Reflexna vesta

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Juicy
King
King
Používateľov profilový obrázok

Reflexna vesta

Príspevok od používateľa Juicy »

Chcem sa opytat ci je predpisane pri bicyklovani sa mimo obce nosit reflexnu vestu, alebo je mozne reflexnu vestu nahradit inam reflexnym prvkom. Napriklad reflexnou nasivkou na chrbte alebo reflexnym pasikom...?
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

podla vyhlášky stačí iná reflexný prvok, samozrejme že viditelnost je nižšia ako pri veste...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Zákon hovorí iba o reflexných prvkoch pri zníženej viditeľnosti, avšak nikde nedefinuje, čo sa chápe pod reflexným prvkom. Najistejšie (a asi aj najbezpečnejšie) je mať reflexnú vestu, avšak......... koľkí cyklisti si ju dobrovoľne oblečú? (aspoň ja určite nie)

Ja osobne mám na cyklistických nohaviciach aj na drese nejaké reflexné pásiky.. taktiež aj na vaku na chrbte a na tretrách. Či mi to však policajti uznajú, neviem.. pravdepodobne všetko bude závisieť od konkrétneho policajta ako sa na to pozrie, ako sa v noci vyspal, ako má splnený mesačný pokutový plán atď... a to bude platiť asi na všetky možné reflexné prvky. Ja pre istotu v prípade ozajstnej zníženej viditeľnosti však vo vaku nosím aj červenú blikačku..

;)

A ešte.. tie reflexné prvky by mali platiť aj v obci.. nie??? Iba prilba platí mimo obce pre osoby staršie ako 15 rokov..
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

blikačka ti nepomôže, vyhláška je koncipovaná tak že sa musí jednať o reflexný prvok čo blikačka nie je. Druhá vec a samozrejmá je to že ti reálne pomôže ovela viac.

Tiež mám prvky na cyklogatiach aj na tretroch ale chystám sa kúpiť si aj taký okolo ruky pre istotu.

A samozrejme platí to aj v obci
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

a musi byt prilba mimo obce ?? ked mam nad 15 ?? ........ide oto že unas na dedine teda za dedinou za značkou je asi 1,5km dlhá cesta a vedla cesty same polia a po 3km je dalšia značka kde začína druha dedina ciže tato časť je teoreticky našej obci no vedia to len ludia otial ciže može mi dať policajt pokutu ?? ked som takto mimo obce a nemam prilbu ?? alebo sa prilba od 15 musi nosiť iba v meste ??
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

Do 15 - PRILBA VŠADE !
Nad 15 - PRILBA IBA MIMO OBCE !
Reflexné prvky v pri zníženej viditeľnosti, čiže tma, hmla atď.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

ak nechces nosit vestu, chod do nejakeho sportoveho obchodu alebo tak a predavaju tricka, ktore su takej farby ako vesta
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

a aka sa pohybuju pokuty za prilbu ?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »