sa mi to znova stalo, chcel som len jedno info z biosu a po restarte znvoa ta ista chyba, zase flash dualbios a uz to zase ide, ale aspon mam istotu ze je to doska a pomaly vyberam druhu ....
//autoeditácia príspevku (21 Aug 2012, 20:13)
tak len pre doplnenie temy, dnes sa mi to znova stalo, chcel som len jedno info z biosu a po restarte znvoa ta ista chyba, zase flash dualbios a uz to zase ide, ale aspon mam istotu ze je to doska a pomaly vyberam druhu ....