Prvé Lásky

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
midnight_man
Guru
Guru

all

Príspevok od používateľa midnight_man »

uprimnaDUSA napísal:ze sa skoro rano prebudis a dosiroka sa usmejes, mas nejaky plnohodnotnejsi zmysel zit :idea:
najlepsie je ked sa zobudis vedla niekoho koho mas rad :)
mi-chau
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mi-chau »

no mne sa este v jej blizkosti zaspat nepodarilo :oops:
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

uprimnaDUSA napísal:ze sa skoro rano prebudis a dosiroka sa usmejes, mas nejaky plnohodnotnejsi zmysel zit :idea:
Ktory od Teba potom odide spolocne s tym sirokym usmevom...ostatne ved sme to tu uz spominali, odstup, nie uplny, ale len si jednoducho nechat v hlave aj taku zalozku, ze clovece, si stastny, ale nezabudaj, ze toto vsetko fajn moze skoncit. Lebo az to potom pride, bude to lahsie, nie o moc, ale lahsie.
midnight_man
Guru
Guru

all

Vigor napísal:Ktory od Teba potom odide spolocne s tym sirokym usmevom...ostatne ved sme to tu uz spominali, odstup, nie uplny, ale len si jednoducho nechat v hlave aj taku zalozku, ze clovece, si stastny, ale nezabudaj, ze toto vsetko fajn moze skoncit. Lebo az to potom pride, bude to lahsie, nie o moc, ale lahsie.
tomuto sa hovori vypocitavost,,mozno taka zdravsia,,no potom nemozes naplno prezivat ten vztah,,je to bud hop aleebo trop :?
uprimnaDUSA napísal:no mne sa este v jej blizkosti zaspat nepodarilo :oops:
ani mne,,ale chcel by som( nemyslim sex,,alebo daco podobne) v mojich rokoch :D ale proste lentak,,, lezat na gauci pozerat Tv,,a rano sa zobudit s tym ze mam ruku prevesenu cez nu,,,, :oops: :oops: no nejdem dalej lebo sa tu rozidem s tych pocitov :-)
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Vypocitavost? Nie, kdeze. Obozretnost tak to ano. Ak si myslis, ze som vypocitavy budiz, no Ty mna osobne nepoznas, ako ja prezivam vztah. Aj moji znami to o mne vedia. A mozes si byt isty, ze ich prezivam naplno. Ale nejake hop alebo trop? Posobis na mna stale prilis usnivano alebo ako to mam povedat. A mysliet si pocas kazdeho jedneho vztahu, ktory clovek v zivote ma, ze nikdy neskonci, je dost naivne. Jasne, daktore vydrzia, ale ich podiel je iba mizive percento oproti tym, ktore sa niekedy skoncili.

Ja nie som vypocitavy, ale vies aky? Zbabely, pretoze sa bojim tej bolesti, ktora takmer vzdy skor ci neskor pride. To som sa naucil casom, a preto si viem lasku naplno vychutnat, ale sklamanie v nej ma uz tak neboli.
midnight_man
Guru
Guru

all

zase nemusis takym tonom,,, ja som napisal zdrava vypocitavost,,to je rozdiel :wink: nevravim ze si vypocitavy v tom zmysle zlom,,ja to berem je to OK kazdy ma na to svoj navodik...nevravim ze to co robis je zle alebo tak dako,,to nie,len vravim ze ja si nedrzim daky odstup,,jasne keby som ho mal teraz to mam lahsie .. je to nadlho,, vsetko ma svoje za a proti? a ze posobim usnivano? no je to mozne..zavse sa necham uniest sam sebou..hop alebo trop to asi v takom zmysle ze bud si necham odstup a nebudem ten vztah prezivat naplno,,stale tam bude ten odstup(podla mna taka mala nedovera)tym padom budes stale ratat s rozchodom,.alebo sa tomu oddas naplno a riskujes to sklamanie pri rozchode,,nevravim ze ten odstup je zla vec,,proste len ja si to neviem predstavit :wink:
mi-chau
Darca
Darca

kombinovane suhlasim, ale radsej sa v laske sakramentsky sklamem akoby som lasku nemal nikdy zazit. Ja osobne si ten odstup neviem predstavit :roll:
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

uprimnaDUSA napísal:kombinovane suhlasim, ale radsej sa v laske sakramentsky sklamem akoby som lasku nemal nikdy zazit. Ja osobne si ten odstup neviem predstavit :roll:
ono keď prežívaš viac sklamaní za sebou tak zistíľ že to ide aj bez nich...

Ale podstata tu bola v tom že tu týpo opisoval stavy v ICQ apod- keď mu neodpísala 5 minút taxa šiel rozplakať, proste do toho skočil príliš rýchlo... ale taká bola zas asi každá prvá "láska"- ten pocit keď sa chcete od šťastia pomaly roztrhať a kričať okolo seba... Ale čo je veľa to je veľa
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Presne o tom hovorim, co vravi krupica. Ta uplne prva laska bola asi u kazdeho taka, nazvem to pojasena. A dost casto aj pri prvej laske ludia zazili aj prve sklamanie. A je na nich, co si z toho zoberu. Ja som si zobral z toho ten strach, a z toho prameniaci odstup. A odvtedy som sa tak nesklamal. Aj ked samozrejme nevravim, ze sa mi to bude darit vzdy. Mozno ked stretnem tu naozaj pravu, nebudem schpny si ten odstup udrzat. Vravim, ktovie. No aspon zatial viem, ze som ju nestretol.
mi-chau
Darca
Darca

Mam pocit ze po tych sklamaniach a odstupoch clovek prestava byt schopny milovat, ale ja neviem ja som este z tych co sa sklamali len par-krat.
midnight_man
Guru
Guru

all

uprimnaDUSA napísal:Mam pocit ze po tych sklamaniach a odstupoch clovek prestava byt schopny milovat
Jo aj mne to tak pripada,,,cloveku to odpadne od chti uz to nieje take ake byvalo,,proste to zacina byt slabsie
krupica_dnb napísal:keď mu neodpísala 5 minút taxa šiel rozplakať, proste do toho skočil príliš rýchlo
To su tie prve priznaky,,kazdy tym presiel,,normalna vec :)
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Vigor

Príspevok od používateľa forgottten »

Vigor toto pisem Tebe. Nie celkom sa mi pacia niektore Tvoje nazory. Byt obozretny, lebo ocakavame moznu bolest z rozchodu a teda neprezivat vsetko dokonale? Tvoja partnerka by sa mohla urazit a keby sa to aj stalo, necudoval by som sa... Vsetko nieco stoji a Ty sa mas snazit, aby to co sa preziva pri laske nikdy neskoncilo a bojovat o to, aby sa to udrzalo a nie hľadieť na to, čo hrozí. Musíš sa v tomto smere trocha správať ako rómovia (žiť v momente, nepozerať do budúcnosti). Ono samotné také rozmýšľanie ohrozuj vzťah, čo si ja myslím. Užívaj si. Nie je to žiaden sen. Je to krásne a je to reálne. Musíš veriť, že to nikdy neskončí, ak chceš, aby to tak aj naozaj bolo. A človek nemôže cítiť len príjemné veci. Prestane ich vnímať ako príjemné, ale ako normálne. Musíš cítiť aj zlé veci, aby si vedel, že tie druhé sú dobré. Ako môžeš cítiť, aké je teplo, keď si nikdy necítil zimu? Kontrast je dôležitý. Zlo i dobro spolu kontrastujú (BTW, môžno som sa zamotal mimo tému, ak áno ospravedlňujem sa.).

Vigor, ži lásku tak, ako keby nikdy nemala skončiť a budeš ju vnímať plnými dúškami. Dievčatá a ženy nie sú ako Ty, také, že chcú len oťukávať a skúšať vzťahy a dávať si pozor na rozchody. Túžia po vzťahu dlhodobom, po deťoch a po láske a my im ju musíme dať ako keby sme mali byť už len s "ňou" a s nikým iným. Neverím, že tiež len prežívaju lásku pre to krásne a popritom sú aj obzretné, lebo raz príde koniec. Určite chcú muža navždy...

(Viem možno sa Ti nechce byť s jednou navždy :P a že je veľmi málo pravdepodobné, že budeš mať lásku na celý život. A teda odporúčam toto. Nikdy si nikoho nebrať. Iba keby to malo ohroziť vzťah a sme si istý, že za to stojí. Radšej sa nebrať. Žiť spolu, ale nebrať sa. Ale to je už do inej témy)
krupica_dnb napísal:ono keď prežívaš viac sklamaní za sebou tak zistíľ že to ide aj bez nich...

Ale podstata tu bola v tom že tu týpo opisoval stavy v ICQ apod- keď mu neodpísala 5 minút taxa šiel rozplakať, proste do toho skočil príliš rýchlo... ale taká bola zas asi každá prvá "láska"- ten pocit keď sa chcete od šťastia pomaly roztrhať a kričať okolo seba... Ale čo je veľa to je veľa
ona ICQ nemá, šlo o to, že som ju nevidel z oči voči komunikáciu cez internet neuznávam. A status y sa pochopiteľne občas preháňajú, nechcel som plakať... robíš zo mňa blba :roll:
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Vigor

mimkorn napísal:Vigor toto pisem Tebe. Nie celkom sa mi pacia niektore Tvoje nazory. Byt obozretny, lebo ocakavame moznu bolest z rozchodu a teda neprezivat vsetko dokonale? Tvoja partnerka by sa mohla urazit a keby sa to aj stalo, necudoval by som sa... Vsetko nieco stoji a Ty sa mas snazit, aby to co sa preziva pri laske nikdy neskoncilo a bojovat o to, aby sa to udrzalo a nie hľadieť na to, čo hrozí. Musíš sa v tomto smere trocha správať ako rómovia (žiť v momente, nepozerať do budúcnosti). Ono samotné také rozmýšľanie ohrozuj vzťah, čo si ja myslím. Užívaj si. Nie je to žiaden sen. Je to krásne a je to reálne. Musíš veriť, že to nikdy neskončí, ak chceš, aby to tak aj naozaj bolo. A človek nemôže cítiť len príjemné veci. Prestane ich vnímať ako príjemné, ale ako normálne. Musíš cítiť aj zlé veci, aby si vedel, že tie druhé sú dobré. Ako môžeš cítiť, aké je teplo, keď si nikdy necítil zimu? Kontrast je dôležitý. Zlo i dobro spolu kontrastujú (BTW, môžno som sa zamotal mimo tému, ak áno ospravedlňujem sa.).

Vigor, ži lásku tak, ako keby nikdy nemala skončiť a budeš ju vnímať plnými dúškami. Dievčatá a ženy nie sú ako Ty, také, že chcú len oťukávať a skúšať vzťahy a dávať si pozor na rozchody. Túžia po vzťahu dlhodobom, po deťoch a po láske a my im ju musíme dať ako keby sme mali byť už len s "ňou" a s nikým iným. Neverím, že tiež len prežívaju lásku pre to krásne a popritom sú aj obzretné, lebo raz príde koniec. Určite chcú muža navždy...

(Viem možno sa Ti nechce byť s jednou navždy :P a že je veľmi málo pravdepodobné, že budeš mať lásku na celý život. A teda odporúčam toto. Nikdy si nikoho nebrať. Iba keby to malo ohroziť vzťah a sme si istý, že za to stojí. Radšej sa nebrať. Žiť spolu, ale nebrať sa. Ale to je už do inej témy)
Hmm, tak len na uvod. Od toho aby si ma poznal mas este peknu dialku, preto niektore Tvoje zavery su dost nepresne. Asi sme sa nepochopili, ja niesom typ, ktory strieda jednu za druhou a nic k nim neciti.

A k veci. Za prve, naozaj nepotrebujem aby si ma Ty poucoval ako mam prezivat lasku. Kto ma pozna vie, ze ja som velmi citlivy na ludske vztahy, vsetky ich naplno prezivam a citim ich. Ci uz ide o kamaratske vztahy alebo partnerske. Ak si myslis, ze to, ze som opatrny moje city znizuje tak si riadne mimo. Pozri ja som ina osobnost ako Ty. To, ze sa do mna nedokazes vcitit a nevies si moj pristup predstavit chapem, preto sa s Tebou ani nejdem hadat. Ale mal by si respektovat jedno, a sice, ze Tvoj pristup a moj, ani jeden nie je vyslovene spravny. Je moj resp. Tvoj a su oba spravne. Ja som tu popisal moj. Suhlasim s Tebou s tym kontrastom, a len tak aby so Ta doplnil, ja viem dobre co je to sklamanie. Cize poznam obe stranky, aj dobru aj zlu a preto si to stastie viem velmi vazit.

Inak, ked mi budes odpisovat, odpusti si hovorit mi co musim. Napis, co by som podla Teba mal, ale nie co musim. Detail, ale dost ma stve. Lebo potom posobis akoby si tu rozdaval nazor ako lubit, pritom laska je asi ta najindividualnejsia vec na svete, a kazdy ju preziva po svojom, a ak si Ty myslis, ze len ten Tvoj sposob je spravny, tak sa velmi mylis.

A este dodatok, preco si myslite, ze ked ste obozretni neda sa laska prezivat naplno? Na jednej strane pisete, ze si to nedokazete predstavit mat tu obozretnost, ale na druhej strane viete ako to clovek preziva...prosim Vas. Ved sa motate. Ja som zazil tu prvu lasku, prezival som ju naplno a sklamal som sa. Toho sklamania sa bojim stale, a preto som obozretnejsi, no lasku viem stale prezivat rovnako ako tu prvu. Viete, ta obozretnost sa neprejavuje nejako tak, ze ako sa spravam k holke. Ak si to myslite tak pozor, velky omyl. Ta obozretnost je v mojej hlave, a to mi pomaha, lebo ja uz viem, ze veci sa menia, vsekto na svete sa meni, aj ludske city. A potom co som si to uvedomil, som aspon ciastocne chraneny pred sklamanim, no stale viem lasku prezivat naplno.
Lúšťa
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lúšťa »

Prva laska... najkrajsi a zaroven najbolestivejsi "okamih" zivota... ked ste skutocne prezivali prvu lasku bolo to nieco krasne najkrajsie co moze byt, Ja osobne som myslela ze to moze byt aj na dlhsiu dobu..moja prva laska trvala vyse dvoch rokov a zistila som ze ma aj trpke prichute ktore som po roku a pol nevedela.. teraz mam na lasku stale krasny nazor...no mam strach z nej..bojim sa... je to blbost viem no stale milujem tu prvu lasku..a neviem ako mam zabudnut :(... a prestat milovat..a co viem Uz nikdy nebudem milovat viac ako som milovala tuto osobu NIKDY... clovek nech si mysli co chce PRVA je a bude vzdy PRVA..ako mi povedal jeden super clovek. zabudnes na to aka bola druha tretia stvrta laska ale nikdy nezabudnes aka bola prva laska ,... :cry: .. prva laska je vynimocna uz len preto ze je PRVA
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa forgottten »

Vigor napísal:
Inak, ked mi budes odpisovat, odpusti si hovorit mi co musim. Napis, co by som podla Teba mal, ale nie co musim. Detail, ale dost ma stve. Lebo potom posobis akoby si tu rozdaval nazor ako lubit, pritom laska je asi ta najindividualnejsia vec na svete, a kazdy ju preziva po svojom, a ak si Ty myslis, ze len ten Tvoj sposob je spravny, tak sa velmi mylis.
To mas pravdu, len vies ako to myslim samoska ze Ti nic nekazem, vravim ze musis, ale myslim tym ze by si mal ak chces viac, podla mna. Pochopitelne, mozem hovorit stale za kazdou vetou podla mna, ale ked to nenapisem, nemusis to brat ako utok. A ja sa snazim do ludi vcitit, len po internete to nie je take lahke... lebo co sa tu pise tri hodiny, sa moze inde povedat za par sekund, teda normalna konverzacia dokaze obsiahnut ovela viac. Nechcem aby si mal pocit, ze som Ta atakoval, ak si mal pocit ze to tak vyznelo, to moze byt sposobene tym, ze som v rozhovoroch neopatrny, nevsimaj si to prosim.
slniecko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa slniecko »

ja sa nad tym zamyslam furt preco prave prvalaska co je na nej take vynimocne preco na tu prvu lasku nikdy nezabudneme?aj ked nie vzdy dopadne dobre?vzdy na nu spominame v dobroma lebo zlom. preco to by som aj ja rada vedela preco prva laska preco kto vie preco asi preto ez prvykrat pocitis ako to ej ked niekoho milujes :)
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

slniecko napísal:ja sa nad tym zamyslam furt preco prave prvalaska co je na nej take vynimocne preco na tu prvu lasku nikdy nezabudneme?aj ked nie vzdy dopadne dobre?vzdy na nu spominame v dobroma lebo zlom. preco to by som aj ja rada vedela preco prva laska preco kto vie preco asi preto ez prvykrat pocitis ako to ej ked niekoho milujes :)
lebo je prvá, lebo je čistá a nevinná... každá ďalšia už je ovplivnená tými predchádzajúcimi, človek s nej čerpa a viac-menej v láske kalkuluje pričom si to ani nemusí uvedomovať, proste už mal s laskou skúsenosti, niečo sa s nej poučil a bere si s toho to čo potrebuje, no to neplatí pri tej prvéj, preto píšem nevinná a čistá...
midnight_man
Guru
Guru

all

Te-wei napísal:každá ďalšia už je ovplivnená tými predchádzajúcimi, človek s nej čerpa ....proste už mal s laskou skúsenosti, niečo sa s nej poučil a bere si s toho to čo potrebuje,
Myslim ze tuto kolega to vystihol prefektne,,, davam za pravdu!
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

mimkorn napísal:To mas pravdu, len vies ako to myslim samoska ze Ti nic nekazem, vravim ze musis, ale myslim tym ze by si mal ak chces viac, podla mna. Pochopitelne, mozem hovorit stale za kazdou vetou podla mna, ale ked to nenapisem, nemusis to brat ako utok. A ja sa snazim do ludi vcitit, len po internete to nie je take lahke... lebo co sa tu pise tri hodiny, sa moze inde povedat za par sekund, teda normalna konverzacia dokaze obsiahnut ovela viac. Nechcem aby si mal pocit, ze som Ta atakoval, ak si mal pocit ze to tak vyznelo, to moze byt sposobene tym, ze som v rozhovoroch neopatrny, nevsimaj si to prosim.
Ved pohoda, problem nemame ziadny :) .

No ale fakt Te-wei to tu napisal paradne, prva laska je prva, nepoznana, nicim neovplyvnena a prave preto neopakovatelna. Az clovek zazije lasku viackrat, vzdy si z toho nieco zoberia, iste skusenosti...vlastne o tom som tu uz popisla dost :) .
midnight_man
Guru
Guru

Vigor napísal:Az clovek zazije lasku viackrat, vzdy si z toho nieco zoberia, iste skusenosti
Preto vacsinou prve laska troskotaju,,pre neskusenost ---podla mna no
Napísať odpoveď