PZP

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Lord_3D
Addict
Addict

Re: PZP

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Ahojte, máte niekto skúsenosť / vedomosť či je možné na Slovensku nájsť aj poisťovňu, ktorá poskytuje "custom" PZP?
Napríklad PZP + vandalizmus + živelná pohroma + stret so zverou?
Samozrejme môj problém by riešila komplet hav. poistka, ale to beriem ako poslednú možnosť, lebo neviem či komplet hav. sa oplatí platiť u VW Golfa 5, 2009. Klasické PZP platím už páru rokov v Kooperative, ale vyskytli sa skutočnosti, ktoré by vyžadovali menší "upgrade".

Ďakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pochybujem. Vandalizmus mas akurat tak v havarijke, zivel moze byt aj, aj, zver bud havarijka alebo priplatok k PZP. Kazdopadne vandalizmus len havarijna poistka.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

V generali to mám, dostal som to listom ako bonus formou verejného prísľubu. Niečo podobné kedysi posielala kooperatíva, tam ale nebol myslím vandalizmus.

https://www.generali.sk/sk/o-nas/press- ... sti-2.html
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Paráda, ďakujem. Zajtra im budem volať a budem sa pýtať čo a ako.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

By ma zaujimalo v akej vyske Generalli preplaca taketo pripoistenie, aku uplatni amortizaciu ci spoluucast. Vie niekto???
Lutschia
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Lutschia »

Takéto poistenie ponúka Onlia. Pokojne si môžeš poistiť iba krádež alebo len živly.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pozrel som si Onliju.Vyklikal som si moje auto, dal PZP, vandalizmus, zivel, kradez, zver a neviem co tam bolo. Bez poistenia batoziny a vari aj cestujucich. Spoluucast 100 eur. Rocna platba. Cenu mi vyplulo o cca 35 percent vyssiu ako platim teraz PZP a havarijnu dokopy (vratane umyselneho podpalenia auta, poistenia celneho skla, opravy celnehol skla...). A to som v Onliji dal cenu noveho auta 72 tisic eur, pricom cennikova v danej vybave je cez 100K.
Lutschia
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Lutschia »

Tak otázka je, či chceš najnižšiu cenu alebo ideš aj po iných výhodách... pri PZP jasné, že cena...ale havarijné riziká (krádež, živly, havária) je fajn mať napr. bez viazanosti, zrušíš, keď usúdiš, že ti ich netreba - zo dňa na deň.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nevidim dovod preco by to bolo vhodne zrusit len tak, hocikedy, bezdovodne. Ved predsa poistku si nedavam tak, aby som mal tento tyzden auto poistene, buduci tyzden ho nebudem poistovat lebo ma byt pekne, o mesiac na snezi a tak ho zase poistim, po skonceni snezenia zrusim poistku. Ak ma aj clovek havarijnu, tak su tri moznosti ako sa jej zbavit predcasne - prepisat auto na rodinneho prislusnika, odhlasit auto na 1 den na okresnom urade a opatovne prihlasit, nezaplatit poistku 6 tyzdnov a vtedy poistka zanikne (bude treba doplatit alikvotnu cast za tych 6 tyzdnov).
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Otazka. Ked mi na parkovisku osuchli auto, nasiel vinnika a chcel by som to teoreticky riesit s fizlami tak ako dokazem ze to nebolo naopak? Ze ja jeho som neoskrel.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kamery, svedkovia. Inak asi nie.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

da sa to teoreticky aj podla smeru skrabanca ci podla toho kde je vyraznejsi..nie je to vsak vzdy pravidlo
heker
Redeemer
Redeemer

Guess, lenze to je vec, ktora by musela byt na papieri od znalca. Ked sa vinnik neprizna, tak smola.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

to je jasne, ak by sa ale jednalo o velky kus napr. cez oboje dveri a blatnik tak by ten znalec aj stal za to
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ludze takato situacia,
21.4 sa stala nehoda. V ten moment si vinnik uvedomil,ze PZP, ktore plati kazde 3mes nema zaplatene uz asi mesiac a tak ho hned v prvy pracovny den uhradil. Cize v case nehody nemal zaplatene PZP, ale v case podania papierov o nehode uz mal.
On bol vinnik ale nemal ziadnu skodu na aute. Ja si teraz musim dat auto opravit do servisu, co nebude mala zalezitost. Aky najhorsi scenar moze mne hrozit?

Nerad by som skoncil v situacii, ze vinnik, alebo ja musim zo svojho zaplatit cca 2tis, lebo v case nehody on nemal zaplatenu PZP.
Vopred dik za akykolvek pohlad.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Podľa mňa je najpravdepodobnejší scenár ten, že poisťovňa vinníka zistí, že v čase nehody nemal zaplatené PZP a nepreplatí ti teda opravu, na čo majú plné právo. Ty to budeš teda požadovať priamo od vinníka a ak ti ochotne tú opravu nezaplatí, budeš sa s ním bohužiaľ musieť súdiť.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Este som pozeral https://www.poistenie.sk/poradna/nezapl ... e-vozidla/, kde ked PZP je platene kazde tri mesaice, tak nezaplatenie sa povazuje az mesiac po celom roku poistneho. Cize by to mohlo byt vcelku OK.

Je mozne tu informaciu, ci mi to Poistovna preplati dosiahnut predtym ako realne dam auto opravit?
heker
Redeemer
Redeemer

Poistka plati aj ked nie je zaplatena. Poistovne maju fond z ktorych sa preplaca skoda neplaticov a tu si potom vymahaju sudne od neplatica.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

heker: Co to presnejsie znamena? Tvrdis teda, ze nemam riesit nic a teda dat auto opravit aj napriek takymto faktom? A ze najhorsie co sa moze stat je, ze si to bude poistovna cele chciet sudne vymahat od vinnika?

Podla zmluvy som cital nasledovne tiez: "Clanok IV. bod 12" V pripade platenia poistneho formou stvrtrocnej alebo polrocnej platby zanikne poistenie nezaplatenim zostavajucej casti poistneho do jedneho mesiaca od splatnosti poslednej dohodnutej stvrtrocnej alebo polrocnej platby v ramci prislusneho poistneho obdobia" "

Ak to dobre chapem, tak je jedno ci zaplatim prvu/druhu/tretiu splatku mesiac po splatnosti, poistovnu to nezaujima. Akonahle vsak nemaju spplatenu celu sumu uplynutim splatnosti 4tej splatky, tak zacina problem.
heker
Redeemer
Redeemer

Uz sa neklep a daj si to opravit. Vsak ti to poradia v hociktorom servise. Este mas narok aj na nahradne vozidlo z jeho PZP.

https://www.poistenie.sk/blog/jazda-na- ... enom-aute/
Ak nemáte platnú poistku, zaplatí to Slovenská kancelária poistiteľov z garančného fondu a okamžite spätne vymáha od vinníka. Každý občan ručí za škody až do výšky svojho osobného majetku. Je to kruté, ale spravodlivé. Kvôli nezaplateniu poistenia za desiatky eur môžete prísť úplne o všetko.
Napísať odpoveď