Psíčkari
Re: Psíčkari
Mne sa zdá, že tu skôr zlyháva zákon o udeľovaní zbrojného preukazu. Ak je to tak, že problém je, že polovníci sú všetci ***** - a ja netvrdím, že to tak je - tak potom problém je ako nezodpovedný človek dokáže prejsť psychotesty a dostať poľovný zbrojný pas, ktorý je považovaný za ten akože ľahší, hoci v dôsledkoch je to tak, že guľovnica je ďaleko ďaleko nebezpečnejšia ako krátka guľová zbraň nejakého prťavého kalibru hoci trebárs na A-čko.
Muffi: V zakone o psoch sa pise
Ja svojho psa na voditku udrzim, v lese si nikdy nedovolim pustit ho. Ale ako som spominal mame luku, casto je nevykosena a a vyska travy je castokrat taka, ze vidim len chvost svojho psa. Pustim ho, ak nema nic "lepsie" tak ma pocuva ale co ak je v tej trave srnka? Ja ju nevidim a ked si ju vsimne moj pes mozem ist akurat tak vies kde. Zacne ju nahanat, ja ho sice privolam ale posluchne az na 3-4 krat co moze pri jeho rychlosti znamenat asi 300m"psovod musi zvladat svojho psa fyzicky alebo psychicky"
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
110mat110 napísal:Pustim ho, ak nema nic "lepsie" tak ma pocuva ale co ak je v tej trave srnka? Ja ju nevidim a ked si ju vsimne moj pes mozem ist akurat tak vies kde. Zacne ju nahanat, ja ho sice privolam ale posluchne az na 3-4 krat co moze pri jeho rychlosti znamenat asi 300m
begbeee
Problém je na úrovni slovenského poľovníckeho zväzu, pretože poľovníci sú veľmi málo ak nie vôbec sankcionovaný. Robia si na poľovačkách, čo chcú. Keď príde nový člen do združenia, obvykle sa veľmi rýchlo a rád prispôsobí týmto návykom.
Veď predsa existuje kniha návštev revíru, kde musí byť každý poľovník v čase návštevy zapísaný. Rovnako sú ohlásené spoločné poľovačky, brigády... Jednoducho napr. prísť na spoločnú poľovačku a dať občas fúkať.
Rybárov napr. kontrolujú často aby nechytali mimo povolených hodín. Včera to bolo tuším aj v správach. No poľovníkov v združení podľa mojich skúseností nekontroluje nikto.
Áno, určite máš pravdu, že taká "guľovnica" v .308 Winchester môže byť potenciálne nebezpečnejšia ako 9 mm Luger. Rovnako je však potenciálne nebezpečnejšie ťažké SUV pri dopravnej nehode.Takže toto ako problém nevidím.
Psychotest ti neodhalí to, či si niekto v budúcnosti napr. nevypije keď má so sebou zbraň.
Čo sa týka vydávania ZP tak by som skôr zvýšil požiadavky na previerku žiadateľa ako na psychotesty. Zistiť v akých kruhoch sa pohybuje v poslednej dobre a iné. Ale to je na inú tému
No to vyzerá, že táto téma bude onedlho neaktuálna
http://www.aktuality.sk/clanok/189454/k ... ek-a-psov/
http://www.aktuality.sk/clanok/189454/k ... ek-a-psov/
Som si takmer istý, že to prejde. Osobne sa nebránim kompromisu, aby sa trebárs nestrieľali označené psy s obojkom, na vôdzke s majiteľom. Ale režim streľby na psy bez vôdzky by mal zostať zachovaný.
Podľa toho rozhovoru, nebude možno "len tak" zastreliť ani psa viac ako 50 metrov od majiteľa, "lebo čo ak náhodou iba zabehol", tak to sa mi teda nepáči...
Podľa toho rozhovoru, nebude možno "len tak" zastreliť ani psa viac ako 50 metrov od majiteľa, "lebo čo ak náhodou iba zabehol", tak to sa mi teda nepáči...
Podľa toho rozhovoru to zatiaľ vyzerá, že psa s obojkom nebude možno odstreliť vôbec, lebo stále mohol "iba zabehnúť".
Myslím si že ľudia by len všetko zastrelili. Za chvíľu to bude tak, ak ti odbehne dieťa a nemá kolok zavrú ho do detského domova.
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
A co ako? Majitel dal predsa jasne pokyny, ze pes ma ostat na retazi, lebo je agresivny. Napriek tomu ho na vlastnu zodpovednost odviazala a sla vencit.
To je to iste, ako keby prestrcim v ZOO ruku cez plot, lebo chcem pohladkat tigra. Ked mi tu ruku odhryzie, tak obvinim ZOO, ze tam maju agresivneho tigra.
ono to je tak, že guľovnica je dlhá zbraň a tým pádom ju ani tak ľahko neskryješ a navyše ani do nej nenarveš toľko nábojov ako do pištole ... čiže tá je nebezpečnejšia tak akurát pre tých, čo majú nepriestrelnú vestu, ináč pištoľou napáchaš viacej škody na ľudských životochbegbeee napísal:...guľovnica je ďaleko ďaleko nebezpečnejšia ako krátka guľová zbraň nejakého prťavého kalibru hoci trebárs na A-čko.
-
evilbanana
Medium Star
Troska aj ja napisem kedze mam amer. stafforda fenku 5. rok.
Musim zaklopkat ze sa mi zatial nic nestalo teda ani druhemu. Ide o to ako toho psa socializujete.
Nechapem ludi co si kupia psov ako stafford, pittbul ktorí potrebuju stale pozornost urmernovanie a kontakt s clovekom (samozejme aj ostatní psi) ale naco si ludia kupia psa ked ho maju zavreteho na dvore alebo na retazi to je tiez troska odveci mat psa na retazi . Jasne ze ten pes zdivocie ked v zivote nebol v spolocnosti inych psov alebo ludi.
Po dalsie vychadzky. Osobne som to robil kedysi aj ja ale teraz to nenavidim. Neznasam ludi ktorí maju psa na volno.. Preboha ved voditko 7 metrove stoji hadam ani nie 10€ a ked mate na takomto voditku psa, tak ho mate stale pod kontrolou a moze si odbehnut daleko ako len chce.. Potom sa stavaju nehody polovnici Vs psickar a to mam na polovnikov svoj nazor.. alebo bitky psov, ublizenia psov sliepkam mackam a inym zvieratam a nakoniec aj cloveku.
Musim zaklopkat ze sa mi zatial nic nestalo teda ani druhemu. Ide o to ako toho psa socializujete.
Nechapem ludi co si kupia psov ako stafford, pittbul ktorí potrebuju stale pozornost urmernovanie a kontakt s clovekom (samozejme aj ostatní psi) ale naco si ludia kupia psa ked ho maju zavreteho na dvore alebo na retazi to je tiez troska odveci mat psa na retazi . Jasne ze ten pes zdivocie ked v zivote nebol v spolocnosti inych psov alebo ludi.
Po dalsie vychadzky. Osobne som to robil kedysi aj ja ale teraz to nenavidim. Neznasam ludi ktorí maju psa na volno.. Preboha ved voditko 7 metrove stoji hadam ani nie 10€ a ked mate na takomto voditku psa, tak ho mate stale pod kontrolou a moze si odbehnut daleko ako len chce.. Potom sa stavaju nehody polovnici Vs psickar a to mam na polovnikov svoj nazor.. alebo bitky psov, ublizenia psov sliepkam mackam a inym zvieratam a nakoniec aj cloveku.
Ono najhorsie je, ze tomu majitelovi ani nic nemozete povedat. Lebo ked mu poviete, aby si toho psa nejakym sposobom zabezpecil a zobral k sebe, aby nebehal kade-tade, este sa na vas pozrie ako na blazna, ze ci vam nesibe nahodou.
Majitelia psíkov ťa presvedčia, že áno, šibe.
No a to je prave ten najvacsi problem. Ale ako ako sa vravi- "Aky pan, taky pes." Kto si ako vychova, tak bude mat.
Psičkári verzus ostatní. Problémové spolunažívanie
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
http://www.ta3.com/clanok/1056022/polov ... canka.html
Doporučujem diskusiu pod článkom. Podľa mňa väčšina ľudí z diskusie nie je úplne pri zmysloch.
"Pes je príroda."
"Pes > človek."
Nehovorím, že ten poľovník bol v práve, ale čo ma najviac dostáva je práve tá diskusia a názory psíčkarov.
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
http://www.ta3.com/clanok/1056022/polov ... canka.html
Doporučujem diskusiu pod článkom. Podľa mňa väčšina ľudí z diskusie nie je úplne pri zmysloch.
"Pes je príroda."
"Pes > človek."
Nehovorím, že ten poľovník bol v práve, ale čo ma najviac dostáva je práve tá diskusia a názory psíčkarov.
Toto sú ale väčšinové názory, teda hlavne na internete. Mňa tam pobavilo "keď som ešte bola tehotná vtedy som tu s nimi chodila"
Proste odsuňme stranou fakt, že jej tam behali voľne pustené psiská ktoré tam vonkoncom nemajú čo hľadať a upozornime divákov, že ona tam chodila aj keď bola tehotná, akoby poľovníci číhali rovno na jej nenarodené dieťa