rozdelenie diskov C/D/ napr. E

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Kenny.sk
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

rozdelenie diskov C/D/ napr. E

Príspevok od používateľa Kenny.sk »

som dnes preinstaloval windows..xp..a mam problem..nainstalovalo mi to na disk s oznacenim E a ja to potrebujem dostat na C..lenze na C disku su potrebne data..potrebujem tym diskom vymenit nazvy..Help.. :(
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Bez reinstalu sa to neda, resp. da sa vsetko, ale to je casovo velmi narocne a pracne a vysledok moze byt aj tak nefunkcny system. Niekde tu na fore bol aj odkaz, ako na to. Jedinym realnym riesením je preinstalovat system. Ak mas na C: dáta, ktoré potrebujes, tak neformatuj pocas instalacie a data ti tam ostanu. Alebo pouzi daku live distribuciu a pod nou si porobis particie, skopirujes data kam chces a na vytvorenu novu particiu C: nahodis system.
usiRev
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa usiRev »

pozri si nastroje na spravu (administrative tools) -> sprava pocitaca tam je nieco ako sprava disku v tom, teda vidis jednotlive particie a mas tam moznost zmenit pismenka diskov ... ale pozor nie je to vzdy lahke (teda nemusi sa to podarit a moze sa ti zrutit system, teda je to mozne) najistejsie riesenie je pomocou nejakeho live cd preniest subory z cecka na sformatovane ecko a znovu nainstalovat win ..:D
pato83
Addict
Addict

usiRev napísal:pozri si nastroje na spravu (administrative tools) -> sprava pocitaca tam je nieco ako sprava disku v tom, teda vidis jednotlive particie a mas tam moznost zmenit pismenka diskov ... ale pozor nie je to vzdy lahke (teda nemusi sa to podarit a moze sa ti zrutit system, teda je to mozne) najistejsie riesenie je pomocou nejakeho live cd preniest subory z cecka na sformatovane ecko a znovu nainstalovat win ..:D
Systemovemu disku nezmeni pismeno, hlavne ak je prave v tom systeme. Z druheho systemu zmeni, ale mu nenabehne ten system so zmeneným pismenom.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

pato83 napísal:Systemovemu disku nezmeni pismeno, hlavne ak je prave v tom systeme. Z druheho systemu zmeni, ale mu nenabehne ten system so zmeneným pismenom.
pokial nenapravi mbr ?
napriklad cez nejaky tool... alebo cez CD/DVD
Kenny.sk
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

hmm...takže ziadny uspech.. aj som to menil v live cd aj v inom OS ale vzdy sa to nezmenilo..a to C (data) nechcem formatovat :(
pato83
Addict
Addict

Šu-Do napísal:pokial nenapravi mbr ?
napriklad cez nejaky tool... alebo cez CD/DVD
No, neviem ci to je najvacsi problem. Ja by som videl problem aj v tom, ze systemovy je prave ten C: teda, kde ma tie data, tak tam ma aj vsetky potrebne subory pre zavedenie systemu. A este sa musime pozastavit pri registroch, ked budu odkazovat na neexistujuce subory, teda nenajdu ich tam, kde odkazuju. Alebo sa mylim :)
Kenny.sk
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Vyriesene :P stacilo len v Hiren boot cd najst partition magic a tam dat na ten disk C: (E) hide ako schovat..a potom si win pri instalacke hned nacital ten disk..a potom stacilo po istalacke zas unhide a vsetko fachci ako ma:P a setky data mam oto slo 8) Diky vam:P
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Len taká otázočka.. ten disk C:, čo si chcel ho mať ako E:.. nie je náhodou naformátovaný na FAT32?

Nie je to tak, že disky s FAT32 si pamätajú písmená disku a s NTFS nie? Alebo nie je tam niečo také? Viem, že dakedy som aj ja mával podobné problémy, ale odkedy mám NTFS, tak nech stváram akékoľvek zverstvá s partíciami, aj tak mám po inštalácii Windows stále na C: :roll:

A možno v tom to nie je.. ;)

//tak potom nič.. :)
Kenny.sk
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Len taká otázočka.. ten disk C:, čo si chcel ho mať ako E:.. nie je náhodou naformátovaný na FAT32?

Nie je to tak, že disky s FAT32 si pamätajú písmená disku a s NTFS nie? Alebo nie je tam niečo také? Viem, že dakedy som aj ja mával podobné problémy, ale odkedy mám NTFS, tak nech stváram akékoľvek zverstvá s partíciami, aj tak mám po inštalácii Windows stále na C: :roll:

A možno v tom to nie je.. ;)
Nie nie..vsetky disky co mam su NTFS..
Napísať odpoveď