rozdelenie diskov C/D/ napr. E
-
Kenny.sk
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
rozdelenie diskov C/D/ napr. E
som dnes preinstaloval windows..xp..a mam problem..nainstalovalo mi to na disk s oznacenim E a ja to potrebujem dostat na C..lenze na C disku su potrebne data..potrebujem tym diskom vymenit nazvy..Help.. 
Bez reinstalu sa to neda, resp. da sa vsetko, ale to je casovo velmi narocne a pracne a vysledok moze byt aj tak nefunkcny system. Niekde tu na fore bol aj odkaz, ako na to. Jedinym realnym riesením je preinstalovat system. Ak mas na C: dáta, ktoré potrebujes, tak neformatuj pocas instalacie a data ti tam ostanu. Alebo pouzi daku live distribuciu a pod nou si porobis particie, skopirujes data kam chces a na vytvorenu novu particiu C: nahodis system.
pozri si nastroje na spravu (administrative tools) -> sprava pocitaca tam je nieco ako sprava disku v tom, teda vidis jednotlive particie a mas tam moznost zmenit pismenka diskov ... ale pozor nie je to vzdy lahke (teda nemusi sa to podarit a moze sa ti zrutit system, teda je to mozne) najistejsie riesenie je pomocou nejakeho live cd preniest subory z cecka na sformatovane ecko a znovu nainstalovat win ..
Systemovemu disku nezmeni pismeno, hlavne ak je prave v tom systeme. Z druheho systemu zmeni, ale mu nenabehne ten system so zmeneným pismenom.usiRev napísal:pozri si nastroje na spravu (administrative tools) -> sprava pocitaca tam je nieco ako sprava disku v tom, teda vidis jednotlive particie a mas tam moznost zmenit pismenka diskov ... ale pozor nie je to vzdy lahke (teda nemusi sa to podarit a moze sa ti zrutit system, teda je to mozne) najistejsie riesenie je pomocou nejakeho live cd preniest subory z cecka na sformatovane ecko a znovu nainstalovat win ..
No, neviem ci to je najvacsi problem. Ja by som videl problem aj v tom, ze systemovy je prave ten C: teda, kde ma tie data, tak tam ma aj vsetky potrebne subory pre zavedenie systemu. A este sa musime pozastavit pri registroch, ked budu odkazovat na neexistujuce subory, teda nenajdu ich tam, kde odkazuju. Alebo sa mylimŠu-Do napísal:pokial nenapravi mbr ?
napriklad cez nejaky tool... alebo cez CD/DVD
Len taká otázočka.. ten disk C:, čo si chcel ho mať ako E:.. nie je náhodou naformátovaný na FAT32?
Nie je to tak, že disky s FAT32 si pamätajú písmená disku a s NTFS nie? Alebo nie je tam niečo také? Viem, že dakedy som aj ja mával podobné problémy, ale odkedy mám NTFS, tak nech stváram akékoľvek zverstvá s partíciami, aj tak mám po inštalácii Windows stále na C:
A možno v tom to nie je..
//tak potom nič..
Nie je to tak, že disky s FAT32 si pamätajú písmená disku a s NTFS nie? Alebo nie je tam niečo také? Viem, že dakedy som aj ja mával podobné problémy, ale odkedy mám NTFS, tak nech stváram akékoľvek zverstvá s partíciami, aj tak mám po inštalácii Windows stále na C:
//tak potom nič..
-
Kenny.sk
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Nie nie..vsetky disky co mam su NTFS..brm napísal:Len taká otázočka.. ten disk C:, čo si chcel ho mať ako E:.. nie je náhodou naformátovaný na FAT32?