Problém z wifi signálom
-
SweS
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
Problém z wifi signálom
Čaute, odkedy máme UPC tak sa nam deje taká vec že wifi nám funguje len v blízkosti routra.. čiže keď chcem ísť na net musím byť v obývačke pri routri a nie vo svojej izbe lebo tam net nejde.
Najprv sme mysleli že je problém z nastavením routra tak sme zavolali technika ktorý zresetoval a vytvoril novú sieť a všetko po novom ale nepomohlo.. tak nám povedali že bude asi chyba v routri tak sme kúpil aj nový router od UPC a furt ten istý problém.
Keď som v izbe nenájde mi našu domácu sieť, niekedy sa stane že aj nájde dám pripojiť a nepripojí ma. Čize sa pýtam či mal niekto niekedy podobný problém alebo je problém z poskytovateľom internetu čize UPC? Ďakujem vopred za vaše odpovede.
Najprv sme mysleli že je problém z nastavením routra tak sme zavolali technika ktorý zresetoval a vytvoril novú sieť a všetko po novom ale nepomohlo.. tak nám povedali že bude asi chyba v routri tak sme kúpil aj nový router od UPC a furt ten istý problém.
Keď som v izbe nenájde mi našu domácu sieť, niekedy sa stane že aj nájde dám pripojiť a nepripojí ma. Čize sa pýtam či mal niekto niekedy podobný problém alebo je problém z poskytovateľom internetu čize UPC? Ďakujem vopred za vaše odpovede.
Re: Problém z wifi signálom
Nebudeš od routeru ďaleko?
-
SweS
Amateur
Ježiši nie si myslíš že som hlúpy?
Keď sme mali condornet išlo to vpohode.
-
chicken1
Amateur
problém nebude na strane UPC, nemajú ako zasahovať do wifi signálu. skôr ide o slabší router. Možno by pomohla výmena antény za silnejšiu, alebo nejaký extender. Nedávno som riešil problém s wifi v jednom dome a veľmi dobre pomohol TP-LINK TL-WA850RE (TP-LINK TL-WA850RE).
edit: skúšal si (alebo technik) nastaviť iný kanál?
edit: skúšal si (alebo technik) nastaviť iný kanál?
-
SweS
Amateur
Ako som napísal mali sme jeden router ktorý fungoval v pohode keď sme mali condornet, mali sme ho aj keď sme si dali UPC a tak nastal ten problém tak sme si kúpil router od nich a stále pretrvával takže si nemyslím že je problém v routri.
Môžeš vysvetliť podrobnejšie iný kanál? Moc tomu nerozumiem

Môžeš vysvetliť podrobnejšie iný kanál? Moc tomu nerozumiem
-
hojko
Site Admin
Prihlasis sa do administracie wifi routra a zmenis vysielaci kanal v nastaveniach wifi.
-
SweS
Amateur
Momentálne mám 12 .. ktorý od 1 do 13?
-
hojko
Site Admin
To je jedno, treba poskusat na ktorom to pojde najlepsie.
Najlepsie ten, ktory je najmenej vyuzivany v tvojej lokalite.
-
SweS
Amateur
Ale naozaj to nie je poskytovateľom? Vtedy vážne taký problém nebol ale furt to trošku vypadáva 
Myslíte že teraz je to ok?
Myslíte že teraz je to ok?
Aj ja mám od UPC internet a tiež sa mi stáva, kde bol kedysi dobrý signál, teraz je mizerný. Alebo ma nechce pripojiť na sieť pokiaľ neprídem blízko k routru a potom sa môžem vrátiť do inej miestnosti. Upc mám minimálne 5 rokov a toto začalo, tak pred 2 mesiacmi.
-
SweS
Amateur
No Laster teba aspoň pripojí pri routri a môžeš ísť v pohode do inej miestnosti, ale tak ja keď to tak spravím a idem inde stratím signál a nenájde mi sieť čize ma odpojí.. a internet ide od routra asi len v okruhu 3 metrov. Ďalšie rady?
No ja som to písal preto, či náhodou viacero ľudí nezačalo mať tento problém a nie je chyba na strane UPC.