Zdravim.
Zhanam nejaky program, ktory zvladne elementarne operacie s maticami, cize nasobenie a inverzne matice.
mal som z netu program matice 2.2 a matice, ale problem bol v tom, ze je to dost neprehladne, hlavne ak ratam s cislami ktore maju za desatinnou ciarkou 5az8 desatinnych miest....
zratal by som si to rucne, ale su to matice 7x7 a je ich hodne vela...a nemam maladu tym zabijat pol dna...
dik
program na operacie s maticami
-
nejakymarko
Addict
Re: program na operacie s maticami
mathcad - výhoda oproti matlabu tak povediac vidíš čo počítaš nepíšeš príkazy ale priamo zadávaš podobne ako v mathtype
-
mirak2
Hardcore addict
maple. ale nie je zadarmo 
-
nejakymarko
Addict
nakoniec som si zohnal mathcad, spokjnost, ale mam problem, pri jednom cisle v matici mi napise ze:
nejake rady?
//autoeditácia príspevku (30 Apr 2011 15:42)
a uz som to zistil....ako desatinne ciarky som daval "," [ciarku] a nie "." [bodku]. a pritom v autocade pracujem uz nejaky ten rok a toto na nenapadlo...hanbim sa
a neviem ako to napravit..skusam davat zatvorky atd atd...nic nepomahathe forms of these values must match.
this value has the form: unitless,
but others have the form: [] unitless
nejake rady?
//autoeditácia príspevku (30 Apr 2011 15:42)
a uz som to zistil....ako desatinne ciarky som daval "," [ciarku] a nie "." [bodku]. a pritom v autocade pracujem uz nejaky ten rok a toto na nenapadlo...hanbim sa