Ahojte mala by som na vas zopar otazok, da sa povedat zaciatocnickych

kedze som nedavno zacala v autoskole. Hlavne ma zaujima preradovanie rychlostnych stupnov. Toto su moje otazky:
(1) kedy mozem preradovat a podradovat medzi jednotlivymi RS. v autoskole nas to naucili ze na 20tke davam do 2ky, 40 - 3 RS, 60 - 4 RS, 80 - 5 RS, a co ma zaujima este viac je podradovanie ktore nas naucili ze v 70tke do 4ky, 50-3RS, 30-2RS ...ja by som skor chcela vediet pri akych otackach mozem radim vyssi RS a pri akych nizsi
(2) dalsia vec ktora ma zaujima je prejazd krizovatkou hlavne ked idem z vedlajsej cesty a odbocujem doprava alebo dolava, na autoskole nas to ucia tak ze krizovatku prechadzame na 2ke a prave na toto by som sa chcela opytat

Napriklad ked idem po vedlajsej ceste v meste a idem 50km/h na 3ke a vidim 50 m pred sebou krizovatku na ktorej budem odbocovat ako sa mam spravat pri prijazde k tej krizovatke a ako ju mam prejst ?

mam zacat pomaly spomalovat az na rychlost 30km/h a podradit do 2ky alebo mozem podradit uz aj v 40tke? a potom pomaly dojst k hranici krizovatky a odbocit ? viem pre vas skusenych sa bude zdat tato otazka smiesna

mna len zaujima ako riesite vy prejazd krizovatkou ked viete ze musite pribrzdit

lebo som pocula ze sa to da aj ze si pred krizovatkou vyradim rychlost a nasledne ju zaradim v krizovatke alebo az za nou

budem velmi rada ak mi to ujasnite

som len zena a k tomu este zaciatocnicka