Vidím že tá snehová guľa je u nich dosť populárna..Noobsz DJ napísal: kresliť nádejnému sporiteľovi snehovú guľu, ktorá sa kotúľa dole svahom a nabaľuje sa, je maximálne trápne a hodné na vysvetľovanie deťom v materskej škôlke.
Prosight - pyramida?
Re: Prosight - pyramida?
seth82 - máš tisíce príspevkov na fórach, kde samozrejme všetko kritizuješ už to o tebe prezrádza, že nemáš čo robiť.
Ak niečo kritizuje, tak vždy napíše aj pádne argumenty ku tej kritike. To, že sa niekomu nepáči jeho kritika je poľutovania hodné, ale nie prínosné ku diskusií na danú tému. Ty si napísal niečo ohľadom danej témy, on ti na to v jednotlivých bodoch odpovedal. Aj ja som tu v niektorých témach (dokonca aj v tejto) kritizoval tieto všetky možné spoločnosti a čo? To znamená toľko, že to o mne čo to napovedá a nemám čo robiť? Keď to tak vnímaš, tak nech sa páči. Tieto spoločnosti vždy obhajuje iba ten, ktorý bol krásne obalamutený sladkými rečami o super zárobkoch. Nenapísal som, že to je aj tvoj prípad. Ja mám docela dosť skúsenosti s danými spoločnosťami a môžem povedať, že nikdy viac.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
smutne: Ty ma špehuješ? Na ktorýchže to "fórach" mám tisíce príspevkov? Vieš, taktikou hyperbolizovania v mojom prípade neuspeješ. Sú iba dve diskusie, v ktorých pôsobím - tu a na SME.sk (čo nie je diskusné fórum, ale budiž). Tu som zaregistrovaný od decembra 2004, teda viac ako osem rokov. Mám približne 6750 príspevkov. 8*365 = 2920. 6750/2920 = 2,31. Teda podľa mojich skromných prepočtov je to dajme tomu 2,5 príspevku na deň. Aj AK mi napísanie jedného príspevku trvá 5 minút (čo je blud), tak je to 12,5 minúty denne strávených na tomto diskusnom fóre. Na SME.sk pôsobím dokonca ešte dlhšie, teda od 22.10.2004. Mám tam dohromady 4706 príspevkov. Dajme tomu, že je to opäť 8 rokov, teda 4706/8*365 = 1,61 príspevku na deň. Ak opäť aplikujem svoje počty aj na tento prípad, je to ďalších 8 minút strávených na SME.
Podtrženo a sečteno - na fórach strávim štatisticky v priemere denne približne 20 minút. Ty nemáš denne 20 minút voľného času? Ak nie, tak si nájdi novú prácu. Ak áno a tráviš ich inak, tak ich tráv inak - ja ich trávim takto a úprimne - do toho ťa fakt nič nie je. Deal with it.
Teda - máš aj niečo k veci, protiargumenty alebo argumenty, alebo tu budeš na mne praktizovať Red Herring? A ešte jedna vec - ak by neexistovali ľudia, ktorí kritizujú, doteraz by naše deti v školách kreslili Auroru a na budovách by sme mali červené hviezdy.
Podtrženo a sečteno - na fórach strávim štatisticky v priemere denne približne 20 minút. Ty nemáš denne 20 minút voľného času? Ak nie, tak si nájdi novú prácu. Ak áno a tráviš ich inak, tak ich tráv inak - ja ich trávim takto a úprimne - do toho ťa fakt nič nie je. Deal with it.
Teda - máš aj niečo k veci, protiargumenty alebo argumenty, alebo tu budeš na mne praktizovať Red Herring? A ešte jedna vec - ak by neexistovali ľudia, ktorí kritizujú, doteraz by naše deti v školách kreslili Auroru a na budovách by sme mali červené hviezdy.
-
uplink
VIP
smutne - FYi seth82 patrí ku elite fóra, je sčítaný, vzdelaný, má dobrú prácu a jeho čas sa dá oceniť veľmi vysoko - bez ohľadu na to kde ho trávi. Pre väčšinu ľudí sú jeho príspevky obrovským prínosom [pozri karmu]. A to či trávi na fóre 1 minútu, alebo 10 hodín denne je čisto jeho vec. Ja som na fóre aj 6 aj viac hodín denne v čistom čase, ale za tých 6 hodín v priemere zarobím 60-80 eur. To znamená že nemám čo robiť? Nie, to znamená že nie som ďalší otrok, ktorý maká chudáčisko 12-16tky za 2,50 na hodinu v neľudských podmienkach, lebo som tak pracoval a nepracujem a som šťastný že môžem pracovať a aj byť na fóre zároveň - v starej práci keď som bol otrokom som nemohol. A keby som mal ešte trochu viac peniažkov, tak makám, som na fóre a som v prírode s nejakým nadupaným notebookom s obroskou výdržou a duálnym SSD diskom v raid0, ale to je zatiaľ len môj sen. Takže Ťa poprosím, ak rýpať, tak na úrovni. Ak argumentovať, tak s reálnymi faktami a nie mylnými dojmami a pocitmi.
seth82 - iMO čas strávený na fóre je oveľa produktívnejší, ako napríklad čas strávený s rodinou, ktorá Ti povedzme nadáva [nevravím. vl deti a manželka], alebo v podniku s bandou tupcov, s ktorými debata je na úrovni malomeštiackej, či dedinskej krčmy a tliachajú sa plané reči o politike, alebo ohováranie. Tak isto mi to príde ako lepšie strávený čas ako sex so ženou, ktorá je špatná ako výzorovo, tak povahovo a človek je s ňou len preto, že na lepšiu nemá. Jednoducho život je relatívny pojem. Či človek hrá hry, behá maratóny, alebo iron-manov, je na fórach, alebo sa modlí ku Budhovi v jeho malom chráme doma, je to jedno. Na čom skutočne záleží je finálny pocit, ktorý človek z danej činnosti v konečnom dôsledku má. Ináč povedané, mohol by som byť druhá matka Tereza, ale keby ma to nenapĺňalo, alebo nudilo, zabíjal by som život oveľa viac, ako keby som hral celé dni LoLko, či WoWko a tešil sa z toho ako malé dieťa. Samozrejme treba všetko brať cez priezor zdravého rozumu, nepreháňať veci a venovať sa aj tým vitálnym veciam, ako je svoje zdravie, rodina, manželka/priateľka, etc. Avšak netreba odszduovať niekoho len preto, že má iné hobby ako ja, alebo ako je "predpísané" starou generáciou, ktorá odporúča čítať knihy, chodiť na prechádzky do prírody a v pokročilom veku lúštiť krížovky [najnovšie sudoku] pri krbe v 12tich pároch teplých bavlnených ponožiek na húpacom kresle.
seth82 - iMO čas strávený na fóre je oveľa produktívnejší, ako napríklad čas strávený s rodinou, ktorá Ti povedzme nadáva [nevravím. vl deti a manželka], alebo v podniku s bandou tupcov, s ktorými debata je na úrovni malomeštiackej, či dedinskej krčmy a tliachajú sa plané reči o politike, alebo ohováranie. Tak isto mi to príde ako lepšie strávený čas ako sex so ženou, ktorá je špatná ako výzorovo, tak povahovo a človek je s ňou len preto, že na lepšiu nemá. Jednoducho život je relatívny pojem. Či človek hrá hry, behá maratóny, alebo iron-manov, je na fórach, alebo sa modlí ku Budhovi v jeho malom chráme doma, je to jedno. Na čom skutočne záleží je finálny pocit, ktorý človek z danej činnosti v konečnom dôsledku má. Ináč povedané, mohol by som byť druhá matka Tereza, ale keby ma to nenapĺňalo, alebo nudilo, zabíjal by som život oveľa viac, ako keby som hral celé dni LoLko, či WoWko a tešil sa z toho ako malé dieťa. Samozrejme treba všetko brať cez priezor zdravého rozumu, nepreháňať veci a venovať sa aj tým vitálnym veciam, ako je svoje zdravie, rodina, manželka/priateľka, etc. Avšak netreba odszduovať niekoho len preto, že má iné hobby ako ja, alebo ako je "predpísané" starou generáciou, ktorá odporúča čítať knihy, chodiť na prechádzky do prírody a v pokročilom veku lúštiť krížovky [najnovšie sudoku] pri krbe v 12tich pároch teplých bavlnených ponožiek na húpacom kresle.
-
Hotwire
Addict
uplink suhlas, a k tomu druhemu odstavcu, hovori sa ze "if you enjoy wasting time, was that time really wasted?" 
Dnes mala firma Prosight na našej škole prednášku. Ale vyzeralo to neškodne, nevidel som v danej prezentácií žiadnu "reklamu" alebo sebechválu, bolo to skôr všeobecné "finančné vzdelávanie" mladých ľudí. Prakticky som sa nič nedozvedel, ale bolo to neškodné. O samotnej firme neviem nič, tak sa nechcem vyjadrovať.
PS: Nepripomína vám ich logo Ubuntu?
PS: Nepripomína vám ich logo Ubuntu?
Hensym, logo by malo znázorňovať troch zakladateľov. Tak stručne k predošlím príspevkom. Spoločnosť ProSight sa zameriava hlavne na vzdelávanie v oblasti financií a osobnostného rozvoja. To, že danú spoločnosť prirovnávate k OVB a dalším podobným je pochopitelné, lebo koniec koncov sa zaoberajú podobnou vecou avšak to je len Vaša teória, lebo 95% účastníkov diskusie nevie nič bližšie. Ak áno, tak si to rád vypočujem som otvorený novým myšlienkam, avšak to musí byť aj niečim podložené nie len slovami myslím, počul som a podobne. Rozdiel medzi firmou ProSight (z môjho pohľadu) a dalšími spoločnosťami je hlavne v úplne odlišnom prístupe. Ja osobne nemám žalúdok ponúkať niečo čo by bolo pre mňa, pre mojich známich, pre moju rodinu vrcholne nevýhodné. V spomínanej spoločnosti ťa naučia ako sa vyznať v zmluvách, vedieť rozumne spravovať svoje financie a taktiež môžeš získať manažérske zručnosti a vela iného. To že sa to učíš je jedna vec, ale zišlo by sa to využiť aj v praxi, však ? Ked zistíš ako sa dajú stlačiť poplatky na úplne minimum, čo najviac požiera tvoje peniaze, ked prídeš na to že poisťovňa sa dá úplne obísť a zistíš že ty sám alebo tvoja rodina je v tisícovích stratách tak by som bol blázon ak by som daný produkt využíval aj nadalej. Finančná gramotnosť je naozaj dôležitá a ja si to plne uvedomujem, snažím sa s tým niečo robiť. Dočítal som sa aj niečo o ovplivňovaní... Prepáč, ale ked raz donesiem zmluvu a pred mojimi očami mi preložia text ktorý je napísaný v jazyku normálnemu človeku nezrozumitelnom, vysvetlia pojmi a ukážu mi reálne čísla na vlastnej zmluve na to nepotrebujú vela presviedčania... Ohladne pyramídy... Ak niekto nepozná rozdiel medzi MLM a pyramídou radím prečítať. http://efekt.sk/mlm-a-pyramida A zakončím to aj názorom na vstupný poplatok.. Tiež som si myslel, "boa oni chcú aby som u nich pôsobil, a ešte im mám aj platiť ?!" No ak by to bolo zadramo, vela ludí by si spríjemňovali weekend výletom napríklad do BA, občerstvením v luxusnom hoteli zdarma a podobne, v škutočnosti by o seminár ani záujem nemali. Z tohto hladiska súhlasím, a ruku na srdce že už sme v živote vyhodili aj viac peňazí na rôzne somariny.. Prajem príjemný večer.
TeXeT
TeXeT
Tu je to úplne presne napísané, avšak tam kľudne môžu vynechať jeden z tých názvov a doplniť spojku. Asi takto nejak: "MLM ( multi level marketing ) – sprostredkovanie tovaru, služby zákazníkovi od danej firmy, spoločnosti cez Vás, resp cez Vášho referala a hľadanie vždy nových klientov, za účelom získať od nich peniaze."
Si ty snáď slepý, že nevidíš v tom rovnaké súvislosti?
Mimochodom stále tie isté drísty, ako ste všetci iní, tí čo chcú len dobre pre ľudí a podobné hlúposti.
Si ty snáď slepý, že nevidíš v tom rovnaké súvislosti?
Mimochodom stále tie isté drísty, ako ste všetci iní, tí čo chcú len dobre pre ľudí a podobné hlúposti.
Pán Pinco, je úplne jasné že z niečoho sa žiť musí. Ak ti niekto tvrdil že v proSight sa žije zo vzduchu tak prepáč. Len jednu vec podotknem. Je rozdiel ked sa na poplatkoch a províziách vyplatí 5000E alebo 500E.. Myslím že je rozdiel či zisk poisťovne je 5% alebo 25%... Ak ti to je jedno, tak sa ospravedlňujem.
Uniká mi pointa tvojho príspevku. Pripadá mi to ako súhlas s mojim predchádzajúcim.
V istom zmysle áno súhlasím. Zo vzduchu sa nežije, však ? Aby som povedal aj B, čo vieš bližšie o produktoch prosight ? Tvoja odpoved je Nič. Táto konverzácia nemá význam, lebo kto chce vedieť viac tak si zistí, kto nie tak nie..100 ludí, sto chutí.
Vidím v tom zhodu s ostatnými sprostredkovateľskými firmami, akurát, že vy sa skrývate za vzdelávanie ľudí, pričom podstata toho všetkého je rovnaká ako v OVB, ZFP, Partners Group atď. Vieš to ty, vie to každý vo vašej firme, vie to každý človek, ktorý vie narátať do desať, akurát sa hráte na niečo lepšie.
Je to tvoj názor, ja ti ho neberem. Môj názor je ale iný a bodka.
Myslím si, že pincov názor zdieľa viac ľudí. Minimálne všetci tí, ktorý sa vyjadrili negatívne na adresu danej spoločnosti. A že ich nie je zrovna málo, však že? Mimochodom ak si sem prišiel iba kvôli tomu aby si nás presvedčil o opaku, tak ti poradím aby si nestrácal zbytočne čas. Tu ťažko presvedčíš niekoho, kto má oči otvorené a vie sa riadiť svojím rozumom. Keď budem chcieť poistku, viem si ju zadovážiť aj sám a nájdem si takú, ktorá bude vyhovovať mne. A nie aby vyhovovala nejakému "akože odborníkovi" cez financie, ktorý si naordinuje zmluvu na mieru tak, aby získal čo najvyššiu províziu za klienta.
Negatívne sa vyjadrili len ludia čo o danej firme nevedia absolútne nič včetne teba. Držím teda palce v hladaní poistky/šetriaceho programu, tebe určite ako jednotlivcovi poisťovňa/správcovská ustúpi a dostaneš to najlepšie na trhu. Sila tisícov klientov robí svoje, ale to tebe ako osobe ktorá má prehlad vysvetlovať nemusím. Čo som chcel napísať, som napísal..
TeXeT
TeXeT
-
seth82
Darca
TeXeT: V prvom rade som veľmi rád, že google sem posiela ľudí, aby sme sa mali na čom zabávať 
1. Samozrejme, všetko, čo píšeš, je "z tvojho pohľadu". Citujem ťa: "Ja osobne nemám žalúdok ponúkať niečo čo by bolo pre mňa, pre mojich známYch, pre moju rodinu vrcholne nevýhodné." - ako inak, ty im ponúkaš iba to, čo je výhodné...Toto som počul už toľko krát, že to ani nejdem rátať. V spomínanej spoločnosti ťa určite nenaučia ekonomickému mysleniu a hlavne tomu, že je zbytočné podpisovať to, čo človek nepotrebuje, práve naopak - učia ťa, aby si podpísal všetko s dodatkom "čo ak náhodou" alebo "veď to neuškodí".
Prosight nie je vôbec ničím rozdielny od iných pyramídových štruktúr, ktoré ponúkajú kdejaké "výhodné poistenia" a podobne. Finančne NAOZAJ gramotný človek by sa s Prosightom nedával dokopy, hlavne ak si vie spočítať 2+2. A čo sa týka samotnej pyramídy - už sme to tu vysvetľovali X krát a predpokladám, že už nikoho nebaví sa opakovať. Stačí si prečítať aj iné témy na fóre, napríklad tú, kde jeden člen obhajoval Aloe Vera a tvrdil, že to taktiež s pyramídou nemá nič spoločné.
Ešte jedna vec - ty by si zveril svoje financie do rúk človeku, ktorý nemá odborné ekonomické vzdelanie, ktorý podstúpil zopár prednášok nejakej firmy, ktorá sa zaoberá "finančným poradenstvom", ktorý sa naučil "chápať zmluvy" a teraz už vystupuje ako odborník na finančnú gramotnosť? Lebo ja osobne by som niečo také nikdy nespravil.
Ale páči sa mi, ako si to vo svojom poslednom príspevku pekne zhrnul - negatívny názor na Prosight majú iba tí, ktorí o nej nevedia nič. A tí, ktorí majú na ňu negatívny názor, o nej určite nič nevedia. Pripomína mi to hlavu XXII. Vieš - ja si tiež nemusím dokazovať, že výkaly smrdia, pretože viem, že smrdia aj napriek tomu, že som ich neochutnal a neovoňal. To platí aj pre Prosight, All4Business, OVB, ZFP a podobných "finančných poradcov", ktorí sú v podstate nejakí rýchlokvasení magistri sociálnej práce, traktoristi, vedúci smien a podobne.
Čudujem sa jednej veci - prečo títo všetci finanční "odborníci" ešte nepracujú pre McKinsey, ESMA, Ministerstve financií, Moody's, Standard&Poor's, Fitch, JP Morgan, Goldman Sachs, MorganStanley a podobne, namiesto toho dobrosrdečne a veľkoryso ponúkajú svoje "finančné poradenstvo" všetkým naookolo. Skoro bez benefitu, fakt.
1. Samozrejme, všetko, čo píšeš, je "z tvojho pohľadu". Citujem ťa: "Ja osobne nemám žalúdok ponúkať niečo čo by bolo pre mňa, pre mojich známYch, pre moju rodinu vrcholne nevýhodné." - ako inak, ty im ponúkaš iba to, čo je výhodné...Toto som počul už toľko krát, že to ani nejdem rátať. V spomínanej spoločnosti ťa určite nenaučia ekonomickému mysleniu a hlavne tomu, že je zbytočné podpisovať to, čo človek nepotrebuje, práve naopak - učia ťa, aby si podpísal všetko s dodatkom "čo ak náhodou" alebo "veď to neuškodí".
Prosight nie je vôbec ničím rozdielny od iných pyramídových štruktúr, ktoré ponúkajú kdejaké "výhodné poistenia" a podobne. Finančne NAOZAJ gramotný človek by sa s Prosightom nedával dokopy, hlavne ak si vie spočítať 2+2. A čo sa týka samotnej pyramídy - už sme to tu vysvetľovali X krát a predpokladám, že už nikoho nebaví sa opakovať. Stačí si prečítať aj iné témy na fóre, napríklad tú, kde jeden člen obhajoval Aloe Vera a tvrdil, že to taktiež s pyramídou nemá nič spoločné.
Ešte jedna vec - ty by si zveril svoje financie do rúk človeku, ktorý nemá odborné ekonomické vzdelanie, ktorý podstúpil zopár prednášok nejakej firmy, ktorá sa zaoberá "finančným poradenstvom", ktorý sa naučil "chápať zmluvy" a teraz už vystupuje ako odborník na finančnú gramotnosť? Lebo ja osobne by som niečo také nikdy nespravil.
Ale páči sa mi, ako si to vo svojom poslednom príspevku pekne zhrnul - negatívny názor na Prosight majú iba tí, ktorí o nej nevedia nič. A tí, ktorí majú na ňu negatívny názor, o nej určite nič nevedia. Pripomína mi to hlavu XXII. Vieš - ja si tiež nemusím dokazovať, že výkaly smrdia, pretože viem, že smrdia aj napriek tomu, že som ich neochutnal a neovoňal. To platí aj pre Prosight, All4Business, OVB, ZFP a podobných "finančných poradcov", ktorí sú v podstate nejakí rýchlokvasení magistri sociálnej práce, traktoristi, vedúci smien a podobne.
Čudujem sa jednej veci - prečo títo všetci finanční "odborníci" ešte nepracujú pre McKinsey, ESMA, Ministerstve financií, Moody's, Standard&Poor's, Fitch, JP Morgan, Goldman Sachs, MorganStanley a podobne, namiesto toho dobrosrdečne a veľkoryso ponúkajú svoje "finančné poradenstvo" všetkým naookolo. Skoro bez benefitu, fakt.
Ja nejak nechapem stale to iste dookola omielanie,ze prosight ma nauci ako narabat s peniazmi.Pytam sa,ako?Tym,ze so mnou uzavrie nejaku zmluvu na poistku?Vie mi to niekto vysvetlit?
No ich vzdelávanie pozostáva z toho, že najprv ti predstavia finančný trh, ak by si to náhodou nevedel, ale aj keď vieš, tak ti to porozprávajú, to je jedno. Potom ti spravia finančnú analýzu, kde od teba budú chcieť tvoj cash flow. Hneď potom ti odporuči zrušiť všetky tvoje poistky a sporenia, lebo sú určite nevýhodné a následne ti uzavrie nové. Pokecá pár naučených fráz, ukáže nejaké grafy a kalkulačky, ktoré majú len oni, pretože oni sú jednotka v oblasti finančného poradenstva. Na záver si nezabudne nenápadne popýtať kontakty na iných ľudí, ale všetko vôbec nerobí pre svoju províziu. Oni chcú len dobre pre ľudí a musia predsa aj z niečoho žiť.
Lebo neviem v com to spociva cely tento system,ktory poskytuje OVB,PG,prosight,allfinanz a podobne.Totizto mne to pride take zvlasnte,aby clovek,uvediem priklad,nevedel nic o autach,zajde si do servisu,tam mu daju akesi zaklady a hor sa opravovat auta.Inak by som to bral,ak by sa clovek dostal do banky,a tam dostaval intenzivne mesacne produktove skolenia,ale pochybujem,ze by ho pustili na nieco zlozitejsie,trebars nakup akcii,ci inych sraciek.BTW pzp vie uzatvorit asi kazdy,poznat 5 roznych ponuk,mat tabulku,alebo SW,natukat klientovi a povedat,tak tu vam XX spolocnost ponuka,najnizsiu ciastku.Ale taketo nieco sa da uz aj cez web...