ramka mizne

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
chronix
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

ramka mizne

Príspevok od používateľa chronix »

Hello.
Neviem čo som zaradil správe tuto tému ale hadam ano...

Mno tak potreboval by som sa vás spýtať že či nefiete mi pomoct odstránit lagy na mojom cs serveri ramky je dost podla mna aj connect je dobrý... ramky mam 786mb a connect 1Gbps a servery mi laguju... Mam tam Linux Gentoo a spustené apache a proftpd a mysql... Herné servery dva servery cod2 cw/TG a dva serveri CS 1.6 publiky jeden 14slotový a druhý 23slotový... CPU ked pozriem na kolko % je vytažené tak hlási okolo 3% niekedy menej niekedy viac ale maximalne do 12%...a rámka je stále vyťažená spustim server po reboote a pospuštam aplikácie tak mi ešte ostane ram okolo 380mb a do rána ma už len volného 6mb nefiete čo by to tak mohlo rapidne žrat ramku ???
Ked poriem príkaz top alebo ps -aux tak spočítam ramku % tak mi vide len 30% využitých tak kde je potom ten zbytok...
Diq za každu pomoc.. :?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Časť pamäte sa využíva ako cache. Tam napr. OS ukladá súbory, ktoré niektorý program načítaval (pre prípad, že sa ten súbor bude neskôr znova načítavať). V prípade, že je už pamäte málo, OS môže cache zmenšiť (a tým uvoľniť pamäť). Koľko pamäte je voľnej si môžeš pozrieť napr. pomocou vmstat (môžeš tam zarátať aj cache).
chronix
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chronix »

mno spravil som screen ako to s tou mojou ram vyzerá
Prílohy
free.JPG
Napísať odpoveď