rada: vytvorenie wifi z mikrovlnneho pripojenia
-
certjanovik
Novice
rada: vytvorenie wifi z mikrovlnneho pripojenia
Ahoj, chcel by som malu radu. Sused ma mikrovlnne pripojenie na net. Teda antenu cca 13db cca 8m koaxialu a to ukoncene konektorom sma female krimp, ktory sa srubuje do PC do mikrovlnnej karty ma klasika staticku IP. Ide o to ze chce doma wifi ake by bolo najlepsie riesenie pre neho. Je potrebne AP aj router, alebo len samotne AP a ak ako to prepojit pripadne popajkovat aby to slapalo. dik za radu
-
vladenko007
VIP
Re: rada: vytvorenie wifi z mikrovlnneho pripojenia
Nie som si istý ako sa to rieši teraz, ale niekedy bol pri anténe access point a odtiaľ išiel kábel do wifi routra. Ale kedže tebe ide priamo do PC kábel z antény tak by mohlo pomôcť niečo takéto?
http://www.alza.sk/ovislink-wl-5460ap-wifi-d56554.htm
Ak sa mýlim opravte ma.
http://www.alza.sk/ovislink-wl-5460ap-wifi-d56554.htm
Ak sa mýlim opravte ma.
-
certjanovik
Novice
cize konektor sma-cka zasrubujem tam kee ide antena AirLive WL-5460AP ? a potom uz iba nastavim IP? alebo mi bude treba este wifi router koli vysielaniu wifi ? Viem ze ten AirLive WL-5460AP plni viacero funkcii, ale ked dam kabel namiesto anteny zrejme to uz nebude vysielat wifi, alebo hej? mam v tom trocha zmatok... 
-
vladenko007
VIP
Nie ospravedlňujem sa ja som ten obrázok zle pochopil. Myslel som že tam je vstup na anténu z mikrovlnky a to je vlastne výstup na wifi anténu.
-
certjanovik
Novice
a cisto teoreticky sa to neda spojit tak ze ako si pisal kabel pojde do AP-cka a AP prepojim s wifi routrom cez UTP kabel s RJ_45 konektormi? Pripadne nepocul si o nejakej krabiske do ktorej nasrubujes sma-cko a druhy vyvod je uz RJ-45 taky konvektor...
-
vladenko007
VIP
Tak sa to niekedy robilo. A to AP bolo pri anténe hore na streche. Odtiaľ zhora už išiel UTP kábel dole buď do PC alebo do routra. Teraz neviem ako sa to rieši prípadne aké AP je vhodné nato. Predtým sa to preto riešilo takto, lebo kábel od antény do AP by mal byť čo najkratší (najlepšie 0,5-1,5 metra) kvôli zhorseniu signalu. Preto ma aj zaráža že vravíš že máš natiahnutý kábel z antény až do PC. Možno sa za tu dobu niečo zmenilo a práve neviem čo, lebo som sa prestal mikrovlnej problematike venovať.