Programovacie kurzy

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
LukineskoNR
Expert
Expert

Programovacie kurzy

Príspevok od používateľa LukineskoNR »

Zdravím ľudia som z Nitry a hľadám spoločnosť ktorá robí počítačové kurzy. Hľadám kurz programovania a tvorby www stránok. Hlavne aby to bolo blízko Nitry. Môže byť aj po Trnavu tam robia kurzy Learn2Code. Dalo by sa Aj Bratislava ale to skôr asi jeden krát do týždňa. Ale hlavne potrebujem rady od vás a skúsenosti. Ďakujem
Markoff
Light Professional
Light Professional

Re: Programovacie kurzy

Príspevok od používateľa Markoff »

Načo kurzy, veď na internete nájdeš všetko.
LukineskoNR
Expert
Expert

Príspevok od používateľa LukineskoNR »

Lebo sa mi lepšie učí takým systémom ako citát niečo :D
Numline1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Numline1 »

Nikto ti nenatlaci vsetko do hlavy, ak mas odpor k samostudiu, mozes rovno na programovanie zabudnut.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

v nitre akutálne iba visual basic: http://kurzy.education.sk/p-208/program ... roje/nitra
ale môžeš na tej stránke skúsiť pohladať v mestách ktoré sú pre teba ešte prípustné. Ja osobne ale pokladám takéto kurzy za zbytočne vyhodené peniaze, lebo všetko toto sa naučíš aj sám z netu alebo knižnice, ale hlavne, zadarmo
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Tiež sa pripojím k odporcom. Určite nečakaj, že navštíviš kurz a budeš vedieť robiť weby. Maximálne ti tam povedia nejaký základ a ostatné sa aj tak budeš musieť naučiť sám. Do učenia (čohokoľvek) je vždy lepšie investovať čas, než peniaze. Ak nie si ochotný investovať čas, tak do toho ani nechoď.
Ale ak máš veľa peňazí a nevieš čo s nimi, tak to kľudne skús. Sám zistíš.
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Ked si uplny zaciatocnik a chces vediet ako robit weby tak na tejto stranke sa to da naucit celkom zabavnou formou http://www.codecademy.com/
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

Ahojte, využijem túto staršiu tému ..mám polroka na to, aby som sa rekvalifikoval (motivácia mi nechýba :)) a chcel by som vydať cestou programovacích jazykov. Potreboval by som poradiť:
1. akým jazykom začať resp. ktorý má najlepšie využitie, po ktorom je najväčší dopyt, jednoducho najvhodnejší jazyk na začiatok
2. dá sa niekoľko jazykom plnohodnotne naučiť za polroka, aby som sa s tým vedel uplatniť na trhu práce?
3. lepšie sú kurzy alebo samoučenie (knihy, internet ..), ale ako tak čítam, tak asi samouk však?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Co ja vidim momentalne najvacsi dopyt asi po Jave v enterprise a webovych jazykoch + mobile obecne. Na uplne zaklady programovania by mohol byt vhodny Python, to je take asi najcastejsie v tejto dobe.
IMHO sa za pol roka vies dostat na taku uroven, aby si bol schopny sa dostat do nejakeho programu vo firme, ak sa tomu fakt venujes. (Nieco v tomto zmysle http://www.nesskdc.sk/careers/ness-academy/c-academy ) Hlavne aby si pochopil principy fungovania toho ktoreho jazyka.
A co sa tyka poslednej otazky, lepsi je kvalitny kurz nez samoucenie, ale samoucenie moze byt lepsie nez nekvalitny kurz.

fwiw pokial hovoris o rekvalifikacii, videl som nejake kurzy aj ako normalne rekvalifikacne cez UPSVaR
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

díky moc kámo za objasnenie. Plánujem sa tomu naozaj fakt venovať, lebo sa do tohto sektoru túžim dostať aj keď zatiaľ nemám fakt páru o programovacích jazykoch. Doma sa budem učiť tak či tak, len som chcel vedieť či sa to oplatí doplniť ešte aj nejakým kurzom a venovať tomu čas (prezistím na úrade práce aké sú možnosti kurzov). Takže polroka je dostatočná doba a priemerný človek s disciplínou to vie stihnúť..
BX
Addict
Addict

Za pol roka sa plnohodnotne programovať nenaučíš. A enterprise javu určite nie. A ak aj áno, nikto nezamestná človeka, ktorý sa to naučil za pol roka.
Takže počítaj s oveľa dlhším horizontom.

Najviac uplatnenia, aj pre amatérov, je stále vo webových stránkach.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Pol roka je dosť času na naučenie sa programovania. Ale ak sa chceš tým programovaním živiť, nestačí si položiť otázku či sa dá za pol roka naučiť programovať. Treba si ju položiť tak, že či dokážeš polročným štúdiom prekonať konkurentov o dané miesto ktorí v ňom robia možno 3-4 roky.
Toto je segment, v ktorom máš každým mesiacom čoraz viac konkurentov. Programátori rastú ako huby po daždi, a už dávno nestačí vedieť niečo spraviť. Dnes sme už v dobe kedy si firmy vyberajú tých ktorí sú niečím výnimoční (a z tých ostatných vznikajú freelanceri ktorých je plný internet :) )

no a k tomu na čo sa orientovať - osobne by som nešiel už do webov. To vie dnes skoro každý. Najväčšiu budúcnosť podla mňa má momentálne programovanie aplikácii pre mobilné zariadenia (android, ios) alebo potom spomínaná java
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

podla mna sa teraz oplati aj javascript, ci uz ako frontendovy framework (Angular 2, React, Vue) alebo ten serverovsky (node.js + express,...).
S tym frontendom sa uplatni aj pri javistoch, ale aj pri PHP alebo inom jazyku, resp. bude uplne nezavisly na tom, ze akych ma backendovych kolegov.
BX
Addict
Addict

Tiež sa ešte prikláňam k mobilným aplikáciám a web front-endu.

Btw. audiotrack, máš asi trochu skreslenú predstavu o freelanceroch. Nie je totiž freelancer ako freelancer ;-)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nie je, ale dva fakty nemozes popriet:
1. Je ich strasne vela
2. Praca vacsiny z nich nestoji za vela

Z toho statisticky vychadza, ze su to ti, co sa nepresadili inak tak skusili vlastny biznis
BX
Addict
Addict

Alebo tí, ktorým nechutí firemná kultúra a chcú robiť čo chcú. Ďalej sú to často napr. digitálni nomádi, alebo ľudia na "medzistupni" k vlastnej firme. Nie každý chce byť do konca života zamestnaný a pracovať na sny iných od deviatej do piatej.

S tými dvomi bodmi súhlasím, pretože pojem "freelancer", v tom najširšom zmysle, označuje aj stredoškoláka, ktorý nahodí inzerát na jaspravim.sk, že web za 5 eur. A že z toho niečo štatisticky vychádza... hm. Že ich je veľa nekvalitných neznamená, že niekto dobrý sa nemôže presadiť.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

pracovat na sny inych od deviatej do piatej... :D pocuvaj, BX, nebol si ty tak nahodou v poslednej dobe na skoleni OVB? :D
BX
Addict
Addict

Nepíšem vlastné presvedčenia, len píšem aj druhý pohľad, ktorý existuje a veľa ľudí žije práve podľa neho a žije si dobre. A hlavne obraňujem freelancerov, aby tu na nich nepadlo príliš zlé svetlo, pretože nejedného poznám (v ČR je to, zdá sa mi, bežnejšie, než na Slovensku).
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

njn, v Cechach su (o nieco malo) lepsie podmienky na freelancing. Ono v podstate aj freelancer moze byt "skorozamestnany", ked ma dlhodoby kontrakt s jednou firmou. Neda sa to uplne zjednodusit.. ale Audio ma pravdu v tom, ze vacsina freelancerov a malych parmuznych firmiciek je o tom, ze sa zopar nie zrovna sikovnych/skusenych ludi snazi uzivit kedze na stabilne miesto vo velkej firme nemaju.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

tak to je pekna blbost. uzivit sa ako freelancer je tazsie ked je clovek neschopny. tam sa nemas na koho obratit a vsetko musis vediet vyriesit sam. vo velkej firme sa mozes zviest a kedykolvek konzultovat veci s kolegami. ked nieco poseres tak za to nesies plnu zodpovednost a nie jak vo firme kde to niekedy musia riesit ini...

dalej nerozumiem tomu ze v cechach su lepsie podmienky na freelancing ... ako freelancerovi by asi mojim hlavnym cielom bolo pracovat pre zahranicnych klientov, ktori ma zaplatia lepsie ako cesi alebo slovaci...
Napísať odpoveď