reset bios
-
tomaxx_199
Medium Professional
reset bios
ako sa ma spravne resetovat bios? jumprom alebo baterkou? lebo niekto pise ze jumprom ale niekto aj baterkou.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Audiotrack,Dajjdo
Chlapi,az tak celkom jedno to nie je,nakolko prepojenim kontaktov 2 a 3 dosiahneme okrem toho co ste napisali, aj vyskratovenie obvodov MB/CMOS o kostru a tym sa zabezpeci okamzite vybitie kondenzatorov.
Co vsak nedosiahneme vybratim baterie.Ak iba vyberieme bateriu,tak obvody ostanu nevybite co moze udrzat CMOS pri starych nastaveniach.Samozrejme ak bateriu nechame von dostatocne dlhu dobu,tak ku vybitiu kondenzatorov a resetu pamete ROM dojde aj tymto sposobom.
Takze ako za 100%ny by som oznacil sposob prepojenia potrebnych jumperov...
Chlapi,az tak celkom jedno to nie je,nakolko prepojenim kontaktov 2 a 3 dosiahneme okrem toho co ste napisali, aj vyskratovenie obvodov MB/CMOS o kostru a tym sa zabezpeci okamzite vybitie kondenzatorov.
Co vsak nedosiahneme vybratim baterie.Ak iba vyberieme bateriu,tak obvody ostanu nevybite co moze udrzat CMOS pri starych nastaveniach.Samozrejme ak bateriu nechame von dostatocne dlhu dobu,tak ku vybitiu kondenzatorov a resetu pamete ROM dojde aj tymto sposobom.
Takze ako za 100%ny by som oznacil sposob prepojenia potrebnych jumperov...
-
tomaxx_199
Medium Professional
-
tomaxx_199
Medium Professional
-
audiotrack
VIP
A taktiez to nie je potrebne,pokial vsetko funguje...
Ak mas chut len experimentovat,tak si precitaj aspon tento clanok-http://www.svethardware.cz/art_doc-99B1 ... 5DB4F.html
Ak mas chut len experimentovat,tak si precitaj aspon tento clanok-http://www.svethardware.cz/art_doc-99B1 ... 5DB4F.html
-
GIGABYTE
King
Pred nedávnom som flashoval bios, nieje to nič zložité, flashol som to z prostredia biosu, cez niečo ako "asus ez flash" alebo niečo podobné, názvom som si nie celkom istý.. Neviem akú máš dosku, ale táto "aplikácia" je v doskách od Asus..
K baterke a jumpru, je to tak ako písal dudo02. Čiže jumper je lepší, je ho ťažšie nájsť, ale zase to máš jednoduchšie, prehodiť jumper ako vyťahovať baterku..
K baterke a jumpru, je to tak ako písal dudo02. Čiže jumper je lepší, je ho ťažšie nájsť, ale zase to máš jednoduchšie, prehodiť jumper ako vyťahovať baterku..
Re: reset bios
chlapci ja som si na HDD dal heslo a chcem ho dať preč a neviem ako nato niekto vravi že resetnuť bios a ani to neviem
mam notebook
-
AoD
Medium Expert
skusal si pc cmos cleaner je to soft ne reset biosu nic tazke len klikacka next next next 
a čo to urobi s kompom? nevymaze mi nič?
-
lollo
Professional
ti zhori a pojdes za to do pekla