renderovanie

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
domcoP
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

renderovanie

Príspevok od používateľa domcoP »

Ahojte! Často sa stretávam so slovom "renderovanie" keď napríklad pozerám gameplay na youtube alebo nejaké tutorialy ohladom PC softov. Ale nepochopil som či je renderovanie na zlepšenie kvality videa a obrázkov, alebo na čo??
Keby ste mi to mohli v krátkosti vysletliť na čo je renderovanie dobré- čo to znamená.

Ďakujem. :D :) K+ a keby ste náhodou vedeli alebo aspoň povedali svoj nazor a čo si myslite k tymto temam-

http://www.hojko.com/bacil-rakby-pod-zi ... 74194.html
http://www.hojko.com/kontaktovanie-osob ... 74301.html
http://www.hojko.com/dvd-film-vytvorenie-t174107.html
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: renderovanie

Príspevok od používateľa Michaelo »

Vytvoríš si video v nejakom softe a soft potom renderuje video napr do AVI formátu. Čo presne na tom nechápeš?
domcoP
Light Expert
Light Expert

Michaelo napísal:Vytvoríš si video v nejakom softe a soft potom renderuje video napr do AVI formátu. Čo presne na tom nechápeš?
Práve to- nieje potom to renderovanie zmena formátu?? ja som to pochopil ale tak že renderovanie je zmena kvality alebo take nieco..
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Zmena formátu napr z WmW na AVI je niečo iné. Tuto program pretvára to čo si tm spravil/vymodeloval do videa/obrázku.

Tuto máš aj obrázok čo je model a čo je už vyrenderované.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Renderov%C3%A1n%C3%AD
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

domcoP - to render znamená po anglicky "vykresliť". T.j. máš scénu v nejakom programe, ktorú chceš hodiť do pohyblivého výstupu. To sa volá render. Konverzia videí nie je renderovanie. To je konverzia. Render znamená využitie polotovaru na vytvorenie niečoho finálneho v oblasti grafiky, napríklad 3D Studio Max, alebo Maya, či Cinema 4D. Tak isto sa dá v After Effects vyrenderovať nejaká kompozícia filmov. Používa sa v tomto prípade aj na konverziu filmov a tiež sa to robí cez funkciu "make movie" a teda render, ale už sa nejedná o renderovanie, ale len o konverziu.
domcoP
Light Expert
Light Expert

o.k. a keď napríklad nejaký gameplayer na youtube nahraje video z hry cez Fraps, dá ho vyrenderovat a potom ho až dá na youtube- načo ho pretým renderuje??
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nedá ho vyrenderovať, dá ho vyrenderovať len vtedy, ak ho zostrihá a nabácha tam transitions a efekty, ak ho len prekonvertuje z avi bez kompresie do povedzme h264, alebo xvid-u, tak ho len prekonvertuje a downscalne [z full HD povedzme do HD ready].
domcoP
Light Expert
Light Expert

uplink napísal:Nedá ho vyrenderovať, dá ho vyrenderovať len vtedy, ak ho zostrihá a nabácha tam transitions a efekty, ak ho len prekonvertuje z avi bez kompresie do povedzme h264, alebo xvid-u, tak ho len prekonvertuje a downscalne [z full HD povedzme do HD ready].
Dobre a čo sa stane ak to video zostrihá, dá tam efekty, prechody a pod. a nedá ho vyrenderovať??
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Pre boha, uplink ti to uz v jeho prvom poste vysvetlil tak, ze by to pochopila aj cvicena opica...
Ak ho ma zostrihane a neda ho vyrenderovat, tak to bude iba projekt v Sony Vegas, After Effects alebo inom programe.
domcoP
Light Expert
Light Expert

lowmanek napísal:Pre boha, uplink ti to uz v jeho prvom poste vysvetlil tak, ze by to pochopila aj cvicena opica...
Ak ho ma zostrihane a neda ho vyrenderovat, tak to bude iba projekt v Sony Vegas, After Effects alebo inom programe.
Takže povedzme spravím video v Movie Makery, tým že pár videý dám k sebe s nejakými prechodmi a tak a potom dám vytvoriť video súbor- to je renderovanie. ano??
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

domcoP - Ty to robíš naschvál, však? Pripomínaš mi toaster [hriankovač] z Červeného Trpaslíka.
domcoP
Light Expert
Light Expert

uplink napísal:domcoP - Ty to robíš naschvál, však? Pripomínaš mi toaster [hriankovač] z Červeného Trpaslíka.
čo robín na schvál??
michaelo povedal že je to to čo vymodeluje to čo som spravil do obrázku.
ty si povedal že to je kvôli tomu že tam dá efekty a pod.
a lowmanek povedal že bez vyrenderovanie to nebude video, iba projekt vo video softe...
tak teraz ako mám pochopiť načo to je??
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Obaja sme povedali to isté.

Vytvor si v C4D napr obrázok izby. Ak ho dáš len uložiť tak to ostane v c4d formáte (niečo ako z PhotoShopu po uložení zostane*.PSD) no ak ho uložíš do PNG tak program ho musí vyrenderovať.
To isté s videom. Otvor Sony Vegas nahádž tam videá, obrázky, hudbu, efekty. Po uložení dostaneš len projekt s koncovkou softu. Ak chceš normálne video (AVI, WmW) tak ho musíš vyrenderovať.

Ps.: Tvoj avatar ti fakt dokonale sedí. Krusty = Ty. Aspoň podľa tejto témy mi prídete inteligenčne na rovnakej úrovni.
domcoP mne je sumak co si o tom myslis a co mi pises cez SS, ale tvoja inteligencia je dost nizka, tak si na mna radsej hubu neotvaraj.
Jo a PS c.2 pridal som si tak do zalozky imbecil, od ktoreho nechcem dostavat SS, ani vidiet jeho prispevky (ignorovani). Hold mozes si pisat co len chces.
Normalne cloveka imbecilom nevolam, ale po tvojich SSkach (ty "sprosta hlava") ma nic ine nenapada. 3 ludia ti to vysvetluju tak, ze to pochopi kazdy, aj opica ale ty nie.
domcoP
Light Expert
Light Expert

ospravedlňujem sa všetkým, lowmankovi som sa už ospravedlnil súkromnou správou, pretože tu somnou teraz býva môj bratranec a používa môj komp a ja na hojku mám nastavené neodlhasovanie- a založil bez dovolenia túto tému za renderovanie (a niektoré iné), iba dnes som na to prišiel a všetkým ktorým nadával a pod. sa veľmi za neho ospravedlnujem. uz som mu ta to vynadal :D a sorry všetkým
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Suuure.
Napísať odpoveď