problém switch

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Model
Light Professional
Light Professional

problém switch

Príspevok od používateľa Model »

Mám taký problém, kúpil som si switch aby som si súčastne mohol zapojiť k internetu moju PS4 spolu s počítačom, len je tu menši problém po pripojení do switcha a zapojenia oboch zariadení ide internet tragicky pomaly. Neviem kde môže byť problém lebo ked zapojím sieťový kábel priamo z routera do jedného alebo druhého zariadenia ide internet normálne. Mám internet Magio Internet XL čo nie je nič moc ale v mojom okolí nie je možnosť optiky ale myslím že na online hranie na PS4 a internet na PC by to malo stačiť. Vopred ďakujem za rady.
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: problém switch

Príspevok od používateľa audiotrack »

prečo switch a nie router? Switch nevie smerovať podľa IP, iba podľa MAC adries. Takže si len delíš tú linku na dve, čo je dôvodom toho spomalenia. Pripoj obe zariadenia priamo na router, žiaden switch si nemusel kupovať. A ak na routri nemáš už voľné sieťové koncovky, a pc ani ps4 nemajú wifi, tak si mal kúpiť router a nie switch
Model
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Model »

audiotrack napísal:prečo switch a nie router? Switch nevie smerovať podľa IP, iba podľa MAC adries. Takže si len delíš tú linku na dve, čo je dôvodom toho spomalenia. Pripoj obe zariadenia priamo na router, žiaden switch si nemusel kupovať. A ak na routri nemáš už voľné sieťové koncovky, a pc ani ps4 nemajú wifi, tak si mal kúpiť router a nie switch
V týchto sieťových veciach som úplný laik čo vidieť aj z môjho príspevku, každopádne ďakujem za radu :wink:
Romeo2006
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Romeo2006 »

No neviem, ja používam switch a nemám problém s spomalením internetu a zo switchu mám pripojené : Xbox one, AV receiver, WD live TV Hub, TV LG, cez wifi pripojené 4x mobil, 2x tablet a 2x notebook. A cez kábel PC. Aj keď všetko mám spustené, žiadné spomalenie som ani raz nezaregistroval.
Asi budeš mať slabí internet. Ja mám 500mb/s
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nie je switch ako switch
Romeo2006
Expert
Expert