Raspberry Pi ako NVR
Raspberry Pi ako NVR
Ahoj, mam v plane doma rozbehat dve Hikvision kamery. Chcem sa vsak spytat, ci je dobry napad mat raspberry pi ako nvr. Nemam s tym vobec ziadne skusenosti, no nasiel som, ze nejaky nastroj pre rpi na tuto zalezitost existuje. Obavam sa ale trochu vykonu, kedze by mi tam bezali aj ine veci (asi nie narocne, ale predsa). Povedzme, ze by som to mal na rpi 5tke. Zaroven sa mi kvoli tomu nechce zbytocne kupovat dalsiu krabicku od Hikvisionu. Nemate s tym nahodou niekto skusenosti?
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Raspberry Pi ako NVR
To či by to stačilo výkonovo neviem povedať, s tým skúsenosť nemám. Či to robí nejaký transcoding alebo detekciu. Na základné veci by to stačiť ale malo podľa mňa.
Problém ale budeš mať s tým kam to video ukladať. Ak to budeš mať len s SD kartou, tak ti za chvíľu odíde. Tie nie sú stavané na takýto neustály zápis. Takže by si k tomu musel pripojiť HDD/SSD, čo by sa dalo riešiť externým diskom alebo na RPi5 aj cez PCIe x1.
Nevidím ale príliš zmysel sa s týmto babrať (jedine že by si to bral ako DIY projekt pre zábavu), ktovie ako by to bolo stabilné, možnosti rozšírenia sú v podstate nulové a vo výsledku ani moc neušetríš.
Ak si to chceš nutné spraviť sám, ja by som asi zohnal dáky bazárový micro PC. Cenovo to bude plus mínus to isté ale možnosti platformy sú niekde úplne inde ako RPi.
Problém ale budeš mať s tým kam to video ukladať. Ak to budeš mať len s SD kartou, tak ti za chvíľu odíde. Tie nie sú stavané na takýto neustály zápis. Takže by si k tomu musel pripojiť HDD/SSD, čo by sa dalo riešiť externým diskom alebo na RPi5 aj cez PCIe x1.
Nevidím ale príliš zmysel sa s týmto babrať (jedine že by si to bral ako DIY projekt pre zábavu), ktovie ako by to bolo stabilné, možnosti rozšírenia sú v podstate nulové a vo výsledku ani moc neušetríš.
Ak si to chceš nutné spraviť sám, ja by som asi zohnal dáky bazárový micro PC. Cenovo to bude plus mínus to isté ale možnosti platformy sú niekde úplne inde ako RPi.
-
hojko
Site Admin
Myslim si, ze RPi by to zvladlo, ale ten hardware zvlada h.264 pri hw podpore len na FullHD a realne niekde okolo 30-40 fps, cize pri dvoch kamerach je to problem, nehovoriac o tom, ak tam pouzijes 4K kameru. Pri 4K mas proste smolu. NVRko dokazes kupit za 60 eur: https://www.datart.sk/zaznamove-zariade ... 13844.html Podla specifikacie zvlada 4x FullHD alebo 2x 4K: https://www.hi-watch.eu/en-us/product/2 ... o-recorder
94jakub: nie je nutnost, aby som si to postavil sam. Islo mi skor o to, ze som nechcel mat doma zbytocne dalsie zariadenie, ktore by som vedel nahradit uz existujucim.
hojko: jasne, chapem. mrknem teda na nejake separatne nvrko
hojko: jasne, chapem. mrknem teda na nejake separatne nvrko
-
hojko
Site Admin
Myslim, ze samotne DVR/NVR je najlepsie riesenie z hladiska ukladania zaznamu, stability, prehravania atd... Su to proste zariadenia presne urcene na to co treba.