Psychologické hry

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Psychologické hry

Príspevok od používateľa ephramko »

Pinhead napísal:Kde podľa podľa mňa hodnotíš a hráš sa na súdruha psychológa??? To by chcelo trochu sebareflexie, nie??? Že by to bolo tým, akým spôsobom si písal napr. s Grimom??? Mne to prišlo ako dosť direktívny spôsob komunikácie.... A ako možno budúci psychológ isto vieš, čo je to dedukcia.... Takže práve na základe spomínaného aj iných príspevkov som prišiel k tomuto záveru (inak povedané, dal som si dve a dve dokopy).....
vycital si mi a aj stale vycitas, ze sa hram na velkeho pana psychologa, ktory uhadne kto aky je na zaklade par blbych obrazkov a otazok...a povies mi, kde som take nieco ja tvrdil? alebo kde som hodnotil odpovede??? ...pokial viem, tak grim nebol schopny dodrzat pravidla tej psychologickej hry, pricom miesto toho aby si dokladne precital moj prispevok, tak ma zacal napadat, na co som ho jasne upozornil, ze ked nechce, tak tu hru hrat nemusi, nech zbytocne nespamuje a nech necha priestory tym co to skusit chcu...toto beries ako pristup velkeho pana psychologa ktory hada podstatu ludi na zaklade 1 obrazka a otazok, na ktore grim nebol schopny odpovedat ???
direktivny sposob komunikacie ??? hra ma svoje pravidla, ked ich nedodrzujes, tak ani nemozes ocakavat nejaky vysledok a nie este sa rozculovat nad inymi, co pravidla pochopili...upozornil som ho, ze to nie je povinne a nemusi tu hru hrat...pokial toto beries ako direktivny sposob komunikacie, tak na to ti poviem tvoju oblubenu vetu "ja to tak nevnimam, takze chyba bude asi niekde inde, ale nie vo mne"...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

ephramko napísal:povies mi, kde ja niekoho na zaklade tejto hry hodnotim a kde sa hram na velkeho pana psychologa ????
...ale mňa si v SS hodnotil...ako idiota a imbecila, alebo tak nejako si to napísal...
ephramko napísal:....tato tema sa vola psychologicke hry, dal som sem jednu psychologicku hru o socialnej percepcii a to je asi tak vsetko...
...ak ide o hru, stále nevieme, čo je jej cieľom. Dáš sem obrázok a my ti napíšeme odpovede na otázky a to je všetko...my chceme nejaký záver z tých odpovedí. Alebo niečo na čo si prišiel...v mojom prípade som z teba po pol hodine naťahovania sa o odpovede vo včerajších SS vypáčil aspoň to, že z mojich odpovedí si zistil, že som imbecil a idiot...ale to si sa zmýlil...nevieš správne odhadnúť človeka...
ephramko napísal:pokial viem, tak grim nebol schopny dodrzat pravidla tej psychologickej hry
...a ktoré pravidlo som porušil? Vidím, že to budeme musieť prebrať takto verejne, lebo tebe to v konverzácii cez SS asi nebolo dosť dobre vysvetlené...
ephramko napísal:a otazok, na ktore grim nebol schopny odpovedat ???
...ja som ti odpovedal...nikde sa nepíše, že nemožno odpovedať otázkou...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

milujem, ked hlupy clovek sa za kazdu cenu bije, ze ma pravdu, pritom ani nepochopil ironiu...chces sem davat tie spravy verejne? tak prosim, len ich sem daj...

najprv mi pol hodinu posielas spravy plne urazok, vulgarizmov, vyhrozovania, s velkymi cervenymi pismenami ako keby si na mna krical, lebo som vraj idiot, ktory ani nevie presne urcit pravidla...po pol hodine sme zistili, ze ten idiot a ignorant si ty, lebo si nevedel, ze ked je na obrazku viacero osob, ze ktoru si mas vybrat, pritom hned na zaciatku v tejto teme som to jasne pisal, ze si mozno vybrat 1 osobu alebo aj viacero...pricom si ma zase obvinil, ze klamem, ze som to do tej temy dopisal a zase si mi poslal nadavky...potom si mal este tu drzost poslat mi spravu s tvojimi odpovedami na otazky k fotografii, a chcel si odomna nejake vyhodnotenie...co si sakra o sebe myslis??? najprv ma tu urazas, potom mi posielas spravy s vulgarizmami a po tom vsetkom mam ja este pre teba nieco robit ???? ...tak som ti napisal, ze teba som uz vyhodnotil, si idiot a ignorant, ktory si nevie precitat zadanie a potom sa ide bit o pravdu, s plnou hubou nadavok...na co mi prisla dalsia sprava s vycitkami a urazkami, tak som uz neodpisal...

ty si mi odpovedal otazkou, ano otazkou by sa kludne mohlo odpovedat, ale takouto ???? pokladas to za relevantne ?
"E:aky je ten clovek na fotografii ?
Grim:Ktorý konkrétne?
E:na co prave teraz mysli ?
Grim:Ktorý konkrétne?
E:preco to robi ?
Grim:Ktorý konkrétne?"

grim ty v sebe nemas kusok sebaucty, ohladuplnosti...pri nasom rozhovore sme sa jasne dostali k tomu, ze si si neprecital zadanie a z toho dovodu si mi nadaval, posielal spravy plne vulgarizmov...potom si zistil, ze predsa len chyba bude na tvojej strane, pretoze si to nepochopil TY, aj ked to tam bolo jasne dopredu napisane...pricom po nejakej dobe nadavania mi, som ja uz bol riadne rozculeny a nemal sa chut s tebou bavit...kazdy normalny clovek, po zisteni ze islo o jeho chybu, by si to uvedomil a OSPRAVEDLNIL SA, hlavne keby sa potom este dalej chcel s tym clovekom bavit...a ty ???? este ma obvinis, ze som klamar, znova chces hrat tu hru pricom mi posielas svoje odpovede a potom sa este cudujes, ze ta poslem do prdele...
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

klud ste ako male deti...kto dalej docura

je pravda ze vysledok vobec nebol stanoveny, add2 je pravda ze obrazky su stupidne add3 na kazdy jeden obrazok mozem odpovedat 10x a stale rozne

cize toto nepovazujem za psychologicku hru z ktorej odpoved je variabilna a taktiez aj jej posudok raz ma urcis za debila inokedy za inteligentneho cloveka...

Grim ephramko obaja mate chybu pretoze jeden nevysvetlil a druhy nepochopil/nedocital

to co ste si pisali na SS je SS nie na verejne
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

toto ale nebola psychologicka hra, ktora ma urcovat inteligenciu, preto sa z nej neda ani povedat ci si debil alebo nie...ja neviem, vsetci si tie psychologicke hry predstavujete ako nejake monopoly, kde jeden vyhra a ostatni prehraju...

cielom hry bol trening socialnej percepcie, sledovat vase osobne nazory na danych ludi, schopnost "citat", a uz som ti raz povedal, ze prave o tie SUBJEKTIVNE odpovede ide ! pretoze sa v nich odraza tvoj aktualny psychicky stav, nalada, tvoje hodnoty, motivy a predsudky...nasledne by si si porovnal svoje odpovede s odpovdami inych ludi, pricom cielom bolo zamyslenie sa nad svojimi odpovedami, co sposobilo ze si odpovedal prave tak a niekto uplne opacne...
cielom hry nebolo vytvorit psychologicky profil vasej osobnosti, resp. urcit vase IQ...to sa na zaklade 3 otazok o 1 fotografii ani neda...
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ephramko napísal:toto ale nebola psychologicka hra, ktora ma urcovat inteligenciu, preto sa z nej neda ani povedat ci si debil alebo nie...ja neviem, vsetci si tie psychologicke hry predstavujete ako nejake monopoly, kde jeden vyhra a ostatni prehraju...

cielom hry bol trening socialnej percepcie, sledovat vase osobne nazory na danych ludi, schopnost "citat", a uz som ti raz povedal, ze prave o tie SUBJEKTIVNE odpovede ide ! pretoze sa v nich odraza tvoj aktualny psychicky stav, nalada, tvoje hodnoty, motivy a predsudky...nasledne by si si porovnal svoje odpovede s odpovdami inych ludi, pricom cielom bolo zamyslenie sa nad svojimi odpovedami, co sposobilo ze si odpovedal prave tak a niekto uplne opacne...
cielom hry nebolo vytvorit psychologicky profil vasej osobnosti, resp. urcit vase IQ...to sa na zaklade 3 otazok o 1 fotografii ani neda...

a tu je to naco narazam prave preto je tazko povedat co tym autor sleduje/skuma (:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Hmm ja odpoviem na vsetky obrazky. Ti potmavsi akurat dosexovali. Myslia na sex. Aki su? Sexualne aktivni. Pani s radiom pocuva sexualne pribehy co kedysi bezali na funku. Aka je? Je smutna, lebo uz nie je sexualene aktivna. Mysli na to ake by bolo mat zase sex. Popravovani myslia na to ze si pred smrtou uz nezasexuju, a kati sa tesia ako si vecer zasexuju.

Co si sa o mne dozvedel? :lol:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

velmi vtipne :smt059 citas vela Freudovych knih, alebo zijes v celibate, alebo oboje... :D
slovak125
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa slovak125 »

lollo napísal:toto je velmi nejednoznacne pretoze z obrazku nevies identifikovat nic max mozes povedat svoj subjektivny nazor ktory moze byt uplne mylny... pozries sa na to o hodinu a povies zase nieco ine...a vela veci sa tu daju domyslat... a kombinovat...

pozeral som ti tie fotky co si dal, vela ludi to tak nepovazuje ze to ozaj tak musi byt napr ja mam skrizene ruky ked mi je zima a co povies ze sa obranujem? prave preto hovorim ze to chce trosku viac ako len stupindy obrazok ktory nevravi nic max tvoj subjektivny nazor
samozrejme nevies nic o reci tela... z reci tela sa daju vycitat aktualne postoje objektu....

k tym skrizenym rukam... skryzene ruky su gesto obrany, nesuhlasu, negativnych postojov a pod. Gesta musime VZDY VNIMAT V SUBOROCH. To znamena, ze nie kazde gesto samostatne ale gesta spolu. A samozrejme aj podmienky v akych je objekt. T.j. ked je clovek sam na autobusovej zastavke a je -10 °C , tak mu je proste zima a ziadna obrana. To je hned na zaciatku kazdej knizky o reci tela.

Ephramko tie prve 2 obrazky nie su velmi dobre, pretoze mozes vycitat aktualne pocity a myslienky pomocou reci tela. Tak to velmi suvis nema s osobo cloveka, ktory ich opisuje. Ten treti tiez nie je velmi vydareny. Ludia, ktorych idu obesit asi nemyslia na vcerajsiu veceru... Pravdepodobne premyslaju ci sa tomu nemohli vyhnut, ci este nie je sanca na zachranu, mozno cakaju na zazrak, rozmyslaju co bude potom... Ten popravca moze byt bud uplne zanieteny a veri co robi alebo premysla ci je spravne co robi a ci ich nema zachranit... Samozrejme nemozeme vediet za co budu popraveni.
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

slovak125 napísal:
samozrejme nevies nic o reci tela... z reci tela sa daju vycitat aktualne postoje objektu....

k tym skrizenym rukam... skryzene ruky su gesto obrany, nesuhlasu, negativnych postojov a pod. Gesta musime VZDY VNIMAT V SUBOROCH. To znamena, ze nie kazde gesto samostatne ale gesta spolu. A samozrejme aj podmienky v akych je objekt. T.j. ked je clovek sam na autobusovej zastavke a je -10 °C , tak mu je proste zima a ziadna obrana. To je hned na zaciatku kazdej knizky o reci tela.

Ephramko tie prve 2 obrazky nie su velmi dobre, pretoze mozes vycitat aktualne pocity a myslienky pomocou reci tela. Tak to velmi suvis nema s osobo cloveka, ktory ich opisuje. Ten treti tiez nie je velmi vydareny. Ludia, ktorych idu obesit asi nemyslia na vcerajsiu veceru... Pravdepodobne premyslaju ci sa tomu nemohli vyhnut, ci este nie je sanca na zachranu, mozno cakaju na zazrak, rozmyslaju co bude potom... Ten popravca moze byt bud uplne zanieteny a veri co robi alebo premysla ci je spravne co robi a ci ich nema zachranit... Samozrejme nemoze vediet za co budu popraveni.

ale aj tak to sa neda len takt ze super waw toto je presne ono, to by si daneho cloveka musel poznat a vediet ako sa sprava normalne a ako sa sprava v kritickych situaciach a vnimat ako sa sprava resp aku ma mimiku, gesta, postoj, atd to nie je len tak ze idem po ulici a rozpravam aky je ten clovek....a zase nie si ani ty ani ja na tolko skuseny aby si vedel povedat co prave myslim alebo chcem vyhadrit, cize aj tak je to o hovne aj keby sme sa normalne rozpravali a mal by som prekrizene ruky bral by si to ako nieco zvlastne? aj keby som ti odpovedal kladne a dajme tomu uzavrel obchod?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

cela ta hra spocivala iba v treningu socialnej percencie, nic viac...nie je to monopoly, cize aj ked dvaja uzivatelia povedia presne opacny nazor na dane osoby na obrazku, mozu mat obaja pravdu a "vyhrat"...pretoze o to v tejto hre ide, povedat svoj subjektivny nazor na dane osoby na obrazku podla tych otazok a co najlepsie sa snazit "odhadnut" tu osobu/osoby...
a socialna percepcia neprebieha len na tom, v akej polohe ma ten clovek ruky, ano na tej fotke je to dominantny znak, ale nemal by si sa tocit len okolo neho...pretoze za realnej situacie by si vnimal aj niekolko desiatok znakov, vacsinu z nich by si si ani neuvedomil...

prave na to sluzila ta hra, zamysliet sa nad socialnou percepciou, co vsetko vnimame o druhych osobach v ramci prveho dojmu...ktore zalezitosti vnimame a mozno si ich ani neuvedomujeme, lebo toto nie je realna situacia, preto mas cas sa nad tym zamysliet...v realnej situacii by si hned svoje spravanie prisposobil na zaklade prveho dojmu, tvoj mozog by bol doslova zahlteny mnozstvom podnetov a preto by si nemal cas sa zamyslat nad takymito vecami...
slovak125
Light Expert
Light Expert

lollo napísal:
ale aj tak to sa neda len takt ze super waw toto je presne ono, to by si daneho cloveka musel poznat a vediet ako sa sprava normalne a ako sa sprava v kritickych situaciach a vnimat ako sa sprava resp aku ma mimiku, gesta, postoj, atd to nie je len tak ze idem po ulici a rozpravam aky je ten clovek....a zase nie si ani ty ani ja na tolko skuseny aby si vedel povedat co prave myslim alebo chcem vyhadrit, cize aj tak je to o hovne aj keby sme sa normalne rozpravali a mal by som prekrizene ruky bral by si to ako nieco zvlastne? aj keby som ti odpovedal kladne a dajme tomu uzavrel obchod?
napisal som uz, ze gesta vnimame v suboroch a ty opisujes stale jedno gesto. Z reci tela mozeme vycitat aktualne postoje, myslienky, nalady atd. Aj niektore vlastnosti , napr. ci je sebavedomy, hanblivy, namysleny a podobne... Takze nemusim vobec vediet ako sa sprava normalne... Z gest vycitam ako sa sprava TERAZ.

Samozrejme, ze kazde gesto nieco hovori no treba vnimat aj ostatne gesta. Takze to ako asi napisal, ze by si prekrizil ruky ale uzatvoril obchod nic neznamena. To by som ta musel vidiet. No len tak na okraj to moze znamenat, ze nemas z toho obchodu dobry pocit aj ked si ho uzatvoril. Alebo, ze na zaciatku si nemal dobry pocit na potom ti ho ten obchodnik vyvratil a nakoniec si ten obchod ja uzatvoril...

Dalej herci nasilu pouzivaju gesta a nie podvedome, takze sa treba naucit rozoznat umele od podvedomych gest. Samozrejme treba na to prax a je celkom zlozite rozlisit umele gesta od podvedomych...

ephramko ja by som skor tu dal obrazok, v ktorom kazdy vidi nieco ine a potom by sem napisali co vidia.. Z toho by si dalo vycitat nieco... Zial ziadny taky som na internete nenasiel...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

to nie je chyba obrazkov, jednak to je zalezitost kreativity, proste vacsina ludi odpoveda rovnako...
a jednak to je socio-kulturne podmienene, vsetci sme tu obcania SR, vyrastli sme na Slovensku, vekovo sa pohybujeme v urcitej skupine...keby si ten obrazok, kde je ten pan s prekrizenymi rukami ukazal dajme tomu 60rocnemu Japoncovi, tak sa mozeme stavit, ze ten by odpovedal urcite inak ako tu pritomni...
slovak125
Light Expert
Light Expert

ved dobre, len mne sa tamto zda byt trocha zabavnejsie :wink: Co ak tam napriklad niekto uvidi s*x a iny kriz?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

tešil som sa, ako bude pokračovať ephramkova hra, ktorá sa mi páči a "hrám ju potichu." Namiesto toho tu čítam flame o tom, kto má dlhšieho vtáka a kto ako pochopil pravidlá. Ephramko - hoď sem radšej nejaký ďalší obrázok, cesta flamewar je cesta do pekla (nie doslovne).

za toto som dostal k- ? :nono: :smt104
slovak125
Light Expert
Light Expert

tak ho podpor v tom, ze to nebudes hrat "potichu", ale budes tu pisat co si o tych obrazkoch myslis... Ako inak ti to ma vyhodnotit?

btw flame to nie je, kedze to suvisi so psychologiou.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

slovak125: tá "diskusia" čo tu prebehla je čistá psychológia, asi máš pravdu: rýchlokurz ako sa nenechať vytočiť :)
slovak125
Light Expert
Light Expert

ja som myslel, ze narazas na moje prispevky s lollom... tak prepac ak si myslel tu hadku mezi ephramkom a grimom.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

myslel som grima a ephramka :)
slovak125
Light Expert
Light Expert