Rozdiel v zobrazeni JPG vo Photoshope a Xnview

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
xaxaxa
Light Star
Light Star

Rozdiel v zobrazeni JPG vo Photoshope a Xnview

Príspevok od používateľa xaxaxa »

Vsimol som si ze ten isty obrazok ktory zobrazeny v xnview a vo photoshope vyzera rozdielne. Dost ma to klame pri upreve - upravim obrazok vo PS a ked ho zobrazim v xnview tak vyzera odlisne. Cim to je, ako sa tomu da vyhnut? Dik za rady.
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Pravdepodobne máš vo PS nastavený nejaký farebný profil (XnView a väčšina podobných programov, ale aj internetové prehliadač... farebné profily nepodporujú). Jediné riešenie je asi uloženie toho obrázka v sRGB (a bez farebného profilu); teda v prípade, že to chceš používať len v PC a nechceš to napr. tlačiť.
xaxaxa
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa xaxaxa »

chrono napísal:Pravdepodobne máš vo PS nastavený nejaký farebný profil (XnView a väčšina podobných programov, ale aj internetové prehliadač... farebné profily nepodporujú). Jediné riešenie je asi uloženie toho obrázka v sRGB (a bez farebného profilu); teda v prípade, že to chceš používať len v PC a nechceš to napr. tlačiť.
Neviem, ten rozdiel nie je nejake velky, skor take mierna odchylka vo farebnosti (fakt minimalna, ale viditelna) a jase fotky... ak by to bol ten "profil" kde sa to da pozriet/zrusit?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Niekde v nastaveniach PS. :) (PS som naposledy používal veľmi dávno, takže presné umiestnenie si nepamätám)
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fikotek »

Nevim jestli sem to spravne pochopil ale mozna tam mas nastaveny CMYK nebo RGB .. tohle najdes v Obraz - Rezim - .. Je to pro Photoshop
Napísať odpoveď