Riadenie vrtuľníka
-
HiddenUser
Medium Star
Riadenie vrtuľníka
Čaute, vie niekto ako sa riadí vrtuľník?
Zaujímalo by ma to... Stačili by aspoň tie základy ako sa ovláda smer letu, stúpanie, klesanie, a pod. Ale nechcem ako je to u lietadlách ale vrtuľníkov. Ďakujem pekne 
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Riadenie vrtuľníka
pákou
-
HiddenUser
Medium Star
to viem aj ja podľa pár stručných návodov čo som našiel, myslel som nieco viacej 
2 paky a pedale 
Z normalneho som to nenasiel, ale tu to pekne vidiet na simulatore:
V podstate nic zlozite, pedalmi riadis zadny rotor a tym natocenie podla vodorovnej osi. Lavou rukou sa ovlada kolektiv, tym sa riadi uhol listov hlavneho rotora a teda stupanie alebo klesanie (motor by mal mat stabilne otacky) a pravou rukou sa ovlada riadiaca paka, ktora ovlada sklon okolo zvislej osi.
V podstate nic zlozite, pedalmi riadis zadny rotor a tym natocenie podla vodorovnej osi. Lavou rukou sa ovlada kolektiv, tym sa riadi uhol listov hlavneho rotora a teda stupanie alebo klesanie (motor by mal mat stabilne otacky) a pravou rukou sa ovlada riadiaca paka, ktora ovlada sklon okolo zvislej osi.
Vzdy sa to zide keby nahodou som vo vrtulniku a nahodou pilot odpadne.
ako casto si vo vrtulniku? 
Ak niesom prave vo vesmire tak som vo vrtulniku 
-
Grim
Darca
a ako často z prípadov, kedy si vo vrtuľníku, pilot odpadne?
To je jedno, ale aj ked si raz pilot urobi srandu, tak uz nespanikari ako tento tu
-
HiddenUser
Medium Star
Takže správne chápem tie páky?GothaR napísal:2 paky a pedale
Áno, presne tak.. inak ja sa učil riadiť vrtuľník od džejára.. http://www.csfd.cz/film/92732-vrazedne-utkani/ tento film som videl asi 100x

-
Fabo
Hardcore addict
Neni sanca na zachranu, vrtulnik je inherentne nestabilny, rozkyves to a spadnes, cau 
Ku GothaRovmu popisu pridam, ze niektore vrtulniky maju na tej pake na lavej strane aj osobitne ovladanie plynu krutenim paky, ale to nie je az tak velmi dolezite.
Ku GothaRovmu popisu pridam, ze niektore vrtulniky maju na tej pake na lavej strane aj osobitne ovladanie plynu krutenim paky, ale to nie je az tak velmi dolezite.
-
HiddenUser
Medium Star
Fajn, diky
A ešte by ma niečo zaujímalo, pozeral som nejaké vrtuľníky a pri ich špecifikácii bolo, že dolet napr. 430 km - to znamená, že na akú vzdialenosť vydrží palivo alebo že koľko ten vrtuľník zvládne letieť v kuse? A ešte ako je to s maximálnou letovou výškou?
Ďakujem
Ďakujem
-
Fabo
Hardcore addict
Vrtulnik vacsinou nedokaze letiet dlhsie nez mu vystaci palivo.... 
dostup sa lisi typ od typu.
dostup sa lisi typ od typu.
-
HiddenUser
Medium Star
No lenže ak by mal paliva veľa, dajme tomu že napr. dolet by bol 500 km, a aktuálne ma preletených 450 km a paliva ma dajme tomu že napr. štvrť z toho čo na začiatku, tak vtedy to je podľa toho, koľko vydrží ten motor bez prestávky či ako? 
A vrtuľník má palubné prístroje len variometer, horizont, rýchlomer, ukazovateľ množstva paliva, výškomer a tachometer?
Btw, prečo lietadlá majú vyšší dostup ako vrtuľníky?
A vrtuľník má palubné prístroje len variometer, horizont, rýchlomer, ukazovateľ množstva paliva, výškomer a tachometer?
Btw, prečo lietadlá majú vyšší dostup ako vrtuľníky?
Neni som zainteresovaný ale asi to bude rýchlosťou.
hore je redsi vzduchHiddenUser napísal:Btw, prečo lietadlá majú vyšší dostup ako vrtuľníky?
-
HiddenUser
Medium Star
beardie: a ono sa tam nedokáže udržať ten vrtuľník?
a ty vies chodit po vode?
-
HiddenUser
Medium Star
nie
a teda s tými palubnými prístrojmi je to ako? lebo podľa jednej fotky som tam videl len variometer, horizont, rýchlomer, ukazovateľ množstva paliva, výškomer a tachometer. lietadlo ich má viacej, to už prečo?